De ce pot fi recunoscătoare și în zilele proaste

De ce pot fi recunoscătoare și în zilele proaste

O mărturie despre ce trebuie să faci când gândurile apăsătoare apar.

4 minute ·

Emily a fost ispitită la gânduri apăsătoare de mai multe ori, la fel cum și noi am fost: gânduri de autocompătimire și nemulțumire față de circumstanțele ei. Dar, ea a observat în viața ei că Dumnezeu spune adevărul în Cuvântul Său. Citește mărturia ei aici.

Dumnezeu mi-a dat așa de multe lucruri. Am un loc de muncă bun, casa mea proprie și colegi de cameră minunați. Am așa de multe lucuri pentru care pot fi mulțumitoare.

Ispitită să mă îngrijorez

Dar eu locuiesc într-un loc unde iernile sunt lungi, reci și întunecate.

Câteodată zăpada mă îngreunează. Mă apasă împreună cu factura de la căldură, zilele grele de la muncă și tot felul de îngrijorări. Este uimitor cât de multe lucruri aș vrea să fie diferite; vremea ar trebui să fie mai caldă, ar fi trebuit să primesc promovarea la muncă și de ce sunt încă necăsătorită? Pot ușor să devin apăsată, morocănoasă și nefericită.

Dar vin vești bune! Când îmi apar gânduri apăsătoare despre viața mea și când iarna pare că nu se mai sfârșește sau când mă gândesc că viața ar trebui să fie altfel, nu trebuie să ascult aceste gânduri. Mai întâi de toate, eu sunt un ucenic. Eu mi-am dat toată viața lui Dumnezeu. Și ce primesc în schimb? Totul. Nu trebuie să mă îngrijorez. Isus a spus „Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară.” Matei 11:30 Puțin mai înainte, El spune „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33 Când eu Îl caut mai întâi pe Dumnezeu, El se va asigura să-mi dea tot ce am nevoie pentru a trăi și pentru mântuirea mea.

Bineînțeles că acesta nu este modul normal de gândire. Normal este să ne plângem, să ne gândim că poate Dumnezeu greșește și viața mea ar fi trebuit să fie altfel. Trebuie să lupt cu ceea ce corpul și sufletul meu vor să facă, și câteodată este foarte greu. Trebuie să mă rog din nou și din nou, ”Dumnezeule, ajută-mă să fiu credincioasă! Ajută-mă să fiu mulțumitoare pentru toate!” Atunci trebuie să merg în credință și pur și simplu să ascult porunca lui Dumnezeu să „Nu mă îngrijorez de nimic!” (Filipeni 4:6) Dacă eu cred că Dumnezeu îmi vrea binele în zilele bune, atunci nu este asta valabil și în zilele proaste?

Dumnezeu știe de ce am eu nevoie

Nu trebuie niciodată să cedez în față sentimentelor apăsătoare de depresie, autocompătimire, tristețe de moment. Așa de mulți oameni sunt plăguiți de aceste lucruri, dar asta nu trebuie să se întâmple și la mine. De ce? Pentru că eu am o chemare cerească. Eu cred că viața mea nu se sfârșește când mor ci voi trăi mai departe, în cer. Eu cred că viața aici este un teren de pregătire pentru veșnicie, că prin faptul că îmi neg natura mea păcătoasă și o răstignesc la fel cu Isus a făcut în zilele Lui (crucea zilnică), eu mă pregătesc pentru cer. De fiecare dată când, prin ajutorul și puterea Duhului Sfânt, eu spun „Nu!” acestor sentimente de îngrijorare și neliniște, sunt cu un pas mai aproape de a fi eliberată de ele pentru totdeauna. Și ce am găsit este o mulțumire profundă și sinceră în inima mea pentru toate.

Poate suna ciudat, dar condițiile pe care eu le-am experimentat și care par apăsătoare și nedrepte, m-au făcut să mulțulmesc lui Dumnezeu, văzând că ele sunt într-adevăr spre binele meu.

Dumnezeu știe de ce am nevoie. Pot mărturisi că: dacă dai totul lui Dumnezeu, El îți va da totul. S-ar putea să nu fie tot ce îți dorești, dar va fi tot ce tu ai nevoie. Această viață pe care o trăiesc ca ucenic mă face mai fericită decât pot exprima în cuvinte. Este o fericire reală, veritabilă. Eu sunt o persoană normală și aceasta este mărturia mea.

Categorii

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.

ActiveChristianity® al Bisericii Creștine Brunstad dorește să arate cum Cuvântul lui Dumnezeu îi învață și îi împuternicește pe urmașii lui Isus de a trăi 100% conform voii lui Dumnezeu, ca ei să nu mai trebuiască să cadă în păcat, ci să ajungă la o viață de biruință.
Citește mai mult despre CrestinismActiv
Urmărește-ne
Se încarcă
Termeni de Utilizare: Reproducerea și redistribuirea materialului de pe site-ul CrestinismActiv pentru folosirea în alte scopuri, exceptând utilizarea personală, este strict interzisă fără acceptul în scris. © bcc.media foundation