Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
De ce a trebuit Isus să vină pe pământ?

De ce a trebuit Isus să vină pe pământ?

Poate că Isus a venit să facă mai mult decât să ne ierte păcatele și să plătească datoria noastră.

5 minute ·

Cineva trebuia să vină pe pământ și să-l învingă pe Satan. Cineva trebuia să trăiască întreaga lui viață fără să păcătuiască. Isus s-a voluntariat.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

Ioan 3:16. Este un verset pe care l-am auzit de atât de multe ori. Dar care este însemnătatea lui adevărată?

„Dumnezeu a iubit atât de mult lumea…” Că Dumnezeu a iubit lumea are sens pentru că El a creat-o. Și este de înțeles să îl iubească pe om pentru că l-a creat după imaginea Sa. Dar de ce a trebuit să-Și trimită Fiul? De ce a trebuit Isus să vină pe pământ?

Cred că răspunsul stă în începutul Genezei. Citim cum Dumnezeu a creat un paradis perfect și cum Satan i-a înșelat pe Adam și Eva. Odată cu căderea, pământul nu mai era fără pată, iar datorită păcatului, oamenii nu mai puteau fi fără vină. Satan avea acum putere peste omenire.

Din moment cei ei nu mai puteam să slujească lui Dumnezeu în totalitate, Dumnezeu le-a dat Legea – porunci care trebuiau să îi ajute să trăiască o viață exterioară bună. Dar an după an ei trebuiau să aducă jertfe lui Dumnezeu pentru a-și ispăși păcatele, pentru că nu puteam birui păcatele care locuiau în interior – în natura lor omenească. Păcatul a creat despărțire între Dumnezeu și om, iar, răsplata păcatului fiind moartea, Satan, care avea puterea morții, avea păcătoșii în ghearele lui.

Together with His Father, Jesus looked down from heaven and saw mankind struggling in sin. Jesus also longed to share what He had in heaven with the creatures that were created in the image of God. But how could He reach across that chasm that separated earth from heaven?

Exista un singur răspuns. Cineva trebuia să vină pe pământ ca să-l învingă pe Satan. Isus s-a volunariat

Era un singur răspuns. Cineva trebuia să vină pe pământ să-l învingă pe Satan. Cineva trebuia să trăiască întreaga lui viață fără să păcătuiască, ca să creez e o cale prin firea omenească dintr-un capăt în altul. Isus s-a voluntariat.

El a luat format unui om, inclusiv o natură cu înclinații păcătoase și prin puterea Duhului Sfânt, El a trăit o viață total biruitoare! Când a murit pe cruce, Satan și-a pierdut puterea asupra omeniri, pentru că Isus nu a păcătuit niciodată!

„…Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.” (Evrei 4:15) Aceasta înseamnă că în firea Lui, El a întâmpinat fiecare ispită luânduși crucea în fiecare zi și a biruit totul, inaugurând o cale prin firea omenească. Făcând astfel, El a creat pașii pe care și noi îi putem urma!

Dacă îmi iau crucea în fiecare zi ca Isus, Satan nu mai are control asupra mea.

Când Isus a atârnat pe cruce și a murit, Satan se gândea că în sfârșit L-a înșelat pe Dumnezeu. Dar el greșea total! Când Isus a apărut la poarta împărăției morții, Satan nu a avut nimic de ce să-L acuze pe Isus, pentru că El a trăit o viață perfectă. De aceea, Isus însuși a devenit noul deținător al cheilor împărăției morții. Isus în sfârșit a făcut un pod între Dumnezeu și oameni.

Când mă gândesc înapoi la partea a doua a versetului din Ioan 3:16 unde spune „pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” Este nădejde atât de mare pentru mine. Cred că Isus a venit și că a creat o cale pe care să-L pot urma. O cale care duce direct prin firea mea și peste acastă despărțire care este între Dumnezeu și mine. Aceasta înseamnă că, datorită jertfei lui Isus, eu nu mai trebuie să fiu sclav al păcatului și dacă îmi iau crucea în fiecare zi, așa ca Isus, Sata nu mai are control asupra mea.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, eu pot primi putere să birui păcatul care este în firea mea și când mă opun lui Satan și omor păcatul, atunci vine ceva divin și ceresc în viața mea zilnică. Când fac aceasta, eu merg pe calea pe care Isus a creat-o – o cale care duce direct în Împărăția Cerurilor. Voi împărți eternitatea cu El!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.