„Deceniul decisiv”

„Deceniul decisiv”

Ieri, citeam o carte și mi-a atras atenția o reclamă. Titlul „Deceniul decisiv: Ce importanță au anii celui de-al treilea deceniu și cum poți profita la maxim de acești ei”, m-a făcut să mă opresc din răsfoit.

4 minute ·

Ieri, citeam o carte și mi-a atras atenția o reclamă. Titlul „Deceniul decisiv: Ce importanță au anii celui de-al treilea deceniu din viață și cum poți profita la maxim de ei”, m-a făcut să mă opresc din răsfoit.

„Am văzut nenumărați tineri care, trăiesc prea mulți ani din acest deceniu fără perspectivă”, explică autorul și psihologul clinic, Meg Jay. „Cel mai rău este să vezi oameni de treizeci, patruzeci de ani care varsă lacrimi pentru că plătesc un preț mare pentru lipsa de viziune din „deceniul decisiv”

Conform dr. Jay, eu trăiesc acum în deceniul definitoriu al vieții mele. Ea susține că lucrurile pe care le facem sau nu le facem în acest timp au un efect enorm asupra vieților noastre și chiar asupra generațiilor viitoare. „Aceasta este o afirmație destul de îndrăzneață”, mă gândesc în sinea mea.

Jay descrie pe acești tineri ca prinși în mijlocul „anilor de libertate” și de stres încercând să își dea seama ce ar trebui să facă pentru restul vieții lor. „Să-și cumpere o casă? Să se căsătorească? Universitate? Să accepte o ofertă de job?” Aceste alegeri importante pe care toți trebuie să le luăm sunt deseori o cauză pentru îngrijorare și anxietate, în timp ce alții le tratează cu ignoranță sau chiar indiferență.

Cartea aceasta m-a făcut să mă gâdesc introspectiv. „Cum îmi folosesc anii tinereții?”

Gândurile mi se duc la un verset din Galateni, „Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.” Eu nu trebuie să fiu neliniștită cu privire la ce viitorul îmi rezervă. Dumnezeu mi-a dat oportunitatea să îmi definesc restul vieții mele prin ceea ce semăn – prin alegerile mici pe care le iau în viața zilnică.

Dumnezeu mi-a dat oportunitatea să îmi definesc restul vieții mele prin ceea ce semăn

Semăn în bine prin a face voia lui Dumnezeu – care ESTE cea bună. Este mai ușor de spus decât de făcut și necesită acțiune împotriva păcatului care locuiește în mine. Este o luptă care o duc în viața de gânduri. Când sunt ispitită de exemplu la: gânduri de iritație, anxietate și bănuială față de oamenii din jurul meu, pofta către sexul opus, sau ispită de a fi ofensat, aud vocea lui Dumnezeu spunându-mi să răspund „NU” la astfel de gânduri, și astfel să nu li se de acces în inima mea. Căci, după cum este scris în Proverbe 4:23, „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.”

Ce are aceasta de a face cu „definirea vieții mele”?

Am experimentat că atunci când sunt credincioasă să ascult de vocea lui Dumnezeu în lucrurile mici, atunci El este credincios în a mă ghida și a-mi da răspunsuri când trebuie să iau alegeri importante. Această relație cu Dumnezeu îmi dă pace și încredințare, în mijlcul acțiunii. Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

Această relație cu Dumnezeu îmi dă pace și încredințare, în mijlcul acțiunii.

„Deceniul definitoriu” mi-a dat oportunitatea de a reflecta. Am ales cum voi profita la maxim de acești ani și abia aștept viitorul! „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.