Dorință de Anul Nou

Dorință de Anul Nou

Dorințele de Anul Nou sunt lucruri bune. Se aprinde o scânteie în minte de a termina lucruri care probabil au fost planificate multă vreme.

4 minute ·

Dorințele de Anul Nou sunt lucruri bune. Se aprinde o scânteie în minte de a termina lucruri care probabil au fost planificate multă vreme. Apucă posibilitatea de a birui astăzi ­– nu pentru că este Anul Nou ­– ci pentru că Dumnezeu ne-a chemat să ne luăm crucea în fiecare zi!

Când intrăm într-un An Nou din nou, mulți dintre noi avem tradiția de a ne pune dorințe diferite, ca acum să luăm hățurile în mână – o dată pentru totdeauna. Dacă nu te-ai ținut de antrenamente, a venit timpul pentru zile noi și mai active. Ai mâncat cam prea mult din lucrurile pe care nu ar trebui să le pui în stomac, acum pui un stop din momentul în care ceasul depășește mijlocul nopții și anunță trecerea dintre ani. De pe 1 Ianuarie va fi ceva cu totul nou! «Eu nu voi mai face asta niciodată …» sau «de acum încolo …». Aceste cuvinte sunt destul de cunoscute. Cu siguranță nu este prina dată când am spus exact asta? Reușim noi să ne ținem de promisiuni de data aceasta?

Dorințele de Anul Nou sunt lucruri bune. Se aprinde o scânteie în minte de a termina lucruri pe care probabil le-ai plănuit multă vreme. Dar de ce să aștepți tocmai până acum să reacționezi? De ce nu ai făcut nimic ieri, sau în săptămâna trecută? Poate că ai așteptat un an întreg – chiar din luna Ianuarie a anului trecut, pentru că ai renunțat după două săptămâni. Un lucru este sesiunea de jogging pentru care a trebuit să aștepți patru luni pentru că nu suportai frigul sau că bugetul nu a funcționat așa cum trebuia. Dar cum este cu adevăratele păcate; acelea care Îl împiedică pe Dumnezeu să facă o transformare în noi? Renunțăm și amânăm și aici la fel?

«…şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere.» (Jac. 4:14)

Noi nu știm când este ultima zi a noastră. Lucrurile rămân însă la fel dacă eu reușesc să slăbesc cinci kilograme sau dacă reușesc să călătoresc în jurul lumii. Lucrul care este cu adevărat important este dacă eu am lucrurile în ordine cu Dumnezeu! Am luat-o noi minuțios în gândurile noastre, am curățit tot ce am văzut că este păcat și egoism în viețile noastre? Ce spune cugetul – este ceva ascuns, pe care l-am cruțat? Aveam noi planuri de a pune lucrurile în ordine? Din păcate nu ajunge doar cu planuri și viziuni în ziua în care ne vom întâlni Creatorul. Atunci nu are importanță dacă noi trebuia să terminăm să mai fim leneși și egoiști de la Anul Nou – sau de mâine. Trebuie să se întâmple ceva acum – în secunda aceasta!

La fel de important este să continui, să nu cedezi, să nu devii molatic. Consecințele la a ceda după câteva săptămâni sunt mult mai serioase când vine vorba de a-I sluji lui Dumnezeu. Dacă alergi pe această cale, nu poți să te oprești la a avea un cuget bun, sau pe jumătate bun. Comparat cu un alergător obosit și greoi care încearcă să își intre în formă după Crăciun, un ucenic al lui Isus are motivație și nădejde de total alte dimensiuni.

«Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc.» (Isaia 40:31)

Dumnezeu ne-a chemat să ne luăm crucea în fiecare zi!

Aceștia își primesc puterea de la Dumnezeu – o putere care este mult mai puternică decât mușchii, care depășește visurile și viziunile omenești. Cu ajutorul lui Dumnezeu noi vom ajunge la ținta pe care ne-am pus-o; să primim viața lui Isus din belșug. Apucă posibilitatea de a birui astăzi ­– nu pentru că este Anul Nou ­– ci pentru că Dumnezeu ne-a chemat să ne luăm crucea în fiecare zi! (Luca 9:23)

«Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!» (Ps. 118:24)

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.