Dreptatea și seriozitatea Cuvântului lui Dumnezeu

Dreptatea și seriozitatea Cuvântului lui Dumnezeu

Aceasta îl definește pe un creștin care este serios în ce privește viața lui/ei.

4 minute ·

Dreptate – seriozitate

În traducerea norvegiană a versetului 1 Corinteni 15:34, scrie: „Treziți-vă la seriozitate, şi nu păcătuiţi!” Ce înseamnă să te trezești la seriozitate?

Să te trezeși la seriozitate înseamnă să fii serios în a păstra tot Cuvântul lui Dumnezeu și a-l pune în practică în fiecare domeniu din viața mea.

Să iau viața în serios nu înseamnă să îmi însușesc această fațadă că sunt serioasă. Asta nu ține mult. Seriozitatea nu trebuie să fie confundată cu a fi sumbră, cu o aparență posomorâtă. Pot lua lucrurile în serios chiar în mijlocul râsetelor și chiar în mijlocul celei mai fericite celebrare.

Viață trăită conform luminii pe care o am

Când trăiesc conform luminii pe care o am și mă străduiesc să apuc tot mai multă lumină, atunci sunt serioasă. Dumnezeu ne-a poruncit să ținem legile și poruncile Lui cu sfințenie. Doar atunci poate fi vorba despre sfințire, dezvoltare și creștere; aceasta este seriozitate.

Pavel a văzut seriozitatea vieții foarte clar. În Fapte 20:31 scrie că el i-a îndemnat zi și noapte cu lacrimi. Atât de serios vedea el lucrurile. Și cele cinci fecioare înțelepte au luat viața extrem de serios. Cele cinci neînțelepte erau și ele pe drum, dar din păcate nu au luat viața atât de serios și nu au ajuns la Mire. (Matei 25:1-13).

Ascultarea de directivele de la Dumnezeu

Când simt că Dumnezeu îmi spune să dau ceva sau să spun ceva, de exemplu, și fac asta imediat, fără să negociez înainte și înapoi, așteptând, atunci iau viața în seiros. Nu permit sentimentelor și rezonanței mele să mă împiedice. Când sunt gata să acționez, când este vorba de lucrurile pe care trebuie să le fac, fără să le amân, atunci iau viața în serios.

Noe a construit arca prin credință. Pentru el era vorba despre a trăi sau a muri, dacă nu construia nimic. Construirea arcii a însemnat însăși viața – așa ar trebui să văd lucrurile când Dumnezeu lucrează în mine – este vorba ori de distrugere sau viață.

Noe a trebuit să facă lucrurile cu exactitate și precizie, pentru ca arca lui să fie capabilă să plutească. Și eu trebuie să lucrez la fel la mântuirea mea, cum este scris în Filipeni 2:12: „cu frică și cutremur.” Asta înseamnă să iei lucrurile în serios. Astfel, pot să mă testez în multe lucruri, să văd dacă iau sau nu viața în serios.

Cuvântul lui Dumnezeu trebuie luat în serios

Cuvântul lui Dumnezeu este pentru tine și pentru mine, personal. Va fi spre judecata mea eternă dacă-l resping și spre salvarea mea eternă dacă-l primesc și-l împlinesc. Viața mea va fi judecată în funcție de ce am auzit. De aceea ar trebuie să iau acest aspect foarte serios. Tot Cuvântul lui Dumnezeu este serios – Dumnezeu are planul Lui de mântuire pentru mine în toate lucrurile, când iau Cuvântul Lui cu seriozitate în inimă.

Lucruri pe care le pot evalua

Știu când iau viața în serios atunci când fac următoarele: …

  • Trăiesc în concordanță cu lumina pe care o am
  • Caut tot mai mult plinătatea lui Dumnezeu
  • Păzesc Cuvântul lui Dumnezeu cu sfințenie
  • Acționez imediat când Dumnezeu îmi amintește de ceva, fără să aștept sau să negociez
  • Îndeplinesc lucrarea lui Dumnezeu cu exactitate și precizie
  • Iau tot Cuvântul lui Dumnezeu în serios

Acest articol a fost tradus din norvegiană și este inspirat dintr-o predică de-a lui Kaare J. Smith de pe 4 februarie 2019.
*Întregul articol a fost bazat pe traducerea norvegiană a versetului din 1 Corinteni 15:34.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.