Duhul Sfânt: O putere eliberatoare

Duhul Sfânt: O putere eliberatoare

When God sent the Holy Spirit to earth, it was with fire and noise – and power! For what?

4 minute ·

Când Dumnezeu a trimis Duhul Sfânt la Rusalii, a făcut-o cu putere, cu sunet mare și foc. Dumnezeu voia ca oamenii să observe că Duhul Sfânt venise pe pământ. Acesta a fost un punct de întoarcere, iar Dumnezeu marca momentul, deoarece trebuia să înceapă un timp nou.

Isus a biruit păcatul, împărăția morților și moartea însăși!

Când Dumnezeu a trimis Duhul Sfânt pe pământ, aceasta a fost o declarație că lucrarea care era făcută în Isus se încheiase. El venise în fire, ca om, fără ca vreodată să fie mânjit sau contaminat de firea Lui. Niciodată! Isus L-a iubit pe Tatăl Său și a făcut voia Tatălui în toate lucrurile până când a ajuns la Golgota. Iar acolo, pe cruce, a trebuit să Se predea Tatălui, în credință. A fost un întuneric mare care a căzut peste pământ, iar acel întuneric a intrat și în sufletul Lui. În acel moment pentru prima dată Tatăl L-a părăsit. Atunci Fiul a trebuit să-Și predea duhul lui Dumnezeu în credință vie; lucrarea fusese finalizată.

Isus Hristos a înviat în a treia zi ca Mântuitorul nostru. În acele trei zile în care a fost în împărăția morților, a vorbit celor care erau în captivitate, care nu auziseră avertizarea lui Noe de a se pocăi, și le-a dat nădejde – le-a spus că luase cheile morții și împărăției morților. (1 Petru 3:18-20; Evrei 2:14-15; Apocalipsa 1:18) Ca dovadă la asta, El a spus celor care erau prezenți: „Stați aici, în timp ce eu deschid porțile împărăției morților!” Și apoi a deschis porțile și unii dintre ei l-au urmat. Acolo erau profeți și alții care trăiseră sute de ani înainte și au apărut pe străzile din Ierusalim. (Matei 27:51-53). A fost o manifestație puternică a faptului că lucrarea lui Isus se terminase.

Duhul Sfânt: puterea care ne eliberează

Apoi, în ziua Rusaliilor, El a trimis acel Duh înapoi pe pământ. Isus a trimis Duhul Sfânt, care a venit cu un sunet puternic, ca un vânt vijelios și care a fost o manifestație că începuse un timp nou. Atunci am intrat în timpul nostru, în timpul lui Isus, unde noi putem fi transformați în imaginea Lui. Acest lucru are loc doar prin Duhul Sfânt – Ajutorul. El ne iluminează omul nostru interior și ne dă puterea să mergem pe acea cale pe care a mers și Isus. Cu ajutorul Duhului Sfânt, noi primim duhul puterii, care este atât de important pentru a ne elibera de păcate și de prieteni vechi. Pentru a ne elibera, avem nevoie de duhul puterii, care este inclus în Duhul Sfânt.

Acest fenomen poate fi comparat cu o rachetă care este lansată pe orbită. Pentru a se elibera de atmosfera pământului, are nevoie de o putere incredibilă. Pot fi diferite etape și propulsoare, dar, în final, se eliberează de atmosferă și intră pe orbită. Acolo poate fi ghidată și condusă fără aceste puteri enorme. În viața noastră spirituală, acest lucru este asemănător cu atunci când înțelepciunea preia controlul, cu o îndrumare și dezvoltare mai fină. Dumnezeu nu ne-a dat duhul de descurajare, ci duhul puterii, dragostei și mintei limpezi. (2 Timotei 1:17) Acesta este duhul înțelepciunii, dar mai întâi avem nevoie de putere pentru a ne elibera.

Roagă-te pentru Duhul Sfânt!

Dacă simți că nu ai deloc putere să faci voia lui Dumnezeu și să birui păcatul, atunci roagă-te la Dumnezeu să primești puterea Duhului Sfânt. Trebuie să lucrezi în captivitatea ta până când te eliberezi, și-ți dai toată voia ta proprie și tot ce deții lui Dumnezeu. Cu cât mai mult încerci și lucrezi, cu atât mai mult observi că nu reușești singur. Atunci se naște un strigăt din omul tău interior ca să primești Duhul Sfânt ca o putere permanentă în viața ta. Dumnezeu poate să-ți dea această putere. Și vei ști când ai primit-o, pentru că vei avea bucurie și pace în interior. Împărăția Cerului devine o parte din viața ta, iar Duhul Sfânt este puterea care te conduce, te îndrumă, te ajută și te alină.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.