Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor

Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor

Eu am crescut în India. Multe dintre memoriile din copilăria și tinerețea mea care au avut de-a face cu suferințe ale oamenilor sau animalelor sunt gravate în inima mea cu imagini indescriptibile de durere.

5 minute ·

Eu am crescut în India. Multe dintre memoriile din copilăria și tinerețea mea care au avut de-a face cu suferințe ale oamenilor sau animalelor sunt gravate în inima mea cu imagini indescriptibile de durere.

Îmi aminintesc de multe ocazii în care animale încercau să-și găsească mâncarea căutând prin grămezile de gunoi. Aici era un șobolan. La câțiva metri era o pisică sau un câine. De partea cealaltă a drumului era, uneori, un copil mic care rodea o coajă de banană pentru a-și obține hrana lui.

O Vale a Plângerii

În copilărie, de multe ori auzeam povești despre abuz de copii. Un copil, care avea nu mai mult de zece ani, lucra într-o fabrică de sticlă, mutând sticlă fierbinte având doar o cârpă cu care să-și protejeze mâinile moi. După o zi întreagă de lucru, el primea 20 rupii, care este echivalentul la 40 cenți. Când ajungea acasă cu banii, tatăl lui îl bătea, îi lua banii și îi folosea pentru a se îmbăta. Apoi copilul se culca sugându-și degetul—urmând ca ziua următoare să meargă din nou la muncă.

Aceasta este o istorie ipotetică, dar car ar putea fără nici o îndoială să fi fost o experiență reală a unui băiat crescut într-o mahala. Povești ca acestea sunt experiențele zilnice a milioane de oameni. Biblia numește acest pământ “Valea Plângerii”, iar istoria omului, de la naștere la mormânt, este o călătorie a foametei, durerii și abuzului. Toatea acestea din cauza păcatului. Cel mai adesea, aceste abuzuri au fost perpetuate de cei bogați și mai puternici.

Abuzul de putere și religie

Deseori oamenii se uită la un conducător puternic cu speranța că el îi va conduce și îi va ridica. Dar de cele mai multe ori, acești conducători și-au folosit puterea pentru a-i suprima mai mult pe săraci pentru ca familiile lor proprii să poată trăi în frivolitate și exces. Iar când “populația” se revoltă împotriva abuzurilor, ei sunt deseori omorâți de forțele de securitate, de chiar cei care ar trebui să-i protejeze.

India este de asemenea o țară cu multe religii. Și astfel, oamenii caută soluția misteriilor lor la oameni religioși. Din păcate, aceasta este fără rezultat. Oamenii religioși din fiecare religie și cult și-au construit propriile lor “imperii”. Îmi amintesc bine de soția unui predicator creștin care a bătut o servitoare până la sânge. Însă duminica, ea era în fața adunării zâmbind în “sfințenia” ei. Oare  nu o va trage Dumnezeu la răspundere?

Și animalele suferă. Îmi amintesc, în copilărie, că aveam două pisici gemene. Îmi amintesc că se jucau împreună, ba chiar mâncau din același bol. Dar într-o zi, una dintre ele s-a îmbolnăvit. Mama mea a făcut tot ce a putut ca să aibă grijă de ea, dar dimineața următoare era moartă. Nu voi uita niciodată jalea sfâșietoare a celeilalte pisici gemene. Mi-aș fi dorit să fi putut șterge lacrima din ochii ei atunci când am luat-o pe geamăna ei ca s-o îngropăm! M-am întrebat deseori cine va șterge lacrimile acestor animale, acestor copii și a celor abuzați.

Vine ziua eliberării

Una dintre cele mai încântătoare promisiuni din Biblie este că această stare nu va continua veșnic. Atâta timp cât oamenii, care sunt robi ai păcatului și a motivelor proprii, au putere și bogăție, această lume va fi o vale a durerii. Dar Biblia promite că va veni o zi a eliberării. Aceasta este ziua în care Însuși Isus se va întoarce și va instaura o nouă împărăție. Nu va mai fi nici o durere pe acel pământ!

Cine va domni cu El? Sunt acei oameni care prin timpul lor pe pământ L-au urmat pe Isus. Ei nu au trăit în conformitate cu firea lor păcătoasă ci s-au negat pe ei înșiși și au făcut voia lui Dumnezeu. Ei nu vor abuza de autoritatea lor, ci vor domni cu dreptate și milă.

Vrei și tu să fii o parte din această împărăție?

Care, putem întreba, va fi misiunea lor în această împărăție nouă? Este scris că Dumnezeu va usca lacrimile din orice ochi. Ei vor fi conlucrători ai lui Dumnezeu în această slujbă. Întreaga creație așteaptă cu o dorință înfocată această zi (Romani 8:19-23). Când acea zi istorică vine, ziua verii veșnice a sosit—când copiii se vor scula și se vor bucura de copilăria lor, iar femeile nu vor mai fi bătute de partenerii lor abuzivi. Animalele folosite la munca vor avea timpul lor să se odihnească. Aceasta este o împărăție a păcii, condusă de Isus, Prințul Păcii, și de acei care L-au urmat și au primit parte în viața Lui.

Vrei să fii o parte din această împărăție? Atunci nu trăi în conformitate cu poftele tale păcătoase, ci urmează-L pe Prințul Păcii în liniște și smerenie. Trăiește o viață cu frică de Dumnezeu. Atunci și tu vei avea promisiunea să ștergi lacrimile din ochii oamenilor și să vestești această împărăție a bucuriei și fericirii.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.