El dă putere celor slabi

El dă putere celor slabi

O mărturie captivantă a unei femei tinere din Ohio despre a rămâne fără putere, a ceda, a te încrede în Cuvântul lui Dumnezeu și a primi putere de la El.

5 minute ·

„Când sarcinile par imposibile și simt că toată dragostea de mamă dispare, în loc să mă concentrez pe problemă, cer de la Dumnezeu ‘putere înnoită'.” O mărturie captivantă a unei femei tinere din Ohio despre a rămâne fără putere, a ceda, a te încrede în Cuvântul lui Dumnezeu și a primi putere de la El.

Lucrul meu favorit legat de a avea copii sunt acele momente neașteptate când ei spun ceva care aduce un zâmbet pe fața mea. Ca atunci când l-am auzit pe băiatul meu de cinci ani cum îl învăța pe cel de doi ani să se roage: „…Te rog ajută-i pe oamenii bolnavi și pe cei bolnavi ca să se facă bine…”, iar micuțul repeta rugăciunea în limba lui stângace. Sau când aud un tropăit scurt, tropăitul a unor picioare mici alergând prin casă, iar apoi aud tropăitul rar al băiețelului cel mai mic venind încet. Acele momente fac ca viața de mamă să fie una împlinitoare.

În ciuda dragostei mele profunde pentru copiii mei… cerințele lor pentru încă o gustare înainte de culcare sau încă o poveste erau mai mult decât puteam suporta.

Dar, ca în oricare alt job, sunt zile lungi și obositoare care mă lasă extenuată, atât mental cât și fizic. În ciuda dragostei mele profunde pentru copiii mei, am realizat că cerințele lor pentru încă o gustare înainte de culcare sau încă o poveste erau mai mult decât puteam suporta. Acestea erau momentele în care simțeam că abilitatea mea fizică de a avea grijă de copiii mei începea să dispară. Am început să mă rog pentru aceasta. În 2 Corinteni 9:8, Dumnezeu promite că eu trebuie să am „totdeauna în toate lucrurile din destul.” De fapt, este scris în același verset că El poate să „mă umple cu orice har” și că eu ar trebui să am „din abundență pentru a prisosi în orice faptă bună!” De ce nu este aceasta o realitate în viața mea?

Dar rugăciunea mea a fost ascultată într-un fel neașteptat. Soțul meu a plecat într-o călătorie de business, iar spre sfârșitul ei, am rămas fără putere. Răspunsul l-am primit din Isaia 40:29-31:

„El dă tărie celui obosit
şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.
Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină;
dar cei ce se încred în Domnul
îşi înnoiesc puterea,
ei zboară ca vulturii;
aleargă, şi nu obosesc;
umblă, şi nu ostenesc.”

Mă concentram pe inabilitatea mea de a îndeplini sarcinile necesare în loc să mă încred în abilitatea lui Dumnezeu de a mă ajuta.

Am avut nevoie, literalmente, de ce era scris în verset: să „alerg și să nu obosesc,” să „umblu și să nu ostenesc!” Dar care este cerința în acest pasaj? Este ca să mă „încred în Domnul.” Dar ce înseamnă aceasta? Pentru mine, înseamnă că trebuie să mă las complet în mâna lui Dumnezeu. Eu mă concentram pe propria inabilitate de a îndeplini sarcinile necesare în loc să mă încred în abilitatea lui Dumnezeu de a mă ajuta. În loc să pierd timpul dorindu-mi ca lucrurile să fie diferite, eu trebuia să am încredere că Dumnezeu îmi va da puterea de care aveam nevoie.

A fost nevoie de smerenie ca să fac aceasta prima dată, iar de fiecare dată, a trebuie să „mă smeresc pe mine însumi sub mâna tare a lui Dumnezeu.” (1 Petru 5:6) Dumnezeu cere ca eu să fiu 100% împăcată cu planul lui pentru viața mea. Dacă vreau să-I spun lui Dumnezeu că nu pot sau că nu pot purta, atunci El poate să îmi „înnoiască puterea.” Dar dacă vreau să mă rog ca situația să se schimbe, atunci El nu poate da „putere celui slab.”

Acum, când simt că limitele se strâng în jurul meu, perspectiva mea s-a schimbat. Când sarcinile par imposibile și simt că toată dragostea de mamă a dispărut, în loc să mă concentrez pe problemă, cer de la Dumnezeu „putere înnoită” ca să pot arăta dragostea dumnezeiască copiilor mei. Nu mă gâdesc la cum situațiile mele ar trebui să se schimbe — copiii să plece la culcare mai ușor sau să fie cineva să mă ajute — ci mă împac cu situația și Îi cer ajutor lui Dumnezeu.

Ca rezultat, experimentez „un aer nou!” În loc ca copiii mei să vadă o mamă iritată, plângăcioasă, nerecunoscătoare și extenuată, ei văd un exemplu de persoană care este răbdătoare și bună, chiar în mijlocul împotrivirilor. Aceasta a devenit o eliberare pentru mine și pentru copiii mei și sper ca și alții să experimenteze același lucru!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.