Este Hristos Domnul inimii mele?

Este Hristos Domnul inimii mele?

Ce viață crezi că ar experimenta o persoană, dacă Isus ar fi mereu Domnul și Maestrul inimii?

6 minute ·

Imaginează-ți cum este când Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, stă și conduce nederanjat pe tronul inimii noastre, ca o putere permanentă. Ce fel de viață crezi că am primi noi, dacă Isus ar fi mereu Domnul și Maestrul inimii?

Câți pot spune că Hristos este Domnul inimii lor? În inimile câtor oameni conduce El? Isus însuși spune: „De ce-Mi ziceţi: "Doamne, Doamne!", şi nu faceţi ce spun Eu?” Luca 6:46. Viața se dezvoltă din inimă. Hristos este Viața, Lumina oamenilor. Noi devenim creștini adevărați atunci când El devine conducătorul absolut pe tronul inimii noastre. Acesta este creștinismul. Sunt multe lucruri care au numele de creștinism, dar doar puțini oameni sunt creștini adevărați. În ce privește majoritatea „așa-numiților” creștini, este o blasfemie să spui că Hristos stă pe tronul inimii lor.

Nu mai păcătui!

O persoană nu trebuie să-și ceară iertare dacă Hristos este Domn. Gândește-te! Dacă Hristos este singurul conducător pe tronul inimii, zi și noapte, pentru ce ar trebui să ne cerem iertare? Dacă totul a mers conform conducerii și voii Lui mai sunt lucruri pe care le-ai greșit? Oamenii Îl numesc greșit „Doamne, Doamne!” dacă nu fac voia Lui, ascultându-L în toate. Ei Îl caută pe Hristos, dar nu cu scopul de a-L face Domnul în viața lor. El dorește foarte mult să-ți călăuzească viața, dacă tu ești de acord.

Cei mai mulți oameni vor să primească ajutor în nevoia lor – iertare pentru păcate – dar cine Îl dorește pe El ca Domn? Este fals, prostie, ipocrizie și joacă de teatru să Îl numești Domn, dacă tu nu vrei să-L pui ca Domn în viața ta. În cazul ăsta, trebuie să te oprești să-I mai spui Domn. Însă, dacă vrei ca El să te conducă, atunci nu mai păcătui! Ce pierdem când Îl încoronăm pe El ca Domn? Pierdem ce e rău! Pierdem ce este nefolositor și fără valoare! Ce câștigăm? Câștigăm înțelepciune și dragostea lui Dumnezeu. Dragostea pentru Dumnezeu ne face să ținem poruncile Lui. (1 Ioan 2:5).

Păcatul este o încălcare a Legii, dar poți primi iertare dacă ai căzut. Înțelegerea și priceperea naturală a omului îl ruinează și îl face să păcătuiască. Când Îl ai pe Hristos ca Domnul în viața ta, este ca cerul pe pământ. Imaginează-ți cât de sigur este drumul tău când El, care este însăși înțelepciunea, îți ghidează pașii; când Hristos, care este dragostea personificată, stă pe tronul inimii tale. Totul, da, totul este bun când însăși dragostea conduce! (1 Corinteni 13:7).

Putere prezentă, când Hristos este Domn

Aceasta este natura dragostei! Când Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu stă, nederanjat, pe tronul inimii tale, tu capeți o putere care este constant prezentă în interiorul tău. Vasta majoritate a oamenilor Îl au pe Isus ca musafir, iar când Tatăl și Fiul vizită inima din când în când, oamenii gustă puțină dulceață. Acesta este adevărul despre așa-zișii creștini. Exact așa este!

Când Hristos a fost sfințit ca Domn al vieții noastre, El locuiește acolo, căci a primit inima ca rezidență permanentă. Dragostea a intrat în inimă și nu va ieși niciodată. Ea conduce și călăuzește totul! Când ea vine doar în vizită, guști câte puțin din ea, dar când dragostea este stăpânul inimii, tu o vei poseda continuu. Atunci devii o persoană care practică dragoste, iar calitățile ei ți se potrivesc. De regulă, oamenii primesc în vizită dragostea de câteva ori, de aceea viața lor seamănă cu graficul bătăilor inimii – o dată sus, o dată jos. Uneori gustă din apropierea Domnului, dar când El se retrage, ei rămân nesiguri, pipăind prin întuneric.

Persoana care a primit dragostea lui Hristos ca putere motoare, primește tot ce scrie în 1 Corinteni 13. Hristos conduce într-un asemenea fel încât ei sunt mereu mulțumiți. Din păcate, este un adevăr că Satan conduce majoritatea așa-numiților creștini. După ce L-au lăudat pe Dumnezeu mult timp, ei sunt, deodată, plini de Satan. Hristos conduce pentru o perioadă scurtă, apoi ce se întâmplă – o „lovitură de stat” scurtă, și se arată cine conduce cu adevărat. Toți care doresc să urmeze propria cale spun: „Trebuie să fie o limită!” Dar ce atmosferă cerească se crează în interiorul nostru când Hristos este Domn!

Crede în Cuvântul lui Dumnezeu! Să sfințești înseamnă să separi și să înlături – înseamnă putere nelimitată. Un rege ar trebui să fie regele absolut. Nimic rău nu se întâmplă când Hristos este conducătorul absolut, pentru că El conduce doar prin dragoste și bunătate. O guvernare mai bună nu există. Când El, care este desăvârșit, conduce, totul este perfect – acesta este un adevăr absolut.

Hristos este un Domn strict, dar El se gândește doar la cel mai mare bine al meu. Eu vreau să recomand pe Domnul meu! Instaurează-L pe Isus ca Stăpânul tău! Dragostea are natura de a nu se gândi la propria persoană; se gândește doar la binele celorlalți. De aceea, te sfătuiesc să-L sfințești pe Hristos Isus ca Domn în inima ta!

Acest articol a fost prima dată publicat în norvegiană în revista periodică a BCC “Skjulte Skatter” (“Comori Ascunse”) în ianuarie 1952 cu titlul “Hristos ca Domn.”
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.