Este normal să fii creștin și să-ți fie frică să recunoști asta?

Este normal să fii creștin și să-ți fie frică să recunoști asta?

De ce este așa de dificil să recunoști că tu ești un creștin? Este posibil nu te mai simți rușinat de asta?

5 minute ·

De ce este așa de dificil să recunoști că tu ești un creștin? Este posibil nu te mai simți rușinat de asta?

Oamenii luptă pentru ceea în ce ei cred. Peste tot în jurul lumii, ei se ridică și se luptă pentru cauzele lor. Pentru unii, asta înseamnă să te lupți pentru libertățile civile sau pentru eliberare din asuprire. Indiferent cât de diferite sunt cauzele lor, oamenii sunt înflăcărați pentru interesele sau campaniile lor particulare și vor ca toți ceilalți să știe. Poate că acesta înseamnă dreptul de a te exprima, indiferent ce vrei — și asta și faci, cu o singura excepție: când trebuie să recunoști că ești creștin.

Când Isus a fost trimis pe pământ pentru a deschide o Cale Nouă și Vie (Evrei 10:20), cea mai convingătoare poveste din toate timpurile a fost scrisă în istorie. Ca om, El a biruit păcatul din firea Lui așa încât, pentru prima data din totdeauna, Voia lui Dumnezeu a putut fi dusă la bun sfârșit într-o persoană. Era doar o singură șansă ca această misiune să reușească: Isus a fost ispitit exact ca noi, și El nu a păcătuit niciodată. Tocmai această viață de credincioșie L-a făcut în stare să obțină victoria supremă și să moară pentru noi pe cruce la Golgota, unde a plătit pentru păcatele noastre cu propriul sânge. Fără obținerea succesului total, nu ar exista speranță pentru oricare persoană de a avea păcatele iertate. Și totuși, El a reușit complet, devenind un veșnic Mântuitor pentru toți cei care cred!

Cu o poveste așa de incredibilă, de ce este așa de obișnuit să fii rușinat de evanghelie? De ce să-ți fie frică de a-ți mărturisi credința în Dumnezeu în fața celorlalți sau să fii jenat numai de faptul că ei știu despre asta, într-o lume unde oamenii se simt liberi de a se declara de orice fel de credintă?

Lui Petru i-a fost rușine să recunoască faptul că îl cunoștea pe Isus, când El a fost luat pentru a fi răstignit, ca mai târziu cu câteva săptămâni să stea în fața a mii de oameni propovăduind Evanghelia în plinătatea Duhului Sfânt. De unde o așa schimbare? Care a fost secretul?

Foarte ușor, el a experimentat puterea Evangheliei.

Puterea Evangheliei

Fiind creștin, tu te bucuri de iertarea pe care tu ai primit-o prin sângele lui Isus—pe bună dreptate; ea este data fără plată, prin har, și fără fapte! Cu toate astea, continuând in viața de ucenicie este mult mai mult decât doar aceasta. Chiar dacă ți-ai petrecut toată viața în adunări creștine, totuși, a învăța să umbli în Duhul nu este o chestiune de curs teologic.

Poate că tu ești ca pământul stâncos din pilda lui Isus (Luca 8:4-15) în care plantele răsar rapid (ai primit Cuvântul cu bucurie), dar ele s-au ofilit în caldură, pentru ca ele nu au rădăcină (tu nu poți rezista în ispită). Mulți creștini se clasifică în această categorie, deoarece ei nu știu despre puterea care Duhul Sfânt o poate da pentru a trăi o viață de biruință. Ca rezultat, ei nu au nimic prin care îi pot ajuta pe ceilalți — ei nu au dobândit conținut spiritual în viețile lor.

Din ziua în care el a primit Duhul Sfânt, Mijlocitorul pe care Isus li l-a promis, Petru a fost înarmat de război împotriva păcatului pe care el l-a moștenit din natura sa proprie. Ceea ce el a experimentat l-a convins să spună și celorlalți despre Isus, care a deschis o cale nouă și interesantă pentru el.

Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.: ‘El n-a făcut păcat, şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug.'” 1 Petru 2:21-22.

Lasă-te convins de Cuvântul lui Dumnezeu! El este gata să dea Duhul Lui celor care Îl ascultă, aceasta înseamnă că a deveni un ucenic al lui Isus necesită devotare completă pentru această cauză. Odată ce începi să experimentezi libertate de păcat, întrebarea dacă Dumnezeu există sau nu, dispare la fel de repede ca rușinea de a recunoaște că ești un creștin din toată inima.

Ai în posesie o evanghelie puternică care îți va permite, cu ajutorul lui Dumnezeu, să preiei controlul asupra vieții tale. Viața și încrederea unui ucenic adevărat nu poate fi falsificată—are conținut. În loc să fii condus de sentimentele tale în continuă schimbare, raționament, pofte și dorințe omenești, învață să fii condus de Duhul Sfânt și trăiește plăcut în fața lui Dumnezeu. Tu vei experimenta adevărată fericire și nu te vei putea abține să nu împărtășești ceea ce ai primit. Câți dintre prietenii tăi nu ar vrea să facă parte din asta?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.