Experimentezi foame spirituală?

Experimentezi foame spirituală?

Cât de important este să citești Cuvântul lui Dumnezeu?

5 minute ·

Cât de important este să citești Cuvântul lui Dumnezeu?

Aceasta este o întrebare foarte bună. Chiar este așa de important să citim Cuvântul lui Dumnezeu? Nu știm destul? Nu am citit destul de-a lungul anilor?

Putem să întrebăm la fel de bine: este așa de important să mâncăm? Nu am mâncat destul? Pentru trupul nostru natural nu este suficient să mâncăm o dată la ceva timp – de exemplu în fiecare duminică. Am înfometa groaznic! La fel de important și necesar este să ne hrănim cu Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi ca să fim puternici în spiritul nostru și să creștem într-un fel sănătos, conform voii lui Dumnezeu. Altfel vom suferi de subnitriție spirituală și vom arăta semne de boală spirituală.

Cuvântul lui Dumnezeu este o necesitate

Gândește-te la atitudinea lui Iov din Vechiul Testament. În Iov 23:12 el spune: „…Am prețuit cuvintele gurii Lui mai mult decât mâncarea necesară.” Nu e de mirare că Iov a devenit un astfel de om al lui Dumnezeu! Cum este dorința și foamea noastră după Cuvântul lui Dumnezeu – ar trebui să fie cea mai importantă necesitate, asupra tututor lucrurilor.

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” Evrei 4:12. Înclinațiile noastre naturale sunt să ne păzim voia, dorințele și interesele proprii. De aceea, noi avem nevoie de sabia Cuvântului lui Dumnezeu ca să vedem că nimic nu are valoare în firea noastră și că nu trebuie să o păzim. (Romani 7:18). Cuvântul lui Dumnezeu ne poate da ajutorul de care avem nevoie ca să ne respingem poftele noastre și să devenim transformați.

Doar prin Cuvântul lui Dumnezeu putem să învățăm voia și planul lui Dumnezeu pentru viețile noastre – acest lucru este plăcut ochilor Lui. Cuvântul lui Dumnezeu este salvarea noastră – ajutorul de care avem nevoie să biruim păcatul din fire și distrugerea care vine din poftele noastre. Cum putem să învățăm ce să facem fără instrucțiunile vitale care pot fi găsite doar în Biblie? Prin ascultare de acele cuvinte suntem transformați și pregătiți pentru Împărăția lui Dumnezeu – care este întregul scop pentru existența noastră pe acest pământ.

Psalmii vorbesc des despre o dorință fierbinte după legile, poruncile și Cuvântul lui Dumnezeu: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.” (Psalm 119:105). Cu Cuvântul lui Dumnezeu în inimile noastre, noi găsim direcția corectă către viață eternă în Împărăția lui Dumnezeu.

Alegeri

Dar am putea spune: „Viața mea este prea ocupată și nu am așa mult timp să citesc.” Sună familiar? Hai să fim sinceri – este doar o chestiune de prioritate! Ne facem timp pentru lucrurile care le găsim importante, corect? Cât timp petrecem cu telefonul, computerul sau jucându-ne pe calculator, etc? Dar când Duhul ne amintește despre a petrece timp cu Cuvântul lui Dumnezeu, pare prea mult efort: „Sunt prea obosit.” Sau, deodată, îmi amintesc de ceva „mai important” pe care trebuia să-l fac.

Satan poate face ca orice să sune rezonabil. El va folosi orice truc sau scuză ca să ne împiedice din a citi Cuvântul lui Dumnezeu. El dorește ca noi să nu cunoaștem inima lui Dumnezeu – să nu găsim niciodată voia lui Dumnezeu cu viața noastră. Astfel, ne poate înșela să trăim pentru noi înșine și niciodată nu vom ajunge la o viață cu Dumnezeu. Astfel, el ne poate controla viețile, chiar dacă nu realizăm asta.

Nu este așa că alte activități și hobby-urile noastre sunt „rele”, ci este doar o chestiune de priorități și alegeri corecte. Timpul este prețios și trebuie să ne asigurăm că îl folosim spre câștigul cel mai mare.

Cumpără timpul

„Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.” Efeseni 5:16.

Când cumperi ceva, plătești un preț, trebuie să plătești cu ceva ce este prețios pentru tine. Trebuie să predai ceva ce, în mod natural ai dori să-l păstrezi, ca să cunoști Cuvântul lui Dumnezeu. Poate fi că trebuie să sacrifici ceva ca să faci alegerile corecte și să pui prioritățile în ordinea corectă.

Dacă suntem credincioși să facem asta, atunci nu va trece mult timp și primim un „apetit” pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Cu cât citim mai mult Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât mai mult vrem să citim mai mult. Cu cât ne rugăm mai mult, cu atât mai mult vrem să ne rugăm. Ajungem la o foame și sete care cresc pentru aceste lucruri. Vedem că avem nevoie de ele, avem nevoie de sabia Cuvântului ca să respingem poftele și să trăim o viață plăcută lui Dumnezeu. Avem nevoie de confort și încurajare din Cuvântul lui Dumnezeu ca să ne ridicăm ochii pentru viitorul etern.

Timpul este viața noastră! Hai să luăm decizii conștiente, înțelepte ca să ne folosim timpul profitabil; să ne pregătim pentru eterninate în Împărăția lui Dumnezeu. Ne-a fost dată o voie liberă ca să ne alegem prioritățile, dar cu ea primim și o responsabilitate enormă. Hai să alegem să ne hrănim cu Cuvântul lui Dumnezeu și el ne va conduce în eternitate.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.