Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
Ferice de cei ce plâng

Ferice de cei ce plâng

Ești tu obosit, nu doar de consecințele păcatelor tale, dar și de faptul că ele se repetă? „Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați.” Matei 5:4

3 minute ·

Ești obosit de păcat, nu doar de consecințele lui, dar și că el tot se repetă? Plângi din cauza faptului că dorința ta de a fi bun nu reiese mereu din ceea ce tu faci și spui? Cum poți fi „uns cu untdelemnul bucuriei”?

„Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați” – Matei 5:4

Pavel scrie în 2 Corinteni 7:10, „Căci întristarea după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire şi de care cineva nu se căieşte niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea.” Întristarea după voia lui Dumnezeu vine atunci când noi ne analizăm  pe noi înșine corect în lumina Cuvântului lui Dumnezeu și vedem cât de puțin este din natura divină – natura lui Dumnezeu.

Ești întristat din cauză că ești un prizonier al păcatului care locuiește în tine?

Întristarea după voia lui Dumnezeu este însoțită de recunoașterea propriilor păcate și lipsuri și produce căință, care mă ajută să avansez pe calea mântuirii și transformării. Dacă mă întristez din acest motiv, aceasta mă va mâna să lucrez mai mult la curățirea proprie astfel încât natura mea devine tot mai asemănătoare cu natura lui Dumnezeu. De aceea scrie în Eclesiastul 7:2, „Mai bine să te duci într-o casă de jale decât să te duci într-o casă de petrecere.”

Mângâierea pe care o oferă Isus celor care plâng cu întristare după voia lui Dumnezeu, este că păcatele pentru care ei se căiesc pot înceta în viețile lor. Isaia 61:3 spune că Isus a venit cu vestea cea bună: „Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit.” Ești tu unul dintre acei întristați din Sion? Ești tu obosit, nu doar de consecințele păcatelor tale, dar și de faptul că ele se repetă?

Ai tu inima frântă din cauza incapacității tale de a fi cu adevărat bun față de ceilalți? Vezi cât de departe ești de a trăi viața descrisă în Biblie? Ești întristat din cauză că ești un prizonier al păcatului care locuiește în tine? Dacă poți răspunde da, atunci vei fi mângâiat pentru că întristarea ta, care este după voia lui Dumnezeu, va produce căință, care duce la acțiune, la ascultare și, în final, la mântuire – la viață. Acesta este motivul pentru care este scris în Eclesiastul 7:3, „Mai bună este întristarea decât râsul; căci, prin întristarea feţei, inima se face mai bună.” Plânsul tău va fi înlocuit cu untdelemnul bucuriei și al fericirii (Isaia 61:3 și Evrei 1:9).

„Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați.” – Matei 5:4

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.