Fii o binecuvântare!

Fii o binecuvântare!

Isus psune că trebuie să fim slujitorii tuturor.

4 minute ·

Deborah Falcao are o dorină de a folosi viața ei în slujba lui Dumnezeu. Astfel ea poate fi o binecuvântare pentru cei cu care intră în ocntact în viața ei. Să facă ce poate pentru a le face viața bună și astfel Dumnezeu să fie cinstit prin viața ei.

În Luca 6:38 scrie: „Dați și vi se va da.” Împreună cu acest verset, Deborah a lipit un poster cu un citat de-al unui frate din BCC – Elias Aslaksen; el spunea: „Dă-ți viața și îți vei găsi viața; dă puțin și vei primi puțin, dă mult și vei primi mult; dă totul și vei primi totul.”

„Isus spune că trebuie să fim slujitorii tuturor,” spune Deborah. (Marcu 9:35). „Dacă vrem să fim ca Isus, trebuie să merg pe urmele Lui și să fiu un slujitor. Este un tânjet al inimii mele, să fiu o binecuvântare oriunde sunt; să-mi dau viața spre ajutorul celorlalți.”

Dacă vreau să fiu ca Isus, trebuie să merg pe urmele Lui – să fiu un slujitor.

Versurile din această cântare au inspirat-o în mod special:

O, Isus, călăuzește-mi viața-
să slujesc la toți cum Tu voiești.
Un pahar cu apă dacă-l voi da,
Doamne-l vezi și Tu îl răsplătești.

Să ajut unde este nevoie,
când durerea greu va apăsa,
să rămân în Duhu-n orice vreme,
să pășesc mereu pe urma Ta.

(Cântarea 162 din cartea „Căile Domnului”)

Cum pot binecuvânta?

Deborah a ajuns la această concluzie că, dacă voia să-i binecuvinteze pe ceilalți și să o facă bine pentru oamenii din viața ei, ea trebuia să aibă o relație cu Isus. Să meargă pe urma Lui în viața ei.

„Atunci primesc conținut și ceva cu care să-i binecuvintez pe ceilalți,” spune ea. „Trebuie să termin cu voia mea proprie și să fac voia lui Dumnezeu, în loc. Știu că nimic nu pot face de la mine însumi, dar Dumnezeu mă va întări și îmi va da ajutorul de care am nevoie. Când îmi petrec timpul întărind o conexiune cu Dumnezeu, atunci Duhul Lui îmi poate arăta modurile prin care îi pot binecuvânta pe ceilalți.

„Nu trebuie să fie neaparat faptul că am multe cuvinte înțelepte care să le dau oamenilor, dar pot încuraja prin acțiunile mele – cu ceea ce eu fac. Deseori tocmai asta este ce oamenii au nevoie cel mai mult. Poate văd pe cineva că stă singur, puțin descurajat. Pot oferi o îmbrățișare sau un zâmbet sau să spun câteva cuvinte de încurajare; trebuie doar să fiu ascultătoare de ce Dumnezeu îmi pune în inimă să fac. Nu pot să merg mai departe când văd pe cineva doborât și descurajat. Știu din experiență ce înseamnă să treci prin perioade grele. Dacă am o viață cu Dumnezeu, atunci El mă poate conduce. El îmi poate arăta cel mai bun drum ca să fiu de ajutor.

„Uneori îmi vine în minte o persoană și simt că trebuie să mă rog pentru acea persoană. Dumnezeu îmi pune oameni pe inimă pentru un motiv și eu pot „sta în spărtură” pentru ei. (Ezekiel 22:30). Pot fi o binecuvântare și într-un asemenea mod, deși ei poate nu vor ala niciodată că mă rog pentru ei. Dacă văd o nevoie, atunci trebuie să fiu credincioasă și să fiu un „slujitor al tuturor.”

Sunt aici să fac voia lui Dumnezeu

Dorința lui Deborah este ca să fie folositoare în mâna lui Dumnezeu. Ea crede că Dumnezeu conduce și îi folosește pe cei care sunt ascultători de El. Ascultarea de poruncile lui Dumnezeu duce la roadele Duhului: dragoste, bunătate, răbdare, etc. (Galateni 5:22-23). Oamenii au nevoie ca cineva să fie bun c uei, să le arate dragoste, să le arate răbdare.

„Dacă ai ceva, poți da ceva,” spune Deborah. „Nu este posibil să dai ceva cuiva când nu ai nimic.”

Ascultarea de poruncile lui Dumnezeu duce la roadele Duhului: dragoste, bunătate, răbdare, etc.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru Evanghelie și că Biblia devine atât de vie când o citesc. Duhul lui Dumnezeu îmi arată domeniile cu care trebuie să lucrez la mine – mândrie, nemulțumire, etc. și când am rezolvat-o cu acestea și îmi dau voia mea total lui Dumnezeu, atunci simt libertate. Sunt liberă să slujesc. Să spun: „Aici sunt, Doamne, să fac voia Ta,” și să fiu pregătită să fac orice El îmi pune pe inimă.”

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.