Ia fiecare gând rob

Ia fiecare gând rob

Ispitele vin precum gândurile – și fiecare ispită este o oportunitate de a birui!

2 minute ·

Ispitele vin precum gândurile – și fiecare ispită este o oportunitate de a birui!

Îndoială. Frică. Deznădejde. Este posibil să ne simțim descurajați datorită gândurilor negative care vin în mintea noastră. Dar trebuie să deslușim faptul că aceste gânduri nu vin de la Dumnezeu și că noi nu trebuie să fim șocați sau descurajați că suntem ispitiți de ele. Ele sunt, de fapt, ispite de a deveni demoralizat, nenorocit și negativ și noi nu avem niciun fel de obligație de a fi de acord cu ele. Totuși, când noi, prin credință, ne încredem tare în gândurile bune ale lui Dumnezeu față de noi și viețile noastre, atunci avem o armă cu care să luptăm când aceste gânduri vin să bată la ușă.

„…şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” (2 Corinteni 10:5) Acesta este un proces în desfășurare unde Duhul Sfânt ne învață să sortăm și să aruncăm toate gândurile care nu vin de la Dumnezeu.

Această înțelegere este de neprețuit. Cu cât ești mai „treaz”, cu atât mai repede poți să prinzi și să arunci gândurile care nu au o temelie în Cuvântul lui Dumnezeu. Viața ta de gânduri va deveni sănătoasă, pozitivă și constructivă, iar tu vei primi tot mai mult înpărăția neprihănirii, păcii și bucuriei în interiorul tău.

Cu cât ești mai „treaz”, cu atât mai repede poți să prinzi gândurile

Ca rezultat, tu vei avea mult loc în gânduriel tale pentru a binecuvânta pe ceilalți; devii disponibil pentru ceilalți pentru că gândurile tale sunt în ordine.

„Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda: El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu.“(Psalm 43:5)

Ce înseamnă să „Nădăjduiești în Dumnezeu? Înseamnă să socotești Cuvântul său ca adevărat și demn de încredere și să crezi că El vrea ca noi să experimentăm pacea interioară care o dă Cuvântul. Ce schimb! Forfota gândurilor mele pentru frumoasa pace interioară de la Dumnezeu!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.