Îl cunoști pe Isus în felul acesta?

Îl cunoști pe Isus în felul acesta?

Este doar o cale de a-L cunoaște cu adevărat pe Isus.

6 minute ·

Nu există „10 pași către Isus” sau un ghid de citit către Biblie. Este o invitație la a trăi exact precum Isus! Este singura mod de a-L cunoaște cu adevărat pe Isus.

Când cunoști pe cineva?

Ai mers vreodată într-o călătorie mai îndepărtată cu prieteni, poate cu cineva pe care la început ai crezut că îl cunoști bine? Atunci, poate ai și experimentat că, după călătorie, îi cunoști într-ul total alt grad? Ceea ce ați experimentat v-a apropiat mult mai mult, unul de celălalt. Voi aveți mai multe în comun.

Atunci când tu împărtășești momentele, mici și mare, atunci se leagă legăturile invizibile între oameni. Acesta este exact modul în care eu pot să Îl cunosc mai bine pe Isus! Eu am posibilitatea de a împărtăși multe, multe experiențe cu El, foarte personal. Eu pot avea o viață în comun cu El dacă doresc.

Isus și eu

Este doar un singur mod de a-L cunoaște cu adevărat pe Isus: prin a trăi aceeași viață pe care a trăit-o și El. Asta înseamnă că eu am aceeași țintă pe care a avut-o și El – să trăiesc o viață fără păcat. A fi transformat din unul care are reacții și gânduri rele, la unul care este plin de bunătate în toate situațiile. Atunci ținta nu este altceva decât natură dumnezeiască.

Isus nu se preface ca și cum ar înțelege ceea prin ce trecem noi. El știe asta. El a experimentat asta.

Atunci noi putem să împărtășim experiențe, Isus și cu mine. „Isuse, eu simt că sunt așa de slab! Deseori, când am făcut ceva bine, sunt ispitit să spun ceva așa ca să primesc cinste pentru lucrul respective. Chiar dacă eu m-am hotărât ca să trăiesc doar pentru Dumnzeu, totuși eu sunt ispitit la a trăi în fața oamenilor!” Atunci Isus răspunde: „Drag prieten, eu știu exact cum o ai tu! Eu am fost acolo și și eu am fost ispitit la măreție și la căutare de cinste. Dar fiecare gând a fost învins prin puterea lui Dumnzeu. De aceea nu renunța, nu ceda! Se va reuși și pentru tine!”

Isus nu se preface ca și cum ar înțelege ceea prin ce trecem noi. El știe asta. El a experimentat asta. El știe exact ceea ce costă pentru a-ți da voia proprie în momentul acela. „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar†fără păcat.” (Evrei 4,15) Atunci când eu fac la fel, atunci este se creează o legătură foarte special între mine și Isus.

«… Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui;» (Filipeni 3:10)

Legătura din noi devine doar mai puternică și mai puternică atunci când eu omor păcatul la fel cu a făcut și El. Eu Îl cunosc mai mult pe Isus prin această luptă. Atunci când se simte dificil și greu, atunci mă pot singur îmbărbăta cu acest gând că Isus a fost în același tip de situații, dar a mărturisit că „cel care a suferit în fire, a sfârșit-o cu păcatul.” (1. Petru 4:1) Eu deasemenea devin mai mult și mai mult asemenea lui Isus când merg pe această cale și nu mai puțin fericit!

Eu am nevoie de ajutorul și îndrumarea lui Dumnezeu pentru a trăi precum Isus

Când Isus a fost ispitit la a păcătui, de ex. a observant că avea poftă la a avea gânduri necurate, el nu a cedat niciodată acestor pofte. Totuși, el a avut nevoie de ceva mai mult pentru a nega aceste gânduri, pentru a-și nega propria lui voie în aceste situații; El a avut nevoie de îndrumarea lui Dumnezeu și era dependent de a auzi vorbirea Lui și a asculta cuvintele Lui pentru a înainta pe cale (Ioan 5,30, Evrei 5,7-9). Însuși Dumnezeu a fost sfătuitorul Lui dea lungul întregii lui vieți și I-a arătat calea când intra în situații așa încât El întotdeauna a ieșit biruitor pe partea cealaltă.

Isus S-a jertfit pe Sine Însuși în puterea Duhului Sfânt (Evrei 9,14). Iar în această putere a putut El respinge păcatul, de fiecare dată când a fost ispitit. În ziua cincizecimii, aproape acum 2000 de ani, a trimis el Mângâietorul, Duhul Sfânt pe pământ pentru a ne îndruma și pentru a ne întări. Dacă eu vreau să trăiesc ca Isus, atunci eu am nevoie de Duhul Sfânt. Dar cum pot eu să Îl primesc în viața mea?

Răspunsul este simplu: eu trebuie să mă rog ca să Îl primesc. Eu trebuie să mă fi pocăit din toată inima la Dumnezeu și să îmi doresc din toată inima să trăiesc pentru El și să Îl urmez pe Isus. El dă Duhul Sfânt tuturor celor care sunt voitori să asculte de poruncile Sale (Faptele apostolilor 5,30). Dumnezeu m-Il dă cu bucurie! Nu este altceva în loc ce El dorește decât ca eu să primesc biruință asupra păcatului. Prin acest Duh, eu primesc o voie întărită pentru a suferi, pentru a da ce costă pentru a fi vrednic de Isus. (Faptele Apostolilor 1:8, Zaharia 13:1)

Eu pot deci citi despre Isus. Eu mă pot ruga lui Isus. Eu mă pot gândi la Isus. Dar este o singură modalitate de a-L cunoaște cu adevărat pe El – prin a fi ascultător și a trăi precum Isus.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.