Îl iubești pe Isus destul de mult pentru a da share la acest articol?

Îl iubești pe Isus destul de mult pentru a da share la acest articol?

Este ușor să spui că Îl iubești pe Isus. Dar, ești gata să dovedești acest lucru?

4 minute ·

„Dă share la acest mesaj dacă-L iubești pe Isus.” „Dă Like la această imagine dacă ești recunoscător pentru ce Isus a făcut pentru tine.” „Dă tag cuiva dacă Isus te-a salvat!”

Internetul este plin de astfel de expresii. Apar ca reclame, ca imagini pe platformele de socializare și sunt promovate de anumite site-uri. Ele atrag cititorii creștini să comenteze, să dea share sau like, astfel împrăștiind evanghelia „dragostei” și „iertării.”

Personal, Îl iubesc pe Isus. Îl iubesc din toată inima mea. El m-a salvat cu adevărat și sunt extrem de recunoscător pentru acest lucru. Dar simt de parcă ceva lipsește în astfel de expresii și provocări.

Țineți poruncile Mele

Foarte interesant – Isus însuși ne spune exact ce trebuie să facem pentru a dovedi că-L iubim. Și nu implică niciun „share” sau „like”, sau lucruri de acest gen, ci El spune „Dacă mă iubiți, țineți poruncile Mele.” Ioan 14:15. Să ținem poruncile lui Isus înseamnă să fim ascultători de Cuvântul Lui și să facem exact cum spune El. Când Isus spune, de exemplu: „Nu judecați!” (Matei 7:1), noi trebuie să facem exact asta – să nu mai judecăm! Dragostea pentru Hristos nu este dovedită atunci când mă abțin să nu spun un cuvânt sau două de judecată, ci este dovedită atunci când noi luăm o hotărâre conștientă să încetăm complet cu a mai judeca pe alții, atât în inimă cât și în minte!

La fel, când Isus ne spune că trebuie să ne păzim inima curată cu toată râvna (Matei 5:21-30), atunci trebuie să punem preț pe Cuvântul Lui! Nu putem fi cu o jumătate de inimă când este vorba de pofte sexuale, ură, judecată sau orice altceva ce ne separă de Dumnezeu. Trebuie să începem o luptă – trebuie să luptăm pentru a ține poruncile lui Isus în viața noastră. Aceasta înseamnă că un puternic „Nu!” trebuie să sune în inimile noastre împotriva la orice este necurat.

Nu toți vor intra în Împărăția cerurilor

Isus spune că „Nu oricine-mi spune Doamne, Doamne, va intra în Împărăția Cerului, ci cel care face voia Tatălui Meu care este în ceruri.” Matei 7:21.

Când mă gândesc la semnificația acestor cuvinte în contextul zilelor noastre, în multe feluri, creștinismul pare că s-a „diluat.” Mulți oameni strigă „Doamne, Doamne!”, își actualizează religia pe facebook în creștinism, se abonează la aplicații cu versete biblice zilnice și poate chiar menționează numele lui Isus o dată sau de două ori în pauza de masă.

Dar câți oameni au interes viu de a împlini voia lui Dumnezeu cu viețile lor? Câți oameni, de fapt, țin poruncile Lui? Unde este dragostea adevărată pentru Hristos, acea dragoste care sacrifică viața proprie?

Mai mult decât un „like”

În ce mă privește, văd că adevăratul creștinism și adevărata dragoste pentru Hristos necesită ceva mai mult decât simpla recunoaștere că Isus a fost „un tip special.” Pentru că, adevărul este că Isus Și-a dat viața pentru mine. El a vărsat propriul sânge ca eu să fiu salvat de păcat. Nu ajută să spun că Îl iubesc pe Isus dacă disprețuiesc Cuvântul Lui și nu-I urmez exemplul, sacrificându-mi propria voie. Aceasta ar fi doar ipocrizie.

„Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui.” 2 Ioan 1:6.

Noi nu ne dovedim dragostea pentru Isus prin faptul că apăsăm de două ori pe ecran când expirăm un „da…” și „amin” la o imagine cu un mesaj de încurajare. Noi ne dovedim dragostea pentru Hristos când ținem poruncile Lui, când suntem ascultători de Cuvântul și Duhul Lui în viețile noastre și în situațiile zilnice. Aceasta este dragoste adevărată și este singura admirație și dragoste pe care o dorește Isus.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.