Include-L pe Dumnezeu în căsnicia ta
Dumnezeu ne poate învăța cum să ne iubim cu adevărat unul pe altul.
Nu există subiect în această lume despre care se vorbește, se scrie sau se cântă mai mult decât dragostea, dar, probabil, este și cea mai neînțeleasă temă care există.
Da, toți căutăm dragoste. Este o nevoie de bază a ființei umane să se simtă iubită, acceptată, înțeleasă și prețuită. Deci, cu cât ne maturizăm, descoperim o nevoie de a găsi acel partener perfect care să ne iubească și să ne facă fericiți.
Lucrul ciudat este că nu este mereu așa de simplu. Dacă ne oprim și ne uităm în jurul nostru, găsim multe cupluri care au început în dragoste dar au sfârșit în cu divorțuri sau căsnicii nefericite. Ce s-a întâmplat? Era totul atât de perfect la început …
Dumnezeu în această imagine
Este important să ne înțelegem natura noastră umană. Ea este atât de plină de egoism, așteptări, dragoste de sine, cerinți, încât ne putem întreba: chiar suntem noi capabili, din natură, să iubim o altă persoană? Citim în Romani 7:21: „Găsesc, dar, în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.” Cât de des nu observăm asta că, atunci când dorim mult să iubim necondiționat, răul este prezent? Dar vestea bună este că, atunci când Dumnezeu intră în imagine, noi primim putere ca să biruim natura proprie, și învățăm să iubim liberi, exact cum este dorința din inima noastră.
A fi „îndrăgostiți” este bun și necesar atunci când intrăm într-o căsnicie, dar, curând ne găsim limitele noastre, atunci când încercările apar, iar dragostea noastră este testată. De aceea, noi trebuie să-L avem pe Dumnezeu ca stăpân și cap și să lăsăm ca Duhul Sfânt să ne învețe. „Cât despre dragostea frăţească, n-aveţi nevoie să vă scriem; căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii.” 1 Tesaloniceni 4:9.
Noi trebuie să ne lăsăm învățați, să fim sensibili la vocea lui Dumnezeu și să-L căutăm în rugăciuni când ajungem la limitele omenești. Atunci Dumnezeu ne poate învăța ce înseamnă, cu adevărat, să iubim conform Cuvântului Lui. Imaginează-ți un mariaj când ambii parteneri Îl au pe Dumnezeu ca Domn în viață și învață de la El cum să se iubească unul pe celălalt.
Instrucțiuni clare
În 1 Corinteni 13:4-7 primim instrucțiuni complete cu privice la dragostea dumnezeiască.
„Dragostea este îndelung răbdătoare,
este plină de bunătate, nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
Dragostea nu va pieri niciodată.”
Dragostea înseamnă a da
Ce rețetă fantastică pentru o căsătorie fericită, conform Cuvântului lui Dumnezeu. Acesta este planul pe care El îl are pentru noi – în loc să căutăm dragoste, putem să dăm dragoste celor din jurul nostru. Dragostea lui Dumnezeu înseamnă a da. „Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Său Fiu…” Ioan 3:16. Aceasta este dragoste dumnezeiască. De fapt, nu dragostea pe care o primim ne face fericiți cu adevărat, ci dragostea pe care o dăruim. Isus spune în Fapte 20:35: „Este mai binecuvântat să dai decât să primești!” Un mariaj unde ambele părți au această atitudine nu poate avea un viitor nefericit. Și asta se aplică și pentru orice alt tip de relații.
„Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” Ioan 15:13.
Când ajungem în circumstanțe dificile în viață, atunci putem să ne lăsăm voia proprie, să punem tot egoismul pe cruce, să murim față de propria noastră voie și să fim buni și plini de dragoste. Asta costă suferință, dar puterea lui Dumnezeu este disponibilă pentru cei care Îl caută din toată inima. Astfel, aceleași circumstanțe, care pe unii înseamnă divorț, pentru noi înseamnă sfințire și dragoste mai profundă.
Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.