Întoarce ziua!

Întoarce ziua!

Simți că toate lucrurile sunt împotriva ta? Oamenii spun deseori că au ”o zi proastă”. Este un lucru obișnuit. Astăzi eu experimentez o astfel de zi.

2 minute ·

Simți că toate lucrurile sunt împotriva ta? Oamenii spun deseori că au ”o zi proastă”. Este un lucru obișnuit. Astăzi eu experimentez o astfel de zi.

Sunt obosit, planuri bune se destramă și lucrurile merg prost. Nu este conexiune la internet, și primesc o amendă pentru parcare greșită și mașina mi se strică. Apoi scap telefonul pe podea. Îmi vine să înjur.

Câteva secunde mai târziu parcă un bec se aprinde în inima mea. O inspirație de la Dumnezeu. ”TU poți preveni ca mai mult rău să vină în această lume!” Chiar cu o seară înainte mă gândeam la cât de mult rău, păcat și întuneric este în aceasta lume. La același lucru se gândeau probabil milioanele de oameni care priveau programul de știri aseară. Ultima atrocitate mi-a făcut inima tristă. Atât de multă crimă. Aproape zilnic auzim despre relații rupte, dispreț și plângeri.

Devin instantaneu recunoscător că în situațiile mele proprii, deseori mici și mondene, eu, micul eu, pot preveni împrăștierea răului. Un verset biblic îmi vine în minte; De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. (Efeseni 6: 13). Mă gândesc la chemarea mea ca și creștin. Să rămân în picioare prin multele ispite de a păcătui, lucru pe care Biblia îl numește ”ziua cea rea”. Nici o cedare — nici o nemulțumire sau amărăciune! Totul să se oprească cu mine!

Să moleșit pe motivul că ai o zi proastă este de fapt acceptat astăzi. Este doar o zală dintr-un lanț. Dar ce zici să folosim ajutorul disponibil la Dumnezeu pentru a întoarce ziua? Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. (Evrei 4: 16). Ajutor ca să fii răbdător, să dai cuvinte de mulțumire celor mai apropiați și rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu Însuși. Atunci ”micul eu” este o parte din efectul global de a preveni mai mult rău să vină în lume și de a le  acorda celorlalți o experiență a vieții lui Isus – în această zi și în acest timp!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.