Isus, bunul meu prieten!

Åshild Opitz L-a avut pe Isus ca prieten aproape 40 de ani, iar aici ne împărtăşeşte câteva din experienţele ei. Cum comunică ea cu Isus? Şi de unde ştie ea de fapt că El există?

Scris de Åshild Opitz
Isus, bunul meu prieten!

Åshild Opitz L-a avut pe Isus ca prieten aproape 40 de ani, iar aici ne împărtăşeşte câteva din experienţele ei. Cum comunică ea cu Isus? Şi de unde ştie ea de fapt că El există?

Eu am un prieten care are toată puterea în cer şi pe pământ. El este întotdeauna disponibil şi cunoaşte situaţiile mele pe dinafară şi pe dinăuntru!

El este vocea adevărului din inima mea, mă iubeşte şi îmi arată greşelile mele fără să-mi reproşeze. Iertător şi bun, El îmi arată prin exemplul Său bun, un mod nou şi bun prin care eu pot să iau situaţiile. Tot El este cel care pune o dorinţă mare şi putere pentru a merge pe acest drum.

Cum comunici tu cu Isus?

Eu pot să vorbesc cu Isus fie cu voce tare, fie în interiorul meu. Din fericire El nu are nevoie de formulări fine. El îi invită pe toţi care sunt trudiţi şi împovăraţi să vină şi să înveţe de la El, astfel vrea El să ne ajute să putem primi odihnă pentru sufletul nostru.

De multe ori trebuie să-I spun lui Isus: «Ajută-mă acum, Tu cunoşti situaţiile în care eu sunt», «Arată-mi ce este bine şi drept să fac!» sau eu pot să-L întreb «De ce sunt aşa de nelinştită acum?»

A comunica înseamnă de asemenea şi a auzi. Acolo în linişte eu pot să aud vorbirea Lui în inima mea. Atunci El îmi dă gânduri noi. El îmi arată de unde vine neliniştea. Poate să fie îngrijorare sau că eu am așteptări de la ceilalţi. Aceasta de a dori să trăieşti după aşteptările celorlalţi creează nelinişte. El îmi aduce adesea aminte de un verset din Biblie pe care eu pot să-l iau pe inimă şi să-l trăiesc. Când urmez acest cuvânt primesc odihnă şi bucurie.

E atât de bine că nici un lucru nu este prea mic pentru a veni la Isus cu el – El m-a ajutat într-un fel minunat în micile dificultăţi zilnice.

Cum poţi să ştii că Isus nu este doar un prieten imaginar?

Am fost aşa de privilegiată să văd îndeaproape oameni în vârstă care L-au avut pe Isus ca prieten toată viața lor. Ei L-au rugat pe Isus să ia cârma în tinereţea lor, în acelaşi fel în care un căpitan alege să predea conducerea navei unui cârmaci care cunoaşte în amănunt harta unei zone periculoase. Când tu ai văzut asemenea nave ale vieții care au trecut cu succes pe lângă toate stâncile și prin toate cotirile cursului, atunci realizezi că aici este un cârmaci în mâna căruia și tu poți lăsa cărma. Bunătatea, bucuria și recunoștința lor care radiază, m-a convins. Ei au auzit ce Isus a spus prin cugetul lor în alegerile vieții. Isus nu a fost nici un prieten imaginar, ci cu adevărat un prieten bun și un cârmaci.

Acești oameni nu au evitat grijile și încercările, ci ei au evitat egoismul, amărăciunea, invidia și îngrijorarea. Viața pe care eu am văzut-o la ei m-a dus acolo ca la 15 ani, să Îl rog pe Isus să preia conducerea în viața mea. Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut! Astăzi am 54 de ani și încă sunt dependentă de ghidarea și puterea Lui!

Cum devii prieten cu Isus?

Eu am simțit că am nevoie de un prieten și un ghid sigur în viața mea. Am simțit cum frica de a nu fi acceptat de ceilalți m-a dus cu ușurință în lucruri care, de fapt, nu le doream. Voia Isus să fie prieten cu un astfel de om cu o voie atât de slabă? Isus spune: „Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.” Ap. 3:20 (cina pe care Isus o lua cu cei mai apropiați prieteni). Singura condiție este să deschidem ușa! Eu am simțit cum El a bătut la ușa mea și astăzi sunt foarte bucuroasă că am deschis! Eu m-am rugat simplu la El să îmi ierte păcatul meu și să conducă viața mea. De atunci El a fost Domn pe tronul inimii mele și are atât de multe să-mi spună!

La ce ajută să-L ai pe Isus ca prieten?

Plângând am suspinat către Isus în inima mea: „Știi ce faci acum, Isus?”

Este imposibil să descriu în totalitate cât de benefic a fost și ce ajutor mult am primit de la Isus în viața mea.

Eu pot povesti o întâmplare de acum 12 ani. Când aveam 42 de ani și am fost diagnosticată cu cancer la colon. Atunci mi s-a pus la încercare încrederea mea în Isus. Eu fusesem mult timp bolnavă fără ca doctorii să găsească o cauză pentru aceasta. Știrea că era cancer a venit oarecum ca un șoc – vizita mea la spital trebuia să fie doar încă un test la doctor.

După ce am primit știrea îngrozitoare, am fost trimisă la biroul unui doctor. „Doctorul vine imediat”, au spus ei. Stăteam acolo pe scaunul de plastic șocată și îngrozită și îl așteptam pe doctocul care trebuia să mă interneze. Gândul mi-a plecat la cei opt copii ai mei și la soțul meu. Cum va fi de ei? Urmau ei să mă vadă din ce în ce mai slabă ca într-un final să vadă cum mor? Băiețelul cel mai tânăr avea doar patru ani.

Plângând am suspinat către Isus în inima mea: „Știi ce faci acum, Isus? Eu am cancer și este cu siguranță în stare avansată, căci am fost bolnavă în tot acest timp. Cum rămâne cu copiii noștri sărmani?” Am ridicat ochii și am văzut un calendar care era pe perete chiar în fața mea. Era un calendar care avea versete pentru fiecare zi. Și am citit versetul scris acolo. Din toate versetele din Biblie, nici unul nu s-ar fi potrivit mai bine pentru mine.

Era versetul din Evanghelia lui Ioan 10:14, unde Isus spune:
„Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine”

Gândește-te, acolo atârna un verset chiar în fața ochilor mei pentru a-mi aminti că eu eram una dintre oile Lui, că El era Păstorul meu cel bun care mă cunoaște și eu Îl cunosc de asemenea.

El nu m-a dezamăgit niciodată, ci a fost prezent cu puterea și ajutorul Lui. Puteam să primesc acestea mai direct decât atât?

Când a sosit doctorul în final, m-a întrebat cum mă simt după ce am primit o astfel de știre serioasă. „Mult mai bine acum după ce am citit versetul de pe calendarul de acolo”, am răspuns eu. „O, calendarul ăsta este la o dată total greșită, noi întotdeauna uităm să dăm foile”, a spus doctorul puțin jenat.

Este o putere enormă în Cuvântul lui Dumnezeu. Când alegem să credem în el, primim odihnă și pace nezguduită. Dumnezeu a auzit rugăciunile noastre și ale celorlalți pentru ca eu să trăiesc. Eu sunt nespus de recunoscătoare pentru aceasta. Isus m-a ajutat ca viața mea să nu se transforme într-una plină de îngrijorare legată de o eventuală recidivare. Isus poate calma furtuna și astăzi!

Cere Isus ceva de la noi?

În timpul lui Isus erau mulți care veneau la Isus pentru a fi vindecați, dar puțini voiau să își părăsească planurile lor proprii și să-L urmeze. „Voi sunteți prietenii Mei dacă faceți ce vă spun Eu”, a spus Isus. El a spus de asemenea că dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele. Astăzi El spune prietenilor Lui: „Iată că Eu sunt cu voi în TOATE ZILELE, până la sfârşitul veacului.”

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.