Isus Hristos te poate ajuta!

Isus Hristos te poate ajuta!

Din ceruri, Dumnezeu și Fiul Său au văzut omenirea în nevoie. Inimile lor au ars atunci de dragoste pentru oameni, mai mult decât își poate imagina cineva.

4 minute ·

Din ceruri, Dumnezeu și Fiul Său au văzut omenirea în nevoie. Inimile lor au ars atunci de dragoste pentru oameni, mai mult decât își poate imagina cineva. Ei au văzut cum oamenii sufereau din pricina căderii în păcat, că nu se supuneau legilor bune ale vieții date de Dumnezeu. Această încăpățânare consta în poftele și plăcerile din noi. Biblia le numește „păcatul din fire” și nici un om nu este destul de puternic să îl controleze.

Mișcat de milă, Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ ca să ne ajute. Isus S-a născut ca Fiul Omului.

Biblia spune foarte clar că El a fost pe pământ ca un om, exact ca tine și mine, având simțuri și un caracter propriu. Dar mult mai important, El a simțit atunci în Sine puterile josnice și întunecate care se găsesc într-un om din cauza căderii în păcat. Scrie în Biblie că El a fost ispitit sau încercat la fel ca noi (Evr. 4:15). Aceasta nu înseamnă că El a avut aceleași situații ca și noi, ci că El a experimentat aceleași lucruri prin simțurile și gândurile pe care le primea în situații, care se împotriveau legilor lui Dumnezeu. Aceste gânduri și simțuri băteau la ușa inimii Lui în timp ce El trăia pentru Dumnezeu cu toată inima și făcea voia lui Dumnezeu. Biblia numește aceasta ispită. Iar ca El să nu păcătuiască în ispită, trebuia să ducă o luptă. Chiar dacă era Fiul lui Dumnezeu.

Dumnezeu în ceruri era cu El când era ispitit și i-a răspuns rugăciunilor lui, și astfel El nu a păcătuit niciodată. De aceea, moartea nu a primit putere asupra Lui.

De aceea scrie că, în timp ce Isus era pe pământ, El se ruga cu strigăte mari și cu lacrimi la Dumnezeu, Cel care putea să-L salveze de moarte (Evr. 5:7). Și datorită lui Dumnezeu, aceasta s-a întâmplat. În Biblie nu scrie doar că El a fost ispitit, ci și că nu a păcătuit. Dacă ar fi păcătuit, El ar fi murit ca toți ceilalți oameni și nu ar fi înviat. Dar Dumnezeu în ceruri era cu El când era ispitit și I-a răspuns rugăciunilor Lui, și astfel El nu a păcătuit niciodată. De aceea moartea nu a primit putere asupra Lui.

Și de aceea El te poate ajuta pe tine și pe mine! Tu simți lucrurile care îți bat la ușa inimii tale. Tu simți cum ele vor să ia stăpânire asupra ta. Pot fi multe lucruri de care ai fost robit, pentru care a trebuit să primești iertare și împăcare cu Dumnezeu și oamenii. Ele apar în gândurile tale, chiar dacă tu conștient nu mai vrei asta deloc. Și aici Isus poate simți împreună cu tine. Gândește-te la El, cum El a dus războiul împotriva acestor lucruri. Timp de aproximativ 30 de ani, timpul când a fost om, El Și-a folosit zilele pentru a Se război cu păcatul care locuia în El și care Îl putea ispiti.

Acum El este în ceruri și te urmărește. El se roagă pentru noi Tatălui, ca să-ți reușească ție, exact cum a reușit Lui. Tocmai pentru că știi aceasta tu te poți ruga îndrăzneț să primești aceeași putere care L-a ajutat pe Isus când a fost om ca mine și tine. Tu poți primi putere din ceruri exact când ai nevoie pentru a nu ceda atunci când ești ispitit, ca tu să poți spune „Nu!” în ispite. Aceasta este o viață nouă în care păcatul nu mai are deloc putere.

(Citește Evr. 4:15-16, și capitolul 5:7-8.)

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.