Joseph’s bones

Iosif a vrut ca Israel să-i ia oasele înapoi în Țara Promisă. Citește ce înseamnă acest lucru pentru noi.

Joseph’s bones

„Iosif a zis fraţilor săi: ‘Eu am să mor! Dar Dumnezeu vă va cerceta şi vă va face să vă suiţi din ţara aceasta în ţara pe care a jurat că o va da lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov.’ Iosif a pus pe fiii lui Israel să jure, zicând: ‘Când vă va cerceta Dumnezeu, să luaţi şi oasele mele de aici.'” Geneza 50:24-25.

Aceste cuvinte ale lui Iosif conțin o profeție enormă, dar ce înseamnă ele pentru noi, în timpul nostru?

Întăriți în credință

Dumnezeu a promis că Avraam, Isac și Iacov vor primi o țară, țara Canaan. Israeliții nu trebuiau să rămână sclavi în Egipg. Ei trăiau în ținutul Gosen, dar Dumnezeu urma să-i scoată din acel loc. Iosif a spus aceste cuvinte pentru că el a înțeles că vor întâlni greutăți și provocări, când trebuiau să meargă în sălbăticie, pe calea lor spre țara promisă.

Când Iosif a murit, ei l-am îmbălsămat și l-au pus într-un sicriu din Egipt. (Geneza 50:26).
– Trebuie să luați oasele mele cu voi, le-a spus el. Vreau să intru în țara promisă împreună cu voi, în Canaanul pământesc.
Iosif fusese un om important între ei și cuvintele lui aveau greutate. Când a spus asta, credința lor a fost întărită în faptul că ei urmau să ajungă în Canaan, și urmau să ia și oasele lui Iosif cu ei.

O chemare cerească

Când Iacov a murit în Egipt, s-a sprijinit de toiatul lui și a binecuvântat pe fiii lui. Era a fost un pelerin cu toiagul său de pelerin, mereu pe drum. Și la fel este și cu noi – noi suntem pelerini în această lume, pe drum spre Canaanul ceresc. Acum, în Noul Testament, dacă vrem să intrăm în Canaanul ceresc, trebuie să cărăm oasele Domnului nostru Isus cu noi, în trupurile noastre, așa cum israeliții au cărat oasele lui Iosif cu ei în Canaanul pământesc. (2 Corinteni 4:10). Atunci și credința noastră este întărită – vedem calea mai clar și ne atingem ținta.

Iar cei care nu fac asta, sunt înghițiți de pământ. Nu doar Core și cu oamenii lui au fost înghițiți de pământ, când pământul s-a deschis sub ei (Numeri 16), ci mulți alții de atunci au mai fost înghițiți de lucrurile pământești și și-au distrus chemarea cerească. Nu trebuie să fim atât de proști și să facem asta. Trebuie să ținem tare de toiagul pelerinului, atâta timp cât suntem aici pe pământ și cărăm moartea lui Isus în trupul nostru. Atunci vedem clar calea spre Canaanul ceresc și vom experimenta reușită.

Acest articol a fost inspirat de o preică de-a lui Kåre J. Smith pe 10 aprilie 2019.

Poți citi aici mai mult despre Iosif și despre alți eroi ai credinței.