Legile naturii și legile vieții

Legile naturii și legile vieții

În 1543, Copernicus a afirmat că soarele, nu pământul, este centrul sistemului solar. Aceasta a fost cu adevărat o descoperire importantă, dar faptul că pământul nu este centrul universului a fost un adevăr descoperit de multă vreme – încă de la creație.

3 minute ·

În 1543, Copernicus a afirmat că soarele, nu pământul, este centrul sistemului solar. Aceasta a fost cu adevărat o descoperire importantă, dar faptul că pământul nu este centrul universului a fost un adevăr descoperit de multă vreme – încă de la creație.

Alți oameni au afirmat că pământul este rotund și nu plat. Nu cu mult timp în urmă erai în pericol să-ți pierzi viața pentru astfel de adevăruri. Sau care dintre bunicii noștri credeau că nepoții lor vor merge cu un mobil mic în buzunar și vor putea vorbi cu oricine de pe glob? Tehnologia este simplă după ce este descoperită.

Legile naturii au fost mereu, chiar dacă omul nu le-a cunoscut și o mare parte încă nu le cunoaște. Aceasta în ciuda faptului că legile naturii funcționează 100% corect din punct de vedere matematic, pentru toți oamenii, în orice situație și așa a fost de-alungul tuturor timpurilor.

Legile naturii își au corespondentul în „Legile Duhului Vieții” – legile naturale spirituale. Aceste tipuri de legi sunt ca două fețe al unei monezi și nu se pot separa, la fel cum nu poți separa cele două fețe ale unei monezi. Interesul oamenilor pentru a descoperi legile naturii a crescut enorm deoarece acestea, fără îndoială, dau nădejde pentru un viitor mai bun și mai bogat. Din păcate se vede că interesul pentru Legile Duhului Vieții scade corespunzător.

Hai să enumerăm câteva dintre aceste legi incredibile ale vieții:
– Cel ce binecuvintează, va fi fericit (Prov. 11:25).
– Cereți și vi se va da (Mat. 7:7).
– Dați și vi se va da! (Luca 6:38).
Și să nu o uităm pe cea mai importantă dintre toate:
– Cine se înalţă va fi smerit şi cine se smereşte va fi înălţat. (Luca 14:11).
Fiecare dintre noi trebuie să facem precum Corpeticus, să susținem că aceste legi sunt dumnezeiesc adevărate! Noi trebuie să ajungem la credința că acesta este adevărul, întotdeauna, în toate situațiile, pentru toți oamenii, în toate timpurile.

Nu este nevoie ca Dumnezeu să acționeze special pentru a face ca cele naturale ale Lui să funcționeze. La fel cum Dumnezeu nu trebuie să acționeze ca făgăduințele Lui să se aplice atunci când eu am îndeplinit cerințele. Dumnezeu nu face diferență între oameni; El lasă foarte simplu ca legile Lui naturale să funcționeze. Vezi Rom. 2:11-16. Totuși, Dumnezeu acționeză destul de des atât în natură, cât și în viețile noastre. Creatorul este peste creație, dar Dumnezeu nu acționează împotriva legilor vieții, ci în pact și legământ cu propria Lui creație.

De ce așa puțină înaintare și dezvoltare, de ce atât de puțină  bucurie și părtășie sau de ce atât de puțină descoperire a Duhului? Răspunsul este evident: noi nu am ajuns la credință! Noi încă credem că „pământul este plat” și că „eu sunt centrul universului”.

Poate că e timpul să ne interesăm de „știință duhovnicească”?

Articolul a fost prima dată publicat în Comori Ascunse 
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.