Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
Lucruri obișnuite cu însemnătate esențială pentru viața mea cu Dumnezeu

Lucruri obișnuite cu însemnătate esențială pentru viața mea cu Dumnezeu

Lucrurile mici și neînsemnate îmi îndepărtau încet viața cu Dumnezeu.

6 minute ·

„Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.” 1 Corinteni 10:23.

Chiar dacă ceva este „legal”, noi nu trebuie să lăsăm nimic să ne lege. Pentru mine au fost multe interese diferite precum muzică, jocuri video sau lucruri ca astea, care mi-au luat mult timp și mult din gândurile mele. Era o perioadă unde gândurile se învârteau în jurul acestor lucruri iș nu aveam niciun gând și timp pe care să I-l acord lui Dumnezeu.

A trebuit să descopăr singur libertatea de a face diferite lucruri și cum să-mi folosesc timpul.

Legat de lucruri obișnuite

Nu a fost ușor să văd cât de legat eram.

Când mă uit înapoi și văd că lucrurile care păreau complet normale și obișnuite precum verificarea siturilor precum Facebook sau Instagram aveau o anume putere asupra mea. Mă simțeam forțat să verific Facebook-ul. Nu este nimic rău legat de Facebook, în sine, dar pentru mine asta devenise o obișnuiță încât de fiecare dată înainte de a mă culca și imediat după ce mă trezeam „trebuia” să-l verific. Trebuia neapărat să o fac; era ca o obligație.

Să luăm un alt exemplu: jocurile pe calculator. Mulți oameni sunt liberi să se relaxeze și să joace jocuri câte-odată, dar personal văd că nu o pot face oricând vreau. Trebuie să fiu conștient de pericolul ca gândurile mele să nu fie furate și complet epuizate și astfel să nu mai am timp de Dumnezeu. Nu este așa că eu trebuie continuu să mă gândesc la Dumnezeu, dar pericolul era că simțeam că încep să nu mai am nevoie de Dumnezeu.

Jocurile pe computer sau mediile sociale nu sunt rele în sine, dar ele îmi schimbau prioritățile și îmi puneau pe planul secund viața creștină și trăirea cu Dumnezeu. Lumea și interesele mele se învârteau în jurul voii mele proprii și în jurul hobby-urilor și nu aveam nevoie de nimic altceva. Citirea Cuvântului lui Dumnezeu sau să fac ceva bun pentru ceilalți erau privite ca obstacole în loc să le văd ca un ajutor mare pe care ele puteau să mi-l aducă. Gândurile mele erau complet încercuite de interesele mele și nu vedeam cât de sărman și cât de îndepărtat de Dumnezeu eram; am devenit mulțumit cu mine însumi, fără nicio poftă de a crește în virtuți spirituale.

Când toate gândurile mele erau doar concentrate pe interesele și hobby-urile mele nu aveam biruință, iar păcatul părea incredibil de dificil de biruit. Dar când mă uit înapoi, nu mi se părea deloc ciudat că nu am biruință asupra păcatului.

Mult timp am fost în negare. A trebuit să mă smeresc și Dumnezeu a trebuit să îmi arate slăbiciunea mea ca să realizez că prioritățile mele erau complet inversate. A trebuit să învăț că nu eram liber ca să-mi verific Facebook-ul și nu eram liber ca să mă mai joc în acest moment în viață. Aceste lucruri aveau putere asupra mea.

Am primit lumină asupra la asta și am început să lucrez activ ca să-mi predau gândurile lui Dumnezeu – să mă umplu cu Cuvântul Său.

La ce ar trebui să-mi folosesc timpul?

Ca creștini noi avem lupte în fiecare zi. Suntem ispitiți în încercările care vin pe cale și este nevoie de luptă ca să capeți biruință asupra păcatului care locuiește în noi. Privesc timpul dintre încercări ca timp de pregătire. Pot sta jos și să citesc Cuvântul lui Dumnezeu – este o pregătire de luptă. Trebuia să-mi folosesc acel timp ca să citesc Cuvântul lui Dumnezeu și să mă umplu cu un duh bun ca să fiu gata de luptă. (Psalm 119:9).

Este important pentru fiecare ca să afle lucrul de care trebuie să devină liber și ce ar trebui să facă. A fost important pentru mine să aflu. Bineînțeles, nu pot mereu citi Biblia, dar sunt mereu conștient ca ceea ce fac să fie mereu făcut într-un duh bun.

Nu este natural pentru nimeni ca să citească continuu Cuvântul lui Dumnezeu. Nici nu cred că este sănătos. Ne trăim viețile și stăm împreună cu ceilalți și avem diferite lucruri de făcut. Dar dacă nu citesc Cuvântul lui Dumnezeu tot am interesele lui Dumnezeu pe inimă. Sunt conștient de  faptul că trebuie să trăiesc o viață de ucenic.

Diferența în viața mea

De fapt, eu nu am puterea și motivația în mine ca să trăiesc total pentru Dumnezeu. Deseori poate fi greu și nu simt deloc că: „Da! Acum îi voi binecuvânta pe ceilalți,” sau „Acum voi citi un verset și va fi absolut fantastic!” Aproape mereu este o luptă, trebuie să sacrific ceva. Aproape mereu este altceva ce aș prefera să fac.

Dar este o diferență enormă între felul în care acum îmi petrec timpul trăind pentru Dumnezeu și felul în care obișnuiam să-mi petrec ziua înainte. Întreaga diferență constă în felul în care-mi folosesc timpul. Nu înțelegeam înainte dar acum văd că tocmai acolo este cheia. Nu pot să mă aștept să trăiesc o viață de biruință și una roditoare fără Duhul lui Dumnezeu. Iar când știu că Duhul lui Dumnezeu este în Cuvântul Său, văd că sunt complet dependent de a mă umple cu Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi, indiferent cât de aglomerat pot fi.

Înainte simțeam că o zi nu este completă dacă nu făceam una sau alta, dacă nu terminam o misiune într-un joc sau dacă nu ascultam o anumită muzică, etc. Părea că ziua era complet irosită.

Dar acele zile au trecut. Acum o zi nu este împlinită dacă nu am ceva ceresc în viață; dacă nu m-am umplut cu ceva bun și curat de la Dumnezeu. Asta m-a făcut să devin excesiv de fericit, cu o nădejde enormă pentru viitor și pentru ce Dumnezeu poate crea în mine!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.