Mă va ajuta Dumnezeu să știu ce să fac în situațiile mele?

Mă va ajuta Dumnezeu să știu ce să fac în situațiile mele?

Ca și creștin, eu vreau să fi o persoană bună și să-i ajut pe ceilalți. Dar deseori în mijlocul faptelor și intențiilor bune, eu găsesc lucruri precum egoism sau nerăbdare care se ridică din interiorul meu.

3 minute ·

Ca și creștin, eu vreau să fi o persoană bună și să-i ajut pe ceilalți. Dar deseori în mijlocul faptelor și intențiilor bune, eu găsesc lucruri precum egoism sau nerăbdare care se ridică din interiorul meu. Nu reușesc mereu să fiu prietenoasă și bună, în special când apare presiunea lucrurilor care nu merg cum doresc eu.

Eu văd că am nevoie de ajutor să trăiesc o viață unde pot fi cu adevărat bună cu ceilalți și plăcută în ochii lui Dumnezeu. Dar de unde vine acest ajutor? Mă va ajuta Dumnezeu să știu ce să fac în situațiile mele?

Citesc în 2 Timotei 2:19 unde este scris, „Domnul îi cunoaște pe cei ce sunt ai Lui…” Aceasta este o mângâiere enormă pentru mine! Cred din toată inima că Dumnezeu mă cunoaște și are grijă de mine. Văd că El vrea să mă ajute – El vrea să reușească!

Cum mă va ajuta Dumnezeu?

Acum îmi pun întrebarea, „Cum mă va ajuta Dumnezeu? Nu pot să mă scufund în propria slăbiciune, jelind lipsurile mele și așteptând ceva să se întâmple. Aceasta nu mă va aduce nicăieri. Nu, cer putere de la Dumnezeu ca să birui gândurile care mă împiedică să fiu bună cu ceilalți.

Isus a experimentat aceeași slăbiciune când a trăit aici pe pământ. El știa seriozitatea fiecărei situații; El știa că nu putea să ia lucrurile ușuratic dacă voia să biruiască. „El este Acela care, în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte, şi fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui” Evrei 5:7. Și El a fost ispitit de tendințele din natura lui umană, dar El nu le-a ascultat niciodată – El nu a păcătuit NICIODATĂ!

Și El a fost ispitit de tendințele din natura lui umană, dar el nu le-a ascultat niciodată – El nu a păcătuit NICIODATĂ!

Este posibil pentru mine să birui ca Isus? Sunt recunoscătoare că aceasta este posibil! Când dorința mea este ca să fiu cu adevărat bună, Dumnezeu îmi poate arăta păcatul care locuiește în natura mea umană și mă poate învăța să reacționez într-un asemenea fel încât aceasta să nu aibă nici un control asupra vieții mele. Când simt că nerăbdarea sau gândurile de egoism se ridică din interiorul meu, mă pot ruga la Dumnezeu exact ca Isus. El îmi arată voia Lui în situații și îmi întărește dorința mea de a-i fi plăcută Lui. Apoi, dacă sunt ascultătoare la ceea ce El mi-a arătat și, în mod conștient, resping gândurile și poftele rele, El îmi dă putere prin cuvântul Lui ca să le birui!

Când birui propriile cereri, sunt umplută cu bucurie și am libertate totală de a binecuvânta pe ceilalți! Fiecare zi în parte devine tot mai bună. Puțin câte puțin, păcatul își pierde puterea în viața mea și eu devin transformată într-o persoană curată, ca Isus Hristos. Ce mângâiere! Când toată dorința inimii mele este să trăiesc pentru Dumnezeu și mă rog Lui în nevoia mea, atunci nu sunt niciodată singură în situațiile mele! Dumnezeu CHIAR mă ajută!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.