Mireasa lui Hristos

Mireasa lui Hristos

Mireasa lui Hristos este slava care încununează lucrarea și dragostea Lui. Cine este ea?

5 minute ·

Ce ar putea satisface inima lui Isus?

Isus nu a considerat egalitatea cu Dumnezeu ca fiind un lucru de apucat. Înainte de a veni pe pământ, El se bucura înaintea feței lui Dumnezeu și plăcerea Lui erau fiii oamenilor. Cu siguranță erau miriade de îngeri și abundență de frumusețe și magie de cealaltă parte, în eternitate - lucruri pe care nici nu ni le putem imagina, dar nimic dintre acestea nu putea satisface inima lui Isus. Dorința Lui a fost fiii oamenilor. (Filipeni 2:5-7; Proverbe 8:22-31.)

Când Dumnezeu a creat toate lucrurile, El a spus că ele erau foarte bune. A creat primul om, Adam, pe care l-a pus în Grădina Eden, pentru a o păzi. Te poți gândi că Adam ar fi fost foarte fericit acolo, dar nu a fost cazul. Dumnezeu a înțeles asta mai bine decât Adam. „Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el." … Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om … a luat una din coastele lui şi … din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. Şi omul a zis: "Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! …" Geneza 2:18-23.

Adam simțise această lipsă de mult timp, de aceea s-a bucurat când în final a primit un ajutor: „Os din oasele mele...” etc.

Mireasa lui Hristos, cea iubită și credincioasă

Al doilea Adam, Isus Hristos, S-a simțit la fel. El suspină după Mireasa Lui, care este cumpărată cu un preț. Mireasa Lui va fi luată dintre copiii oamenilor. Pentru a o câștiga, El Și-a părăsit slava cerească și a venit aici pe pământ, unde Mireasa lui iubită locuia. Nu numai că a venit aici pe pământ, dar El Și-a însușit și carne și sânge pe care noi le avem și a devenit asemeni nouă în toate lucrurile. Astfel a putut trece prin perdea, prin firea Lui, și a putut descoperi o cale pe care Mireasa Lui putea să o meargă pentru a ajunge la El; o cale afarădin cele destructibile către cele nedestructibile și eterne. (Evrei 2:14; Evrei 10.19-20). 

Hristos S-a arătat credincios când a umblat pe pământ, iar acum dorința Lui este ca Mireasa să fie la fel de credincioasă în zilele vieții ei. Acesta este felul în care ajungem un trup cu Hristos. „Taina aceasta este mare - vorbesc despre Hristos şi despre Biserică”. Efeseni 5:32. Bărbatul trebuie să-și părăsească tatăl și mama și să se unească cu soția lui, iar cei doi vor deveni un trup. Mireasa nu doar că primește Duhul lui Hristos, dar ea permite ca Duhul Lui să o conducă și își aduce trupul ca o jertfă vie lui Dumnezeu și face fapte care sunt plăcute Lui. Isus și Mireasa devin un trup. (Efeseni 5:30-32; Romani 12:1).

Parte în natură divină

Am fost născuți de sus dintr-o sămânță indestructibilă, prin Cuvântul lui Dumnezeu, cel care trăiește și rămâne veșnic. (1 Petru 1:23). Același Cuvânt ne hrănește și noi creștem prin el. Începem ca infanți, apoi creștem și ajungem Mireasa curată a lui Hristos. Această Mireasă pură este pentru Hristos, exact cum Eva a fost pentru Adam. Diferiența este că aceasta este o relație cerească, în timp ce relația părinților noștri a fost pământească.

Există fecioare fără număr (Cântarea Cântărilor 6:8). Acest lucru înseamnă că sunt multe care nu au ajuns mature, și de aceea Hristos nu poate să le curteze. Mireasa lui Hristos este o femeie matură, a cărei natură radiază dragoste divină. Ea este „bolnavă de dragoste.” „Întăriţi-mă cu turte de struguri, învioraţi-mă cu mere, căci sunt bolnavă de dragostea lui.” este strigătul ei. Cântarea Cântărilor 2:5.

O mireasă nu se gândește la daruri și delicateți bogate. Gândurile și grija pentru persoana ei au fost alungate. Ea îl vede doar pe mirele ei! „Dar via frumuseţii mele n-am păzit-o. Spune-mi tu, pe care te iubeşte inima mea, unde îţi paşti oile, unde te odihneşti la amiază?” Cântarea Cântărilor 1:6-7. Ea nu se oferă oricui, căci este un izvor închis, o fântână pecetluită. (4:12) Ea preferă să aleagă să sufere în fire decât să-și descopere secretele altcuiva față de mirele ei. Ea este ceea ce este: Apogeul pe care-l poate atinge o ființă umană. Prin harul lui Dumnezeu, Mireasa a primit natură dumnezeiască. (2 Petru 1:4).

Acest articol a fost tradus din norvegiană și a fost prima dată publicat sub titlul „Bruden” („Mireasa”) în revista periodică Skjulte Skatter (Comori Ascunse) în ianuarie 1912.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.