Clipa decisivă

Clipa decisivă

Când lupți împotriva păcatului care vrea să se ridice și să iasă din tine, este important să fii dinainte hotărât să lupți. Dar ce este această clipă decisivă?

2 minute ·

Este în același moment în care ești ispitit. Atunci trebuie lovești cu putere. Dacă nu ești hotărât dinainte la asta și nu execuți asta imediat, atunci imediat cedezi și cazi în ispită. Ispititorul este însuși Satan și nu trebuie să îl asculți multe secunde înainte ca să începi să lovești, să începi să te opui brutal și să tragi cu toate armele și toate tunurile pe care ți le-ai pregătit înainte de luptă. Înarmarea are loc în timp de pace și atunci ești pregătit dinainte. Altfel ești copleșit și biruit.

Dacă nu faci tot ce-ți stă în putință ca să birui, atunci meriți să cazi. Nivelul de efort și mobilizare despre care Isus spune în Matei 5:29-30, „Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine…”, spune cu o claritate izbitoare că trebuie să facem orice ne stă în putință ca să evităm să păcătuim! În primul rând și cel mai mult trebuie să ne înarmăm cu Cuvântul lui Dumnezeu; toate cuvintele vieții așa încât să fim plini de aceste cuvinte și să avem cuvintele Lui în noi. Noi în Cuvânt și Cuvântul în noi!

Cei mai mulți creștini sunt de-a dreptul molatici, leneși, greoi și prea puțin viu interesați în a fi mântuiți din temelii de toate păcatele din toate domeniile posibile! Conform cuvintelor lui Isus, ei nu sunt vrednici de El! În Matei 10:37-38 scrie: „nu este vrednic de Mine” de trei ori, una după alta. Doar persoanele cu o inimă întreagă, arzătoare, viu interesate și harnice intră în Împărăția lui Dumnezeu. De s-ar trezi mulți în aceste zile la o pocăință radicală și la un efort radical!

Articolul a fost prima dată publicat în revista bisericii „Comori Ascunse”, aprilie 1977
© Drepturi de autor Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.