Nicio dificultate!

Nicio dificultate!

Mulți oameni pot gândi că „încercările și necazurile” despre care scrie în Biblie sunt același lucru cu „dificultățile”, dar, de fapt, ele sunt două lucruri total diferite!

7 minute ·

Mulți oameni pot gândi că „încercările și necazurile” despre care scrie în Biblie sunt același lucru cu „dificultățile”, dar, de fapt, ele sunt două lucruri total diferite!

Încercările și necazurile fac parte din lista celor ma importante lucruri care există. Dacă suntem receptivi, necazurile și încercările dovedesc, până la cel mai amănunțit detaliu, starea în care suntem noi, în orice moment. Atunci primim dovadă clară cât de multă viață dumnezeiască avem și cât de multă nu avem.

Dar nu este nici un singur cuvânt în toată biblia despre „dificultăți”! Nu se poate găsi în Biblie, dar se poate găsi la oameni pentru că ei nu cred ce este scris în Biblie.

Dificultățile apar când reacționăm diferit decât cum spune Cuvântul lui Dumnezeu că trebuie să acționăm. Așadar, eu iau lucrurile într-un mod greșit; reacționez incorect. Cu alte cuvinte, nimeni altcineva nu îți poate crea dificultăți. Aceasta este o concepție total greșită. Nu este adevăr; este o minciună. Nimeni nu îți poate crea dificultăți și nu te poate răni!

Nimeni nu te poate face nefericit; asta este ceva ce tu îți faci singur când nu acționezi exact conform Cuvântului lui Dumnezeu.

Nimeni nu te poate face nefericit; asta este ceva ce tu îți faci singur când nu acționezi exact conform Cuvântului lui Dumnezeu. Când oamenii, așa cum din păcate o fac mulți, vorbesc, se plâng, jelesc și se tânguiesc despre dificultățile lor, este foarte clar că ei socotesc că dificultățile lor sunt provocate de ceilalți.

Dar ce fac ei, de fapt, chiar neintenționat, este să le arate celorlalți că ei au luat lucrurile într-un mod greșit – chiar dacă ei nu intenționau să spună asta. De fapt ei declară că nu trăiesc în concordanță cu Cuvântul lui Dumnezeu și că iau lucrurile într-un mod greșit. Acesta este o modalitate radicală și perfectă de a încheia pentru totdeauna cu a mai considera vreun lucru ca dificultate.

Tu poți totuși întreba, „Chiar este posibil ca să ei lucrurile în felul corect, fără excepție? Da, totul e posibil pentru cel ce crede.”

Totul este posibil pentru cel care citeșe și privește foarte precis la ce este scris și crede cu toată inima lui și iubește ce este scris și intră cu intenția de a rămâne acolo pentru tot restul vieții lui – nu doar că speră că va deveni puțin mai bine pe parcursul a mai multor ani.

Romani 8:28 este o confirmare 100% la ceea ce noi am vorbit aici. „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” Expresia „toate lucrurile” include tot ce se întâmplă, toți oamenii, prietenii buni dar și cei răi, împotrivitorii și dușmanii, nedreptatea și tratamentul rău – totul. Dumnezeu trage sforile și lucrează astfel încât totul să lucreze spre cel mai mare bine al nostru.

Toți cei care vorbesc despre dificultăți sau care cred că au dificultăți, nu cred în această scriptură.

Tot păcatul și lipsa de lumină vin de acolo că nu te uiți exact la ce este scris și nu crezi precum un mic copil carenu înțelege destul cât să se întoiască – nici cea mai mică picătură de îngrijorare, nici cea mai mică picătură de nemulțumire. Ce viață fericită – o viață constantă într-o abundență de fericire. Ce faci când cineva îți face ceva rău? Este scris clar; este la fel de simplu precum A-B-C – întoarce bine pentru rău. Prin credință poți trăi conform Cuvântului lui Dumnezeu.

Ispitele vin prin încercări și necazuri – prin nedreptate și lucrurile „de nepurtat” pe care le întâlnești. Atunci ești ispitit. „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească…” 1 Cor. 10:13. Tot ce întâlnești, Dumnezeu a concluzionat că tu poți purta. Când iei lucrurile în felul corect, merge minunat de bine.

Tot ce întâlnești, Dumnezeu a concluzionat că tu poți purta.

2 Corinteni 4:16-18. Lucrul obișnuit este că oamenii socotesc că necazurile lor sunt de lungă durată – ba că sunt chiar de nepurtat. Putem fi într-o stare atât de decăzută deparece nu credem Cuvântul lui Dumnezeu. „Căci întristările noastre ușoare, de o clipă…” Aleluia, spune că sunt ușoare! Nu se pune problema despre ce cred sau simt. Faptul că tu gândești diferit arată că nu crezi ce scrie în scripturi. Toate necazurile sunt ușoare și scurte.

Ce să facem prieteni? Crede Cuvântul lui Dumnezeu. Urmează-l credincios – nu sunt excepții în Cuvântul lui Dumnezeu. Este așa de ușor pentru oameni să creadă că în situația lor particulară, lucrurile stau altfel. Ai mai auzit vreun lucru mai neobrăzat? În privința mea, lucrurile sunt diferite, iar Cuvântul trebuie înțeles diferit. Aceasta este nelegiuire, este groaznic.

Atunci, foarte simplu, ai auzit de Satan în loc să iei aminte la Cuvântul lui Dumnezeu. În versetul 18 este dată condiția „Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd…” aici zace problema – nu respecți condiția.

Ești atât de preocupat cu prezentul, cu situația în care ești, lucrurile care îți sunt dificile; pari să uiți că Dumnezeu trăiește. Nu Îl iei pe Dumnezeu în considerare; nu te gândești la veșnicie; nu te gândești la mântuirea sufletului tău Fixația ta la ce se întâmplă te orbește. Cu alte cuvinte, ești preocupat cu ceilalți. Este nelegiuire.

Dificultățile sunt lucruri pe care tu le creezi netrăind conform Cuvântul lui Dumnezeu, netrăin doar conform Cuvântului lui Dumnezeu – nu te gândești exclusiv la ceea ce tu trebuie să faci.

Te poți apăra până ai fața albastră, dar adevărul este că ai așteptări pe care vrei ca ceilalți să le împlinească. Să ai cerei este de la diavol, dar să iubești, să slujești și să dai, acestea sunt de la Dumnezeu. Să Îl iubești pe Dumnezeu este să ții poruncile Lui. Dacă primești aceasta, va rezulta într-o mântuire indescriptibilă și progres în viața ta, iar posibilitatea de a primi aceasta este deschisă tuturor.

Felul în care noi luăm lucrurile este factorul decisiv pentru toate lucrurile, fără excepție. Este posibil să iei toate într-un asemnea mod încât fericirea mea doar să crească; felul în care eu iau lucrurile face diferența – indiferent ce întâmpin.

Niciodată nu va fi vina altcuiva pentru că merge atât de rău cu mine. Pur și simplu nu este cazul – și nu a fost niciodată. Îți doresc succes pe această cale desăvârșită a fericirii.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.