O căsnicie curată

O căsnicie curată

Infidelitatea și curvia cauzează durere, bănuială, lipsa de încredere și nenorocire, atât pentru partenerii de mariaj cât și pentru copii și pentru ceilalți implicați. Este posibil să păzești o căsnicie curată?

4 minute ·

Infidelitatea și curvia cauzează durere, bănuială, lipsa de încredere și nenorocire, atât pentru partenerii de mariaj cât și pentru copii și pentru ceilalți implicați. Este posibil să păzești o căsnicie curată?

Curăția este o virtute care devine tot mai rară. Chiar și între creștini, lucrurile spuse de Biblie despre curăție sunt spălate și înlăturate, și mulți oameni socotesc că multe forme de imoralitate nu mai pot fi incluse în păcat. Când citim despre ce Însuși Isus spune despre acest subiect, găsim un standard care surclasează aceasta de a fi curat în faptă. Isus a adus o înțelegere complet contrară a învățăturii conducătorilor religioși de atunci care „apăreau frumoși pe exterior” dar erau „morminte văruite”. Ei nu erau interesați în a se preocupa de necurăția din interior.

O gândire curată

Isus a spus că fiecare care se uită la o femeie să o poftească, deja a curvit cu ea în inima lui (Matei 5:20, 27,28). Aceasta arată că viața de gânduri trebuie păstrată curată de toate felurile de pofte care sunt în natura noastră decăzută.

Sexul în contextul mariajului este ceva ce Dumnezeu a menit să fie o binecuvântare, dar Isus aduce lumină aici spunând că gândurile pline de pofte despre altcineva în afara partenerului de mariaj este păcat. Tu nu poți împiedica să nu vezi sau să nu auzi lucruri în lumea din jurul tău, dar poftele care sunt trezite prin simțurile tale trebuie tratate!

Iosif a făcut tocmai aceasta. Când soția lui Potifar a încercat să-l seducă în multe rânduri, el a refuzat-o. Cum a făcut el asta? Răspunsul se găsește în ce i-a spus el, ei – „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?”. (Geneza 39:9) În loc să cedeze ispitei, el a fugit de la ea și s-a păstrat curat.

Dumnezeu va răspunde cu putere înnoită ca tu să ții tare de convingerea ta

Frica de Dumnezeu nu îți va permite să să fii necredincios, atât în gândurile tale, în privirea ta sau în acțiunile tale. Ea îți va da o gândire hotărâtă, când citești un ziar sau când navighezi pe internet, astfel încât tu să nu te expui la necurăție. Chiar și cu o gândire hotărâtă, tu vei fi ispitit din cauza poftelor din natura ta umană. Ispita în sine nu este păcat, ci este un test la credincioșia ta și tu trebuie să domnești peste păcat. Aceasta înseamnă că tu trebuie să iei conștient lupta împotriva gândurilor necurate, și să strigi cu lacrimi la Dumnezeu pentru ajutor în ispită. Dumnezeu îți va răspunde cu putere înnoită ca să ții tare de convingerea ta, și astfel El va face o lucrare de transformare interioară în tine.

Căsătoria este instituită de Dumnezeu

În societatea de astăzi, căsătoria este deseori privită ca de modă veche, dar nu la fel și în ochii lui Dumnezeu. Dumnezeu Însuși a instituit căsătoria și El o consideră atât de înaltă încât Biblia folosește căsătoria pentru a descrie relația curată, sfântă și desăvârșită dintre Hristos și Biserică.

Infidelitatea și curvia cauzează durere, bănuială, lipsă de încredere și nenorocire, atât pentru partenerii mariajului cât și pentru copii și pentru cei implicați. Căsătoria ar trebuie să fie fortăreața încrederii, a credincioșiei și a dragostei curate, unde Dumnezeu Își poate turna binecuvântarea Lui. Un psalmist a scris „Domnește în mijlocul dușmanilor tăi” (Psalm 110:2), și aceasta începe în viața de gânduri. Să domnești asupra poftelor sexuale așa încât ele să nu îți corupă mintea și să-ți ruineze relația este în mod desăvârșit posibil și aduce răsplată bogată de la Dumnezeu!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.