O viziune cerească

O viziune cerească

Încă de când era adolescent, Jerry Graham a început, treptat, să orbească. El are o boală genetică fără leac. Prin toate acestea, Jerry a căpătat o viziune cerească.

5 minute ·

Încă de când era adolescent, Jerry Graham a început, treptat, să orbească. El are o boală genetică fără leac. Prin toate acestea, Jerry a căpătat o viziune cerească.

Dumnezeu a avut un plan diferit

„Bineînțeles, întotdeauna am sperat ca vederea mea să devină mai bună,” îmi spune Jerry. „Înăuntrul meu, am simțit că Dumnezeu are un plan diferit. Lucrul cel mai mult dorit de mine a fost de a-I fi plăcut Lui. Odată a fost adunare de rugăciune în adunare. Unul câte unul s-au ridicat și au cerut ca ceilalți să se roage pentru ei pentru un lucru sau altul. Cineva a spus: «Jerry, tu ce dorești?» Răspunsul meu a fost de a înțelege mai mult despre Dumnezeu. Îți pot spune că El a auzit și a răspuns la acea rugăciune!”

„Eu eram conștient că Dumnezeu făcea ceva în mine prin toate acestea și nu voiam ca să se oprească, chiar dacă aceasta trecea prin multă suferință.”

O viziune cerească

„Vizitez des un lac din apropiere care are cărări pentru plimbat. Este un timp bun de rugăciune. Îmi amintesc în special de o zi când mă simțeam doborât și mergeam și mă rugam la Dumnezeu în nevoia mea. La un moment dat mă uitam în sus gândindu-mă: „Acolo sus nu sunt probleme.”

„Apoi mi-a venit acest verset din 2 Corinteni 4:17-18: „Căci întristările noastre uşoare, de o clipă, lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.”

„Acel verset a fost o lumină eliberatoare pentru mine și m-a întărit puternic. Circumstanțele în care eram nu s-au schimbat, dar viziunea mea cerească s-a schimbat.”

Un cerc lărgit de prieteni

Astăzi, Jerry poate face multe lucruri pe care și ceilalți oameni le fac: el face plimbări, se îngrijește de nepotul său și gătește. Bastonul lui alb îl ajută să se deplaseze și a găsit o modalitate de a rămâne în contact cu prietenii lui.

Deseori, după adunare, el se așează la cafeneaua de pe hol sau afară pe terasă. „Oamenii vin și stau cu mine și astfel am avut conversații foarte bune, iar având în vedere că nu pot să îmi aleg cu cine să stau, mi-am lărgit area de contact cu oamenii. Uneori poate să devină amuzant: s-a întâmplat des ca persoana cu care vorbesc să nu fie cea cu care cred că vorbesc. Sau se întâmplă ca să plece și eu continui vorbesc singur.”

„Mă gândesc la ce obțin”

„Mă ajută să mă gândesc la ce obțin, nu la ce pierd. Am prieteni peste tot, din toată lumea. Sunt plin de recunoștință și un grad mare de satisfacție; sunt oameni pentru care port grijă și oameni care au grijă de mine. Niciodată nu am dus lipsă de nimic în această lume, ba chiar am mai mult decât am nevoie.

„Aștept cu nerăbdare această eternitate petrecută cu cei mai buni și cei mai minunați oameni care au trăit pe acest pământ. Duc lipsă de ceva? Nu. Dar sunt suferințe în viață. Problema se pune unde este „viziunea” mea.

„Poate mai trăiesc încă o zi, un an, sau treizeci de ani. Poate chiar îmi obțin vederea înapoi într-o zi, sau poate nu. Atâta timp cât învăț despre Dumnezeu, care este diferența? Deja primesc cele mai importante lucruri de la El. Dacă câștigam toată lumea și îmi pierdeam sufletul, la ce mi-ar fi ajutat? Cu siguranță aceasta ar fi fost o pierdere veșnică!”

„Nici o ispită prea mare”

În ciuda bolii lui, Jerry are încredere în Dumnezeu și în Cuvântul Lui. El îmi spune despre un verset special, 1 Corinteni 10:13, care l-a ajutat: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.”

„Acest verset este o armă spirituală puternică. Dumnezeu spune că El nu va permite ca noi să fim ispitiți peste puterile noastre, dar toate simțurile noastre omenești ne spun exact opusul: asta-i prea mult pentru mine; nu voi putea să îndur, etc. Pe cine să cred? Pentru mine, răspunsul este evident: «Dumnezeu să fie găsit adevărat, şi toţi oamenii să fie găsiţi mincinoşi» (Romani 3:4)

„Noi trebuie sau să-L credem pe Dumnezeu sau să ne încredem în simțurile noastre și este evident că Dumnezeu este credincios chiar când multele noastre simțuri oscilează. Cred că oricine iubește adevărul înțelege aceasta. Este scris că noi nu suntem datori firii pământești. Toate acele gânduri și simțuri pot veni, dar nu trebuie să le fim robi.

„Acesta este cu adevărat un cuvânt eliberator! Sper ca toți din lume să-l poată primi! Atunci Satan cu toate minciunile lui va fi redus la tăcere pentru totdeauna. Aceasta va fi o zi fericită!”

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.