Prietenul meu cel mai bun!

Prietenul meu cel mai bun!

Toți oamenii au nevoie de prieteni buni, și mulți afirmă că acest lucru este absolut necesar pentru a trăi o viață bună.

5 minute ·

Toți oamenii au nevoie de prieteni buni, și mulți afirmă că acest lucru este absolut necesar pentru a trăi o viață bună. Un prieten cu adevărat bun este unul cu care îţi poți împărtăşi gândurile, sentimentele, dorințele, speranţele și credința. La el poți să cauți sfat, ajutor și sprijin într-o situație dificilă –  unul care întotdeauna vine şi ajută, chiar și acolo unde alții cedează.

Eu am un astfel de prieten bun. Acest prieten este unul care m-a ajutat mai mult decât oricare altul ar fi fost în stare. Într-o perioadă am trecut prin multe situații unde am cedat. Doream cu mare plăcere să fac ce era drept și bine, dar pur și simplu nu reușeam. Tot ce am încercat a eșuat. Nu am reușit să fac nimic cum mi-am dorit. Aceasta a fost o povară și o durere mare pentru mine. Îmi doream aşa de mult să fac ce este corect!

Prietenul meu bun a văzut cum îmi mergea, și a simţit adâncă compasiune și o nevoia de a mă ajuta. El a văzut că îmi doream aşa de mult să fac ce era drept. Şi pentru că el ştia cum ar trebui să fie făcute lucrurile, s-a hotărât să le facă el primul, ca un exemplu pentru mine, pentru a-mi arăta cum trebuie să fac.

Ca întotdeauna când trebuie să predai ceva, cel care predă trebuie să povestească celui care va învăța, cum este situația și rezolvarea practică. El face aceasta pentru ca prietenul să fie atent la greșelile pe care le face, în așa fel ca să poată împlini corect după aceea și să ajungă un maestru prin provocările pe care le întâlneşte. Un prieten bun face aceasta pentru că îl iubește, vrea să-l ajute și se bucură de înaintarea lui!

Prietenul meu cel mai bun a trebuit în acelaşi fel, să-mi spună multe adevăruri și să-mi aducă lumină despre multe lucruri din viața mea care nu erau așa de bune și desăvârșite. Să văd aceasta a fost desigur dureros pentru mine, dar pentru că nu vedeam altă cale de ieşire – îmi doream aşa de mult să-mi reușească ce îmi propusesem – a trebuit să recunosc că prietenul meu cel mai bun are dreptate. El m-a încurajat continuu, și eu am știut tot timpul că el mă iubește! Prin faptul că recunoșteam ceea ce el îmi arăta și în același timp prin faptul că ascultam sfatul pe care mi-l dădea, a devenit clar că acum eram în stare să fac ceea ce îmi doream aşa de mult!

Este aproape de la sine înţeles că am ajuns să-l iubesc și să fiu mulțumitor pentru prietenul meu cel mai bun, în ciuda tuturor «neplăcutelor adevăruri » pe care le-am auzit. Eu am început să-l iubesc așa de mult încât m-am hotărât să fim cei mai buni prieteni pentru tot restul vieții, și că întotdeauna voi asculta sfatul său.

Eu primesc în continuare sfat și ajutor de la acest bun prieten. În fiecare zi el mă sfătuieşte și mă ajută în situațiile zilnice. Ca și înainte el îmi povestește adevăruri și face lumină în părțile neplăcute din viața mea. Pentru că acum ştiu că el face astfel pentru a mă ajuta să fac lucrurile din ce în ce mai bine, am devenit mai rapid și mai zelos în a admite că el are dreptate și a urma sfaturile pe care el mi le dă. Aceasta a făcut ca viața mea să fie mult mai interesantă, bogată şi plină de satisfacţii decât înainte.

Te întrebi cine este acest cel mai bun prieten al meu? El se numește Isus Hristos și poate să devină și prietenul tău cel mai bun, te poate învăța cum să trăiești o viață bună și fericită aici pe pământ, în așa fel încât să fim împreună cu El pentru timp și veșnicie. Dacă ești obosit și sătul de viața ta veche și vrei să trăiești fericit şi bucuros în fiecare zi, atunci ascultă sfatul Lui și primește ajutorul Lui! Eu însumi pot să mărturisesc că El m-a ajutat să ajung la o viață fericită, acolo unde fiecare zi este interesantă, bogată şi plină de conţinut! Și lucrul cel mai bun dintre toate este că mă îndrept către un viitor fantastic, și după ce această viață se termină, împreună cu prietenul meu cel mai bun într-o slavă și o bucurie veşnice!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.