Puterea de a birui neîncrederea în sine

Puterea de a birui neîncrederea în sine

Eram o roabă a neîncrederii în puterile proprii, dar Evanghelia despre libertate față de păcat mi-a dat puterea să o birui.

3 minute ·

Eram o roabă a neîncrederii în puterile proprii, dar Evanghelia despre libertate față de păcat mi-a dat puterea să o birui.

Îmi uram personalitatea și uram felul în care mă comportam față de ceilalți oameni. Mă zvârcolesec în interiorul meu când mă gândesc la cum făceam și cum spuneam lucrurile. Voiam să-i binecuvintez pe ceilalți. Voiam să fiu o persoană drăguță care să arate cât de minunat este să fii creștin. Dar eram împiedicată de faptul că nu aveam încredere. Nu mă gândeam că sunt destul de bună. Aceasta m-a oprit să pot spune și face lucruri care, de fapt, erau mânate de Dumnezeu.

Fără să realizez, eu spuneam: „Nu sunt de acord cu Dumnezeu care a creat toate lucrurile, inclusiv pe mine.” El m-a creat exact cum sunt și, cu alte cuvinte, eu spun că El a făcut o treabă proastă; El m-a creat greșit. Când am realizat asta, am văzut imediat că este păcat. Era nemulțumire și necredință că Dumnezeu avea un plan desăvârșit pentru mine, așa cum mă crease.

Citeam în Cuvântul lui Dumnezeu despre roadele Duhnului – despre dragoste, bucurie pace, îndelungă răbdare, finețe, bunătate, credincioșie, înfrânare și știam că eu voiam tocmai acele lucruri în viața mea.

Un instrument în mâinile lui Dumnezeu

M-am rugat la Dumnezeu ca să mă ajute să mă văd pe mine însumi așa cum El mă vedea. Cu ajutorul Lui am început o luptă interioară de a birui nemulțumirea din interiorul meu – acest păcat. Bineînțeles că Dumnezeu nu a îndepărtat aceste gânduri negative despre mine. Dar când ele au apărut din nou, El mi-a dat puterea necesară ca să lupt cu ele.

M-am agățat de un cuvânt din 1 Corinteni 6:20: „Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” De fiecare dată când eram ispitită la neîncredere în puterile proprii am spus: „Nu, Dumnezeu m-a cumpărat cu un preț. El a văzut ceva de valoare în mine.” Neîncrederea în mine mă făcea inactivă. Nu eram sinceră și nici nu-I slujeam și nu-L proslăveam pe Dumnezeu cu trupul și duhul meu – care sunt ale lui Dumnezeu.

Când păcătuiești primești neliniște și chin. Am experimentat asta. Dar dacă birui, atunci poți fi în odihnă și poți avea bucurie în viață. Este un remediu pentru toate lucrurile. Când trăiesc o viață de biruință atunci pot fi un instrument în mâna lui Dumnezeu (Romani 6:13), iar El mă poate folosi și mă poate modela exact cum El dorește.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.