Reflectare asupra sensului vieții

Reflectare asupra sensului vieții

Mulți dintre noi vin la un moment dat în viața noastră, unde începem să ne întrebăm, ce este scopul vieții mele?

6 minute ·

Care este intelesul vietii? Aceasta este o întrebare am fost întrebat de două ori în viața mea. Prima dată a fost în timpul primului meu curs biochimie la universitate. A prins cu siguranță atenția clasei, deoarece nu este ceva vom discuta cu ușurință în societatea noastră. Și totuși, ființe umane cele mai gândesc la asta, mai devreme sau mai târziu. Pentru un moment, elevii mei de știință colegi a rămas tăcut, luat prin surprindere. Apoi au apărut niște răspunsuri, cum ar fi "având în distracție" și "se bucură de viață.", Urmată de gânduri mai serioase, cum ar fi "realizarea ceva util" sau "a fi util; a face bine "Profesorul biochimie a dat din cap în confirmare, trebuie doar să anunțe:". Sensul vieții dintr-o perspectivă biochimic sau fiziologic este: aport constant de glucoza la creier, altfel creierul moare ".

Să-L slăvească pe Dumnezeu

Ani mai târziu, acest lucru s-au întors la mine, când am fost întrebat a doua oară cu privire la sensul vieții. De data aceasta, a fost în timpul anilor mei clinice, la scoala medicala. Era noaptea târziu într-un spital din mediul rural, iar participarea registratorul medical și am fost așezat singur în fața computerelor noastre, atunci când el mi-a cerut. Am fost surprins și a mormăit ceva de genul "Pentru a face bine, de a face voia lui Dumnezeu". Dar el nu a fost mulțumit de asta. M-am simțit extrem de rușine și mici în mine. Aici sunt, o practica creștină, iar eu încă nu pot da un răspuns adecvat la o astfel de întrebare centrală? Ce a fost în neregulă cu mine? Nu a fost liniște în cameră, care a fost rupt de explicația a ceea ce sensul vieții a fost pentru el. "Pentru mine este să-L glorifice pe Dumnezeu."

Acest lucru a declanșat un val de procese de gândire. Cum te slăvească pe Dumnezeu? Cum să îndepliniți voia lui Dumnezeu pentru viața ta? De unde știi ce e asta? Gândurile mele se întoarse spre natural, la motivul pentru care profesorul meu biochimie oferit. În cazul în care scopul corpului cu toți "membrii" ei este de a funcționa în armonie pentru a îndeplini scopul de a oferi hrană creier, astfel incat creierul poate fi în funcție rândul său, și conduce corpul, atunci cum despre scopul existenței mele? Ce sunt eu folosind corpul și timpul meu pentru? Sau, de fapt, ce sunt eu folosind creierul meu pentru?

În cazul în care acest lucru este modul în care funcționează corpul fizic, apoi fiind un membru al trupului lui Hristos, un trup spiritual, funcționează în același mod: Eu recunosc că am anumite talente și abilități și pot contribui la funcția generală a organismului prin utilizarea lor în mod intenționat. În cazul în care am termina sarcina mea unică, cu asta în minte, să trăiască în așa fel încât Capul este înălțat, atunci eu sunt un membru funcțional, fac partea mea. Atunci nu caută propria mea, dar da toată onoarea șefului. Când m-am putea vedea cum totul se potrivește perfect împreună în corp, atunci eu sunt extrem de fericit pentru locul în care am fost dat. Ea mi aduce odihnă și scop. Eu mi văd "chemarea". Mă pregătește pentru sarcina mea veșnică și pentru rolul meu în organism, dacă eu fac cu credincioșie munca mea, luând aminte la mine și doctrina ( "curriculum") și continuând în ea. (1 Timotei 4:16)

Un curriculum personalizat

Până când am devenit conștient de împrejurimile mele, am fost lăsat singur în sala de calculatoare. Am fost doar într-o călătorie de gândire. Sau a fost doar o simplă reflectare? Acum ani mai târziu, eu pot vedea cum Dumnezeu a lucrat cu mine. Este ușor să ai un răspuns teoretic la o astfel de întrebare centrală. Dar, cum se traduce în viața mea de zi cu zi, gândurile, acțiunile mele? Sunt în căutarea proprie sau nu-mi? Și cum viața mea măsură până la scopul glorificării lui Dumnezeu?

Cuvântul lui Dumnezeu spune că voia Lui pentru viața mea este sfințirea mea. (1 Tesaloniceni 4: 3) El are un plan veșnic pentru mine, un curriculum personalizat pentru a mă pregăti pentru sarcina mea unică în timp pentru a veni. Sfințirea nu se întâmplă peste noapte printr-o magie, dar este un proces concret și practic: În situația mea de zi cu zi, îmi pot găsi egocentrismul meu și să se ocupe cu ea, așa cum a făcut Isus în timpul vieții Sale aici. De fapt, acest lucru îmi dă șansa de a fi ca El, pentru a obține mai multe și mai eterne calități în această viață. La urma urmei El a fost la fel ca mine, dar niciodată nu a permis nici un ambiții egoiste de a trăi. In schimb, el și tu mi-a avut în mintea lui. Și acum e rândul meu să-l aibă în mintea mea, cu tot ceea ce implică!

Prietenii mei și familia vor fi primii care gusta din fructul sau lipsa acesteia. Pentru cei mai mulți dintre noi, nu este greu să-și amintească o situație în care aș fi putut face lucrurile mai bine, cu mai multă înțelepciune sau tact pentru a aduce un rezultat mai bun. Acest lucru mă aduce în nevoie și eu căutăm înțelepciune. Mă duc la Cel care poate să mă învețe cum să trăiască dreptul de viață, la cel care are o experiență personală de a trăi o viață perfectă. Cel care a proiectat un curriculum personalizat pentru mine și mă poate ajuta.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.