Romani 8:28 – Realitatea incredibilă a acestui verset cunoscut

Romani 8:28 – Realitatea incredibilă a acestui verset cunoscut

Crezi cu adevărat că toate lucrurile lucrează împreună pentru binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu? Testează-te singur citind articolul!

5 minute ·

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” Romani 8:28.

Hai să citim atenți: „Știm că toate lucrurile” (atât bune cât și rele, plăcute și neplăcute – toate – și aici sunt incluse și toți oamenii) „lucrează împreună pentru cel mai mare bine” (cum este scris în cea mai puternică și cea mai exactă traducere), „al celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.” Tot ce întâlnim în viață, tot, fără excepție, lucrează împreună pentru cel mai mare bine al nostru. Nu poate fi scris mai clar, dar supreficialitatea ne face să nu vedem asta. Pur și simplu, noi nu putem citi corect. Și nici nu suntem interesați suficient; nu acordăm timp să medităm.

Am citit această afirmație: „Romani 8:28 a fost mângâierea mea timp de mulți ani.” Îmi pot imagina că mulți au avut aceeași înțelegere. „A fost o mângâiere” – dar cine este mângâiat? Cei care sunt întristați sunt mângâiați și trebuie mângâiați. Dar dacă eu cred în Romani 8:28, nu este posibil să fiu trist. Este absolut imposibil. Nu pot să fiu trist. Să crezi în Romani 8:28 este același lucru cu a fi extrem de bucuros, într-un grad care crește, zi și noapte, în orice circumstanțe, încercări sau situații posibile. Absolut extatic, până în adâncul ființei!

Atunci un alt verset se împlinește: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile…” 1 Tesaloniceni 5:18. „Aduceți mulțumiri pentru toate lucrurile bune pe care le primiți…” Nu așa scrie, ci: „pentru toate lucrurile,” atât „rele” cât și bune. Așa de recunoscător vei fi dacă începi să crezi în Romani 8:28. Este scris de asemenea: „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” Filipeni 4:4. Acest lucru nu este posibil fără să crezi Romani 8:28. Dar dacă apucăm credința în Romani 8:28 nu poți altfel. Atunci sunt mereu extatic de fericit.

„Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” Ioan 14:21.

Crezi că toate lucrurile lucrează împreună pentru binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu? Dacă afirmăm fără echivoc ceea ce credem, atunci ținem poruncile Lui, iar niciun fel de circumstanțe, bune sau „rele,” nu pot împiedica viața lui Hristos de a fi manifestată în trupul nostru muritor. (2 Corinteni 4:10-11).

Din acest motiv, să crezi în Romani 8:28 trebuie să conducă acolo că eu NU:

1. Mă mânii.
2. Sunt ofensat.
3. Mă simt insultat.
4. Acționez impetuos.
5. Îmi pierd controlul.
6. Devin invidios.
7. Îmi pierd curajul.
8. Devin amar.
9. Port pică.
10. Mă plâng pentru ce se întâmplă.
11. Murmur.
12. Sunt nemulțumit.
13. Mă răzbun.
14. Iau ce aparține altora.
15. Acționez fals și deceptiv.
16. Devin neliniștit când se întâmplă ceva.
17. Sunt foarte competitiv.
18. Răspund la rău cu rău.
19. Îmi displace cineva.
20. Mă supăr.
21. Îmi este greu să port când sunt criticat.
22. Consider că ceva este iritant.
23. Consider că cineva sau ceva îmi stă în cale.
25. Simt că sunt ghinionist.
26. Simt că sunt mereu respins.
27. Simt că sunt înșelat.
28. Poftesc lucruri pământești: Mâncare mai delicioasă, haine mai frumaose, mobilă mai bună, etc.
29. Văd ca o nedreptate că am primit un astfel de partener de viață, sau că nu am niciun partener de viață.

Toată aceste situații dispar pur și simplu când încep să cred în acest verset din scriptură! Nu-i de mirare că Pavel scrie că evanghelia este o putere către mântuire pentru toți cei ce cred.

Când crezi în Romani 8:28, ești în mod absolut condus la:

1. Pace și odihnă profunde în Dumnezeu.
2. Fericire neîntreruptă.
3. Bucurie cerească.
4. O viață stabilă de biruință.
5. O gândire și o viață credincioasă.
6. Sufletele capătă încredere în tine.
7. O viață binecuvântată și plină de roade.
8. Înțelepciune.
9. Putere.

Credința în Romani 8:28 dă naștere la:

1. Bărbați și femei care sunt pregătiți pentru orice faptă bună.
2. Biserici.
3. Slujitori și conducători capabili în biserici.

Dacă o persoană a citit și auzit Cuvântul lui Dumnezeu timp de mulți ani, iar aceste rezultate bune și glorioase nu s-au materializat, atunci acesta este cea mai bună dovadă că o persoană nu a crezut Cuvântul pe care l-a auzit sau citit.

Dacă tu socotești că aceste roade sunt vrednice, atunci cultivă copacul cu mare grijă!

Aceasta este o versiune combinată, editată din două articole care au fost inițial publicate în norvegiană: „Crezi în Romani 8:28?” din revista periodică a BCC: „Skjulte Skatter” („Comori Ascunse”) în iunie 1949, și un fragment din predica lui Elias Aslaksen în ianuarie 1976: „Toate lucrurile lucrează împreună spre cel mai mare bine,” prima dată publicată în cartea  „Ultimele vorbiri ale lui Elias Aslaksen.” (1979)
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.