Să faceți totul, din toată inima, ca pentru Domnul

Să faceți totul, din toată inima, ca pentru Domnul

Pentru cine trăiesc eu? Slujesc eu lui Dumnezeu sau oamenilor prin ceea ce fac?

5 minute ·

Ușor poți trăi pentru ochii celorlalți oameni. Dar cum rămâne cu ochii lui Dumnezeu? Am luat în considerare voia Lui? Pavel ne îndeamnă să fim treji și să slujim lui Dumnezeu, nu oamenilor.

„Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” Coloseni 3:23.

Un verset atât de mic și simplu – cu un conținut fantastic și eliberator! Când fac totul, din toată inima, ca pentru Domnul, aceasta acoperă orice ambiție de a arăta bine în fața celorlalți. Atunci fac toate pentru Dumnezeu!

Când intră șeful…

Începi repede să lucrezi mai mult și mai serios atunci când intră șeful. Faci asta aproape fără să îți dai seama și poate nu pare atât de serios. Dar aceasta descoperă un mare adevăr despre mine însumi. Sunt născut cu un obicei de a pune mare preț pe gândurile celorlalți despre mine. Căci, de alftel, de ce nu lucrez mereu la fel de mult?

Pentru un urmaș al lui Isus, scopul nu este o viață superficială frumoasă, ci să „…facă voia lui Dumnezeu cu toată inima.”

Pavel cunoștea oamenii și știa bine despre această slăbiciune. El vorbește foarte direct în mai multe dintre epistolele sale despre această temă. În epistola către Efeseni este un mesaj clar despre cum ar trebui să lucrăm și să slujim noi, ca ucenici ai lui Isus:

„Slujiţi nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca şi cum aţi vrea să plăceţi oamenilor, ci ca nişte robi ai lui Hristos, care fac din inimă voia lui Dumnezeu. Slujiţi cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor.» (Efeseni 6:6-7)

Dacă eu sunt preocupat de opiniile și gândurile celorlalți și mă străduiesc să plac tuturor, mereu, atunci nu am ureche și simț pentru ce vrea Dumnezeu să-mi spună în situații. El m-a pus dintr-un motiv acolo unde sunt, cu sarcinile care le am și trebuie să deschid ochii ca văd posibilitățile așa cum le vede Dumnezeu.

Sunt eu un slujitor al lui Hristos în tot ce fac?

„Ca slujitori ai lui Hristos…» Eu sunt chemat să fiu slujitor al lui Hristos! Cum se comportă la muncă un slujitor al lui Hristos? Cum gândește el sau ea? Un slujitor al lui Hristos se bucură mereu în Domnul! El face totul ca să-și păzească inima curată! El este chemat să fie neprihănit și drept în toate lucrurile. Scopul lui nu este o viață superficială frumoasă, ci să „…facă voia lui Dumnezeu cu toată inima.”  (Filipeni 4:4; Proverbe 4:23; 1 Timotei 6:11)

Când eu sunt conștient de prezența continuă a lui Dumnezeu și trăiesc ca să fiu plăcut ochilor Lui, alegerile devin deodată mult mai clare. Ar trebui ei să mă uit la asta, să citesc asta sau să spun asta? Dumnezeu mă urmărește: Ce gândește El despre asta? Astfel îmi pot mereu curăți gândurile și pot primi acea pace în inimă pe care o pot simți doar cei care trăiesc pentru Dumnezeu.

Eu pot face ceva pentru Isus!

„Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” (Matei 25:40)

Noi suntem chemați să binecuvântăm pe pământ și să binecuvântăm pentru numele lui Isus. Prin faptul că fac ceva pentru cei din jurul meu, am posibilitatea să fac ceva pentru Isus! Dacă acord un zâmbet, spăl vasele cuiva sau dau o sumă de bani cuiva care știu că are nevoie de ei, pot să mă gândesc că fac toate acestea pentru dragul meu Isus. Asta aduce o nouă dimensiune acestor fapte și nu mai am nevoie să primesc ceva cinste sau recunoștință de la beneficiarul lor. Deja am primit ce am nevoie de la Isus – El Și-a jertfit viața pentru mine și mi-a dat posibilitatea să devin ca El! Acum este rândul meu să fac ceva în schimb!

Iar eu primesc lumină și har ca să pot binecuvânta. Este ceva ce eu fac conștient ca să trăiesc vrednic de chemarea mea – și o fac și cu bucurie. Atunci sunt un slujitor adevărat al lui Hristos care trăiește pentru ochii lui Dumnezeu. Când Îl las pe Dumnezeu să mă conducă, nu oamenii, și urez lucrările Lui, pot deveni un exemplu atractiv pentru cei din jurul meu; devin o lumină pe pământ, o mărturie că viața lui Isus poate fi descoperită prin mine.

O viață pentru ochii lui Dumnezeu

Viața devine incredibil mai ușoară când fac totul ca pentru Domnul și dragostea față de El devine motorul n viața mea. Când mă exersez în asta, devin tot mai mult independent de public. Dumnezeu Însuși mă va umple cu puterea și voia ca să îndeplinesc tot binele pentru Numele Lui și binecuvintează lucrul meu. Ce altceva îmi mai pot dori?

Hai să punem pe inimă îndemnul lui Pavel – și să slujim mereu în fața Domnului, indiferent ce facem!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.