Să las descurajarea să mă influențeze?

Să las descurajarea să mă influențeze?

Satan vine cu gânduri de descurajare – că nu va reuși niciodată pentru noi. Trebuie să ascultăm de ele?

6 minute ·

Isus ne cere să trăim o viață curată, fără pată și fără păcat. (Matei 5:48). Dar des descoperim că nu este așa de ușor pe cât credem, iar Satan vine cu gânduri de descurajare – că nu se va reuși niciodată cu noi.

Atât timp cât ești pe pământ, Satan va face tot ce-i stă în putere ca să te împiedice să capeți biruință asupra păcatului, și una dintre cele mai eficiente arme ale lui este descurajarea. El încearcă să influențeze gândirea ta, să-ți explice că este imposibil să obții biruință asupra păcatului, sau poate chiar până acolo că încearcă să te convingă că nu ești nici chemat! Trebuie să asculți de asta? Absolut deloc!

Dumnezeu nu ne-a dat duhul descurajării

Ușor te poți lăsa influențat de descurajare. Aceasta se datorează și faptului că gândurile care te ispitesc la descurajare par să semene cu un adevăr. Să spunem că ai căzut în minciună. Ai lucrat din greu ca să termini cu minciuna, dar într-o zi alegi calea mai simplă și minți ca să scapi de o situație ca să îți simplifici o situație. De exemplu ai întârziat la muncă pentru că nu te-ai trezit la timp, iar te prefaci că nu ai aflat ora la care trebuia să fii prezent, în loc să spui adevărul. Apoi regreți că nu ai spus adevărul și că ai căzut iar în minciună.

Apoi vine ispititorul și spune: „Iată cât de rău ești. Tu care cazi din nou și din nou în minciună. Cum poți fi un om atât de nenorocit și să spui minciuni? Nu, nu este nădejde pentru tine.” El încearcă să te facă descurajat când nu este niciun motiv pentru asta. Tu ai mai departe nădejde! Roagă-te la Dumnezeu pentru iertare și El te va ierta; apoi trebuie să pui situația în spate și să dai năvală cu un zel și mai mare decât înainte.

În astfel de situații este important să-ți amintești versetul din 2 Timotei 1:7: „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de lașitate (frică), ci de putere, de dragoste şi de înțelepciune.” Dacă te simți descurajat – aici stă scris negru pe alb că nu Dumnezeu ți-a dat acest duh. Atunci acesta vine de la ispititor, iar de el tu nu trebuie să asculți.

Amintește-ți mereu că Dumnezeu nu ispitește pe nimeni! Va veni Dumnezeu vreodată cu astfel de gânduri de apăsare și de judecată când El dorește să te umple cu duhul de putere? El dorește din toată inima ca tu să ajungi la biruință și vrea întotdeauna să-ți dea destulă putere ca să obții biruința atâta timp cât tu o dorești. El te iubește infinit de mult și îți dorește cel mai mare bine!

Duhul lui Pavel

„Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Filipeni 3:13-14. În ce duh era Pavel! Aceasta vine de la un om care mai devreme îi persecuta și omora pe creștini, dar care a făcut o pocăință din toată inima.

La mulți le este greu să părăsească trecutul. Ei poate stau și își plâng de milă propria stare – cât de răi și de slabi sunt, și uită complet toate posibilitățile de a obține biruință! Ei au uitat că Dumnezeu este puternic să îi ierte. Și aici nu vorbim de o iertare parțială, ci o iertare completă! Nu te încrede în propriile tale experiențe ci umplete cu credință în Dumnezeu! Atunci trebuie, bineînțeles să ai lucrurile în ordine. Dacă este un lucru care te împiedică să înaintezi, atunci trebuie să pui în ordine acolo unde este necesar. Apoi poți ridica privirea și să mergi în credință!

Știi singur care sunt slăbiciunile tale – că ai lucruri unde este foarte ușor să cazi. Atunci trebuie să te rogi pentru puterea și harul lui Dumnezeu pentru a primi biruință în situația următoare. Căci înaintea ta este o mare de posibilități pentru a recupera. Ridică-te și gonește către țel! Nu lăsa pe nimeni și nimic să te împiedice din nou! Tu vei primi biruință în fiecare situație! „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră.” 1. Ioan 5:4.

„Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.” Efeseni 6:16. Crede în biruință! Dumnezeu știe exact ce fel de om ești și ce slăbiciuni ai, dar, cu toate astea, tu ai fost chemat! El are credință totală în tine și că tu vei primi biruință în toate situațiile tale. Dacă hotărârea este luată, ispitele care vin sunt văzute într-un total alt fel – nu mai sunt o piedică, ci o posibilitate!

„Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa veşnică, la care ai fost chemat şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori!» 1. Timotei 6:12. Vino în același duh ca Pavel! Te așteaptă o viață veșnică. Timpul de aici este doar o scară de transport, căci va reuși pentru tine! Crede asta! Crede în Dumnezeu! El nu te va trăda niciodată!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.