A șasea promisiune extraordinară: Un stâlp în templul Dumnezeului Meu!

A șasea din lista răsplăților veșnice.

Scris de Kathryn Albig cu Bjørn Nilsen
A șasea promisiune extraordinară: Un stâlp în templul Dumnezeului Meu!
 • A șasea promisiune extraordinară: Un stâlp în templul Dumnezeului Meu!
 • Pe cel ce va birui îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu, şi nu va mai ieşi afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are să se coboare din cer de la Dumnezeul Meu, şi Numele Meu cel nou.” Apocalipsa 3:12.

  Dumnezeu Își iubește creația. Păcatul a corupt totul, dar acum El are un plan ca s-o aducă la starea inițială de perfecțiune și îi va răsplăti pe cei care Îl ajută să-Și ducă planul la îndemplinire.

  Păcatul s-a născut din cauza dorinței lui Satan de a se pune deasupra lui Dumnezeu, iar asta a distrus armonia din cer. Acum Dumnezeu dorește ca păcatul să fie complet stârpit din toată creația Sa, ca să nu mai fie deloc nicio posibilitate ca el să mai aibă loc vreodată.

  El a creat omul cu scopul clar ca el să stăpânească peste păcat. (Geneza 4:7). Întregul Lui plan a fost ca omul să trăiască o astfel de viață unde urăște păcatul și i se împotrivește, în același timp spunând „Da!” lui Dumnezeu – asta înseamnă a birui.
  Cel care biruie păcatul în viața proprie dovedește că soluția lui Dumnezeu este perfectă și participă la lucrarea de eradicare a păcatului pentru toată veșnicia. Fiecare care face asta va gusta răsplata veșnică adusă de această viață. Aceste promisiuni se aplică tuturor care biruie.

  Cum să devii un stâlp

  Această făgăduință a fost scrisă bisericii din Filadelfia, un oraș care este acum în Turcia. Acea regiune era deranjată de multe cutremure. Stâlpii erau construiți ca să susțină clădirea care avea dimensiunea de 5×5 metri. Acei stâlpi puteau suporta cutremure; ei erau de neclintit. La fel este și pentru tine care birui. Vei fi făcut un stâlp. Indiferent ce-ți trimite viața, cu necazuri și ispite pe care trebuie să le întâmpini, niciodată nu-ți vei pierde credința. Vei putea purta orice.

  Dar este nevoie de mai mult decât o victorie ca să devii un stâlp. Nu, ci „pe cel ce va birui îl voi face un stâlp.” Este un proces. Este pentr cel care biruie din nou și din nou. Este o viață de biruință. Credincioșia ta din încercările și ispitele vieții te formează într-un stâlp care devine mai puternic și mai puternic.

  Atunci vei fi o parte din templul lui Dumnezeu cum este descris în Apocalipsa 21. Un stâlp care poate și întări, purta și susține pe ceilalți. Vei fi o unealtă folositoare pentru Dumnezeu.

  Revendicată de Isus

  Noul Ierusalim este Mireasa lui Hristos. (Apocalipsa 21:2,9-11). Scriind pe tine Numele lui Dumnezeu, numele Noului Ierusalim și Numele Său nou, Isus te revendică ca fiind al Lui! Este un semn al posesiei. Când ai luptat împotriva păcatului, ai suferit și l-ai biruit, așa ca El în zilele vieții Sale pe pământ, în carne și sânge, tu aparții împreună cu Isus și Tatăl Lui.

  Slava unei asemenea promisiuni este necuprinzătoare. Dacă ai putea s-o înțelegi, atunci ai vedea neînsemnătatea de a încerca să păstrezi ceva pentru tine însuți – propria cinste, bogăție, dreptate proprie și orice ar fi ea. Lasă-le pe toate în urmă și Isus te va marca și vei aparține împreună cu El și Tatăl Său! Gândește-te ce te vei bucura când te vei afla în veșnicie, locuind împreună cu ei pentru totdeauna!

  Descarcă e-book gratis

  Eu sunt răstignit cu Hristos

  Scris de Elias Aslaksen

  Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.