A se pune în spărtură

A se pune în spărtură

La știri vedem oameni curajoși care riscă tot pentru a lupta pentru drepturile și libertățile lor. Dar care este poziția mea în lupta spirituală împotriva răutății și înșelăciunii?

3 minute ·

Imaginile de la televizor despre oameni idealiști care luptă pentru libertate – manifestanții din piața Taksim din Istanbul și din piața Tahir din Kairo, au făcut înconjurul lumii și au inspirat mii de oameni. Lupta pentru drepturile omului, libertate și libertatea de exprimare este importantă și mulți oameni curajoși riscă foarte mult în zilele noastre pentru a apăra aceste drepturi în fața conducătorilor și statelor care abuzează de puterea lor.

O protecție împotriva păcatului și puterii lui Satan

Dar în același timp are loc o altă luptă care este mai puțin cunoscută, dar mult mai importantă. Această luptă are loc în viața personală a fiecărui individ și noi putem citi în Ezechiel 22:30 „Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!”

Eu pot face diferența prin a ridica un zid în viața mea proprie!

Dumnezeu nu a găsit nici un om în acel timp care să se pună în mijlocul spărturii ca protecție pentru țară. El a căutat bărbați și femei cu inimi care să ardă pentru Dumnezeu și pentru oamenii din jurul lor. Oameni cu o dorință arzătoare pentru a proteja, a ajuta și a întări pe cei slabi și asupriți. Dar mai întâi de toate, oameni care în viața și gândurile lor și-au ridicat un zid puternic ca protecție împotriva păcatului și puterii lui Satan. Un zid împotriva la tot răul care vrea să ia puterea în viața lor. Un zid împotriva invidiei, minciunii și bârfei. Un zid împotriva bănuielii, falsității și necurăției.

Vreau să-L urmez pe Isus?

Sunt multe gânduri și duhuri care încearcă să ia puterea în viața unui om. Vreau eu să ridic un astfel de zid în viața proprie și să mă pun în mijlocul spărturii și să lupt împotriva la astfel de gânduri din mintea proprie? Particip eu la această luptă? Scrie despre Isus că El a adus rugăciuni cu strigăte mari și lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte (Evrei 5:7). El a luptat împotriva nedreptății din firea lui proprie și a câștigat o biruință desăvârșită și prin aceasta a deschis aceeași posibilitate pentru tine și mine! Vreau eu să calc pe aceste urme? Vreau eu să mă pun în spărtură și să lupt împotriva duhurilor răutății care încearcă să mă conducă pe mine și pe cei din jurul meu?

Gândește-te la invidie, bârfă, bănuială și minciună; gândește-te cât de multă stricăciune provoacă astfel de puteri printre oameni! Gândește-te că eu pot face diferența prin a ridica un zid în viața proprie și în puterea lui Dumnezeu să lupt împotriva la astfel de gânduri care vor să vină și să preia puterea în viața mea! Prin a costrui un zid puternic din teamă de Dumnezeu, recunoștință și credincioșie, eu pot deveni o protecție și pentru alți oameni din jurul meu! Oamenii care fac aceasta sunt de neprețuit și pot, prin viețile lor, fi apărări rezistente pentru țări și popoare, mult mai mult decât noi putem înțelege.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.