Ți-ai pierdut relația cu Isus?

Ți-ai pierdut relația cu Isus?

Ai pierdut relația ta cu Isus și nu ești sigur cum s-o restaurezi?

5 minute ·

Ai simțit vreodată, după ce ți-ai dat viața lui Hristos, că El era foarte departe? Că binecuvântările Lui nu erau nicăieri și că relația ta a intrat în ceață până la punctul că simțeai de parcă navigai singur în circumstanțele vieții, privat de călăuzirea și grija Lui? Tu, care odată aveai o mare fericire interioară, o bucurie „străină de această lume,” acum ești într-o stare anemică, într-o gaură neagră, spiritual vorbind. Sună familiar? Nu ești singurul care a trecut prin această stare.

Un soldat bun

Când ai „semnat” să fii un urmaș al lui Isus, te-ai înrolat ca soldat, iar un soldat, în mod inevitabil, va da piept cu dușmanul. Cine este dușmanul care vrea să-ți facă atât de mult rău? Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. 1 Petru 5:8. Satan nu vrea nimic mai mult decât să obțină separarea noastră de Mântuitorul nostru. Dar ce va putea doborî un dușman atât de formidabil?

Biblia ne spune clar: credința ta. Și ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră. 1 Ioan 5:4. Ce înseamnă credința mea – pentru mine, care mă simt atât de slab și neputincios? Poate că simt că nu am nici un fel de credință.
Ei bine, eu cred că Isus a murit pe cruce pentru mine, nu? Nici o problemă acolo. Deci e bine să vizualizez această imagine și să cercetez adâncimile dragostei lui Isus pentru mine. El a murit pentru mine! Pentru mine personal, nu doar, abstract vorbind, pentru toată omenirea, ci chiar pentru mine! El a sângerat și a suferit acolo pentru mine la fel de mult ca pentru oricine altcineva de pe acest pământ! Crede asta!

El a vrut să facă asta pentru că a crezut că eu voi avea succes în a păzi cuvintele Lui – cuvintele vieții în zilele mele obișnuite. El a crezut că eu voi putea birui ca El! Isus nu Și-a trăit viața degeaba; nu a murit degeaba. El a vrut frați, dintre acei care doresc, de asemenea, să își ia crucea în viața zilnică; din acei care suferă în fire, în loc să păcătuiască în ispită. (Luca 9:23; 1 Petru 4:1-2; Romani 8:29-36). Dacă asta este atitudine inimii mele (și, bineînțeles că Dumnezeu vede intențiile mele adevărate, indiferent ce simt eu), atunci eu sunt prețios înaintea lui Dumnezeu și este o certitudine că El mă va întări puternic ca să trăiesc viața și să merg calea pe care Isus a mers-o.

Simțuri

Ia simțurile și sentimentele tale exact pentru ce sunt – simțuri schimbătoare. Și când simți că nu simți nimic – și acela este un sentiment, și, de aceea, nu sunt lucruri pe care să te poți baza. Nu poți permite simțurilor să îți dicteze viața. Ele sunt versatile, pe când credința stă tare ca o stâncă! Credința reprezintă acțiune, în ciuda simțurilor tale nedefinite. Cuvântul lui Dumnezeu este adevăr, ține-te tare de el. Iacov ne spune să „ne apropiem de Dumnezeu, și El se va apropia de noi.” Iacov 4:8. Dacă ești ascultător de acest cuvânt, indiferent de ce simți, vei experimenta adevărul cuvântului.

Chiar și David, omul după inima lui Dumnezeu, a trebuit să-L roage pe Dumnezeu să-i restaureze bucuria mântuirii. (Psalm 51:1). Și, oare, nu și Isus a simțit că Dumnezeu Îl părăsise? (Matei 27:46). Ține minte, de asemenea, că Dumnezeu a spus că vrea să locuiască în întuneric. 1 Împ. 8:12. El este acolo cu tine când treci prin timpuri întunecate! Mergi împotriva simțurilor tale – sau în lipsa lor – și ia Biblia, cu o rugăciune de a primi o inimă deschisă pentru Cuvânt, iar hrana spirituală te va întări. Luptă pentru credința ta. Strigă la Isus! Iubește-L și slujește-i pentru Numele Său, nu pentru că simțurile tale îți spun că ai putea profita din asta. Atunci relația ta cu El va fi una sănătoasă.

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde… Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Mă voi lăsa să fiu găsit de voi, zice Domnul, şi voi aduce înapoi pe prinşii voştri de război; vă voi strânge din toate neamurile şi din toate locurile în care v-am izgonit, zice Domnul, şi vă voi aduce înapoi în locul de unde v-am dus în robie.” Ieremia 29:11, 13-14. Luptă ca un soldat al lui Isus Hristos, pentru Cel care și-a pus toată viața în joc exact pentru tine! Dumnezeu, în dragostea și credincioșia Lui mare, fără nici o îndoială îți va restaura bucuria credinței și a mântuirii!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.