Timpul pentru schimbare

Cum pot participa la cea mai mare schimbare din istorie?

6 minute ·

Isus a venit să aducă schimbare; El a venit să înlăture tirania care apasă acest pământ. Știi cum poți fi o parte din această lucrare incredibilă?

Mergi pe stradă într-o seară liniștită, foarte obișnuită. Un ziar zboară pe la picioarele tale în timp ce începe o briză răcoroasă. Îți tragi gluga hanoracului peste cap și continui să mergi. Dincolo de stradă un om stă jos și cerșește câțiva mărunți. La distanță auzi sirene țipând, iar foarte curând vezi mașini de poliție trecând grăbite pe lângă tine. Începe să tune în nori, iar tu continui să mergi mai departe.

Sunt oameni care se ceartă la intrarea unui magazin. Aici, o relație se rupe. Două blocuri mai încolo, o mamă singură își pierde jobul. În alt loc în oraș, o un tânăr pierde o avere la jocurile de noroc. Cineva strigă, cineva plânge. Politicienii și oamenii de afaceri lacomi împrăștie corupția ca un smog peste toată suprafața pământului.

Această lume este ținută aspru sub opresiunea păcatului. Păcatul este rădăcina fiecărei probleme și fiecărei lacrimi și suferințe de pe pământ. Oriunde te uiți, toată nenorocirea, nevoia și nedreptatea își are rădăcina în păcat. Lumea a fost mânjită. Și, odată cu trecerea timpului, această pată devine din ce în ce mai întunecată și mai mare. Lucrul acesta a fost profețit de Isus (Vezi Matei 24). Dar care este planul lui Dumnezeu pentru toate aceste lucruri?

Înlăturarea rădăcinii problemei

Este pe cale să se producă o schimbare reală. De fapt, ea a început cu însuși Isus Hristos, aproape 2000 de ani în urmă. În zilele Sale exista lăcomie, crimă, corupție și nenorocire. Israel suferea sub mâna aspră a Imperiului Roman. Ei sperau la un salvator. Cineva care să vină și să înlăture tirania opresivă și să îi elibereze.

Nu foarte diferit față de zilele noastre, dacă te gândești. Ar fi frumos dacă companiile lacome, guvernele tiranice, grupurile de teroriști și toate celelalte rele ar fi înlăturate de un super-erou puterinc.

Dar Isus nu a venit să trateze simptomele rănii. El nu a venit să înlăture conducătorii acestei lumi. El a venit să atace rădăcina problemei. El a venit să omoare însuși păcatul. (1 Ioan 3:8)

Și exact asta a și făcut. Când Isus Și-a trăit viața în biruință perfectă asupra păcatului, a înlăturat pe tiranul Satan și a arătat lumii o dată pentru totdeauna că umanitatea nu trebuie să fie legată de el. Revoluția a început foarte tăcută – în viața de copil/tânăr a lui Isus; a început în umilință și simplitate. Isus l-a înfrânt pe Satan prin alegerile Sale zilnice în care a spus „nu” păcatului și refuzând să Se aplece înaintea lui Satan – ceea ce biblia numește „a suferi în fire.” (Vezi 1 Petru 4.1). Chiar când era pe cruce, în agonie și umilință, El nu a păcătuit. El a dovedit lumii că Satan nu mai avea puterea absolută.

Înlăturarea tiranului

Acesta este dușmanul cu care luptăm.

Războiul nostru nu este împotriva tiranilor și politicienilor acestei lumi – nu împotriva păcătoșilor acestei lumi. Ei sunt doar simptomele unei probleme mai mari. (Efeseni 6:12). Rădăcina problemei este însuși păcatul, și acesta este și scopul lucrării lui Isus. El vrea să extermine păcatul, aceasta este schimbarea majoră.

Deci, ucenicii Lui își iau crucea. Ei resping voia lor proprie. Ei lovesc dușmanul luând fiecare gând captiv, refuzând să fie de acord cu păcatul care îi ispitește. (Coloseni 3:5). Ucenicii aleg să reacționeze cu umilință când nu au dreptate. Ei aleg să binecuvinteze când li se face rău. Ei aleg să dea, chiar când ei înșiși sunt în nevoie.

Când lăcomia, mânia, îngrijorarea, mândria, invidia, necurăția și toate celelalte păcate încearcă să intre în inima lor, ucenicii le resping. Ei omoară aceste gânduri. Ei refuză să fie de acord cu aceste gânduri păcătoase. Ei aleg să lupte! Ei aleg să participe la această schimbare copleșitoare!

Isus pe tron

Scopul acestei mișcări, relativ ascunse dar puternice, este de a-L pune pe Isus pe tronul pământului. Când Satan, conducătorul acestei lumi a fost înfrânt luptă după luptă – urmașii lui Isus au denunțat puterea lui Satan domeniu după domeniu, zonă după zonă, Dumnezeu va decide, la un moment dat, că „destul e destul.” Atunci regimul lui Satan se va sfârși. Dumnezeu Îl va pune pe Isus stăpân peste pământ. (Apocalipsa 19:11).

Aceasta este a doua venire a lui Isus, iar atunci va începe mileniul – o mie de ani de pace, bucurie și armonie pe pământ. (Citește mai mult despre mileniu aici.)

Cu Isus pe tron și cu toți slujitorii lui Satan alungați, pacea și dreptatea vor putea fi împrăștiate pe pământ. Pata păcatului se va micșora, iar, precum lumina pătrunde în întuneric, așa va începe o vindecare. Acum ucenicii lui Isus au biruit rădăcina păcatului în ei înșiși, și este momentul ca să înceapă să curețe simptomele.

Acei oameni care au ales să slujească lui Isus vor merge la toți acești dictatori, politicieni și afaceriști lacomi care apasă și abuzează de oameni și vor arunca pe acești tirani mai mici jos! Ei au puterea și autoritatea necesară pentru că ei deja au cucerit pe însuși marele tiran al păcatului.

Când mergi pe stradă și vezi toată această durere și nenorocire din jurul tău, precum norii se adună deasupra capului tău, poți să te întrebi cum se vor îndrepta toate aceste lucruri. Dar răspunsul stă în punctul culminant al acestei lucrări ascunse: Întoarcerea lui Isus. Atunci toate lucrurile vor fi puse la locul lor. Bărbatul care stătea jos dincolo de stradă nu va mai cerși bani. Strigătele și certurile vor înceta. Dreptatea va domni iar opresiunea va fi un lucru al trecutului! Nu vor mai exista lacrimi și suferință.

Vrei să participi la alungarea tiranului păcatului?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.

ActiveChristianity® al Bisericii Creștine Brunstad dorește să arate cum Cuvântul lui Dumnezeu îi învață și îi împuternicește pe urmașii lui Isus de a trăi 100% conform voii lui Dumnezeu, ca ei să nu mai trebuiască să cadă în păcat, ci să ajungă la o viață de biruință.
Citește mai mult despre CrestinismActiv
Urmărește-ne
Conținut exclusiv
Se încarcă
Termeni de Utilizare: Reproducerea și redistribuirea materialului de pe site-ul CrestinismActiv pentru folosirea în alte scopuri, exceptând utilizarea personală, este strict interzisă fără acceptul în scris. © bcc.media foundation