Trage Isus de corzile inimii tale?

Trage Isus de corzile inimii tale?

Niciodată nu voi uita vara în care nu mi-am dat inima lui Isus.

4 minute ·

„Astăzi dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile.”

Niciodată nu voi uita vara de acum câțiva ani, când familia mea a participat la o conferință al Bisericii Creștine Brunstad în Syracuse, NY – vara în care nu mi-am dat inima lui Isus. A fost acolo o seară pentru tinerii dintre vârstele 13-35 de ani. Deși nu eram destul de mare, părinții mei m-au lăsat să stau în spatele sălii și să ascult. Nu îmi amintesc care era tema adunării, dar am fost foarte mișcat de ce am auzit acolo. Spre sfârșit, un bărbat a vorbit și i-a invitat pe tineri să-și dea inimile lui Isus în acea seară. Îmi amintesc clar că el a întrebat: „Trage Isus de corzile inimii tale?”

Am stat în scaunul meu și am lăsat ca oportunitatea de a-mi da inima lui Isus să treacă pe lângă mine

Era o cântare și tinerii aveau șansa să vină în față ca frații să se roage pentru ei. În timpu cântării, tatăl meu a dat din cap și mi-a spus că era timpul ca eu să merg la culcare. Am plecat fără ezitare. Când am ajuns afară, tatăl meu trebuie să fi văzut pe fața mea că inima mea a fost atinsă de ce auzisem și mi-a spus că dacă vreu pot sta să mă rog cu tinerii. Mi-am aplecat capul și m-am grăbit înapoi în sală pe scaunul meu. Am îngenuncheat pe scaun și m-am gândit la ce întrebase acel bărbat. ȘTIAM că Isus trăgea de corzile inimii mele, spunându-mi să-I dau lui inima mea tânără și viața mea în acea seară. Dar, eram timid și m-am scuzat gândindu-mă că nu fusesem invitat la rugăciune înainte deoarece eram prea tânăr. În ciuda atragerii pe care o simțeam atât de puternic în inima mea, am stat în scaunul meu – am lăsat oportunitatea de a-mi da inima lui Isus să treacă pe lângă mine.

Anii adolescenței care au urmat au fost unii dificili pentru mine. M-am certat cu frații și surorile mele, am spus lucruri teribile părinților mei, am fost mânat de presiunea grupului, am fost implicat în abuzul țigărilor și a băuturii și aveam capul plin de gânduri necurate. Câțiva ani mai târziu, am primit harul de a răspunde chemării lui Isus din inima mea la o seară pentru tineri asemănătoare și am primit șansa de a începe într-o direcție nouă cu o nouă gândire și un nou scop.

Uneori mă întreb cât de diferită ar fi fost viața dacă mi-aș fi dat inima lui Isus în acea primă seară de vară, când am simțit cum Isus trăgea de corzile inimii mele atât de puternic; cum viața ar fi fost diferită dacă aș fi avut un start mult mai rapid și mai curat la viața mea creștină. Cum viața ar fi fost mai diferită dacă m-aș fi cruțat de acele amintiri dureroase ale păcatului.

Răspunde-I imediat. Nu vei regreta niciodată!

De când mi-am dat inima lui Isus, m-am hotărât să ascult imediat când Isus lucrează în inima mea. Niciodată nu am regretat că am fost rapid să îmi cer iertare, rapid să cer fraților să se roage pentru mine, rapid să-mi recunosc păcatul, rapid să strig la Dumnezeu pentru ajutor.

Dragă prieten care simți că Isus trage de corzile inimii tale, te încurajez să-I răspunzi repede. Nu vei regreta asta niciodată! Dar vei regreta că ți-ai împietrit inima și că ai lăsat oportunitatea să treacă pe lângă tine. Fii curajos, fă rost de curajul de care ai nevoie și alege să-I răspunzi azi. „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inima.”” (Evrei 4:7)

„Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.