Trăim o singură dată!

Trăim o singură dată!

Nu ne putem re-trăi viețile noastre sau să rectificăm greșelile din trecut, de aceea este important să mergem înainte, trăind conform Cuvântului lui Dumnezeu!

3 minute ·

„Căci numărul anilor mei se apropie de sfârşit, şi mă voi duce pe o cărare de unde nu mă voi mai întoarce.” Iov 16:22.

Exact cum sunt și versurile unei cântări: „O singură dată ni se permite să călcăm pe cărarea vieții.” Ar trebui să realizăm seriozitatea faptului că suntem în viață. Dumnezeu ne-a dat viață și noi trebuie să dăm socoteală pentru fiecare zi de har. Nu ne putem întoarce la timpul care deja a trecut. Acum este important să continuăm și să obținem maximul din timpul care ne-a mai rămas. Puțin câte puțin noi înaintăm pe calea pe care nu o vom mai revedea vreodată.

Este bine să meditezi și să înveți din lucrurile care puteau fi făcute mai bine. Petru scrie despre a avea din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:11). Această intrare este la îndemână dacă suntem total devotați de a primi virtuțile lui Hristos. Nu trebuie să uităm faptul că am fost curățiți de vechile păcate. (2 Petru 1:5-9). Dacă uităm asta, vom uita și să umblăm cu smerenie și frică.

Cu siguranță sunt mulți oameni care ar dori să întoarcă roțile timpului pentru a corecta ceva ce trebuia făcut sau spus altfel, dar acest lucru nu este posibil. Pe cât posibil noi trebuie să cerem iertare de la Dumnezeu și de oameni și să continuăm într-o viață care poate deveni tot mai bogată.

Dacă suntem pe acoperiș când vine Isus, trebuie să fim gata să-L întâlnim, nu să trebuiască să mergem în casă pentru a pune lucrurile în ordine și să spunem ce trebuia spus și să facem ce trebuia făcut.

Pavel a avut o țintă slăvită în fața lui, și alerga spre ea cu tot ce era în el. El voia ca și Efesenii să aibă acest scop în fața ochilor lor, ca zelul să devină mai desăvârșit. În această alergare ei aveau nevoie de duhul înțelepciunii și al descoperirii, dar și ochi luminați ai inimii. Atunci bogăția acestei slăvi ar fi devenit mult mai mare. (Efeseni 1:17-20)

Acum este important să ne uităm înainte la slava care ne este nouă pregătită. Nu ne putem întoarce și niciunul dintre noi nu știm cât ne vom continua alergarea acestei vieți, pe pământ. Facă Dumnezeu ca viața noastră să fie mereu în ordine și să putem spune ca Simeon: „Acum, sloboade în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta…” Luca 2:29-30.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.