Trei motive pentru care să te bucuri în viitor!

Trei motive pentru care să te bucuri în viitor!

Gândul la ce se poate întâmpla în viitor poate trezi imediat îngrijorări nenecesare. Eu știu de ce nu trebuie să mă îngrozesc pentru timpul care vine!

Am găsit trei motive pentru care pot fi recunoscătoare și în siguranță în anul care vine și timpul care urmează!

1) Am Cuvântul lui Dumnezeu!

Alarma sună, dar ochii nu vor să se deschidă. Este dimineața lui Luni și mă gândesc cum va fi această săptămână. Stomacul mi se strânge puțin când mă gândesc la zilele care mă așteaptă.

Și mi se amintește de lucruri care mi s-au mai amintit de atât de multe ori, și deschid ochii. Lângă mine este Biblia mea. Siguranța mea pentru ziua și săptămâna care urmează. Și pentru săptămânile din restul vieții meie. Dacă eu cred și trăiesc cuvintele acestea, atunci primesc credință și putere în inima mea, și putere în inima mea, și putere să birui în fiecare zi asupra a tot ce mă face posomorâtă și nefericită. Toată mângâierea și ajutorul de care am nevoie și tot ce am nevoie pentru a deveni desăvârșită, găsesc în această carte.

Mă gândesc la Isus care a trăit cu aceste cuvinte în zilele când era om ca și mine. Mâncarea Lui era de a face voia lui Dumnezeu. Eu trebuie să folosesc posibilitatea pe care o am azi pentru a călca pe urmele Lui. Citesc câteva rânduri din Biblie și primesc curaj să încep ziua, cu o convingere totală asupra voii lui Dumnezeu cu privire la această zi.

2) Am un frate!

Ziua de muncă este terminată. Mă simt obosită și trebuie aproape să îmi pun mâna la gură ca iritația și nerăbdarea să nu iasă prin ea.

„Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați”, spune Isus (Mat. 11, 28.). Pot eu pur și simplu să mă rog pe drumul spre casă? Da, căci El Însuși spune că el are milă de mine și de slăbiciunile mele. El a fost în aceleași situații ca și mine când era aici pe pământ.

Eu pot urma pașii lui, pe El care „când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri şi când era chinuit, nu ameninţa”. El care vrea să fie fratele meu și care vrea să mă ajute în fiecare zi, ca eu să nu cedez în fața răului.

3) Am cerul în interiorul meu!

Vine seara. Mă gândesc la ziua care a trecut. Fiecare zi este agitată și este și este mult de făcut în zilele ce urmează. Dar eu nu mă voi îngrijora.

„Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor și neprihănirea Lui! (Mat. 6, 33) Este cel mai sigur lucru pe care îl pot face. Căci Împărăția lui Dumnezeu constă în neprihănire, bucurie și pace în Duhul Sfânt. În ceruri este o dragoste enormă și o nădejde pentru mine și viitorul meu. Mă gândesc cât de norocoasă pot fi că pot avea aceste lucruri veșnice și nezguduite în interiorul meu, în mijlocul unei zile stresate.

Cerul îmi poate umple inima și poate radia din mine în fiecare zi, și atunci mai este ceva de care să îmi fie frică în timpul care urmează?

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.