A treia promisiune extraordinară: Mană ascunsă, o piatră albă și un nume nou

A treia promisiune extraordinară: Mană ascunsă, o piatră albă și un nume nou

A treia promisiune în rândul răsplăților eterne.

4 minute ·

„Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui îi voi da să mănânce din mana ascunsă şi-i voi da o piatră albă; şi pe piatra aceasta este scris un nume nou pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte." (Apocalipsa 2:17)

Dumnezeu Își iubește creația. Păcatul a corupt-o, dar acum El are un plan ca să o aducă la starea inițială de perfecțiune și îi va răsplăti pe cei care Îl ajută ca să-Și ducă la îndeplinire planul.

Păcatul a luat naștere din cauza dorinței lui Satan de a se ridica peste Dumnezeu și asta a distrus armonia din cer. Acum, Dumnezeu vrea ca tot păcatul să fie eradicat din toată creația sa, astfel ca să nu mai existe posibilitate la o altă revoltă semănătoare.

Deci el a creat omul cu intenția clară ca el să stăpânească asupra păcatului. (Geneza 4:7). Întregul lui plan este ca omenirea să trăiască o viață unde ei urăsc păcatul și i se împotrivesc, spunând da lui Dumnezeu – să biruie. Unul care biruie păcatul în viața proprie dovedește că soluția lui Dumnezeu este desăvârșită, și devine o parte din lucrarea de a stirpa păcatul din toată eternitatea. Fiecare face face asta va gusta răsplățile bogate care vin odată cu trăirea acestei vieți. Aceste promisiuni se aplică la toți care biruie.

Mana ascunsă

Mana ascunsă este ceva ce primești deja în această viață. Ea corespunde cu viața ascunsă. Viața ta ascunsă este acel loc în interior unde nimeni nu știe ce se întâmplă cu excepția ta și a lui Dumnezeu. Este unde ești ispitit la gânduri necurate, la mândrie, la minciună, etc. Este locul unde lupți și birui toate aceste ispite.

Mana ascunsă este ajutorul pe care-l primești când te rogi să-l primești în acele momente de nevoie. Este hrana pe care o primești, puterea din înălțime. Ea este dată fiecăruia care o cere; fiecăruia cu o dorință de a fi liber de păcat. Mana ascunsă dă vitalitate vieții.

Piatra albă și un nume nou

Atunci când a fost scrisă cartea Apocalipsa, o piatră albă era echivalentul inocenței. Dacă erai cercetat pentru o crimă, o piatră albă semnifica nevinovăția iar o piatră neagră semnifica vina. Când primești o piatră albă, aceasta înseamnă că ești liber de orice condamnare. Ai fost testat și ai fost găsit vrednic.

Piatra albă este un simbol cum că tu, prin credincioșie și determinare ai reușit si domnești asupra păcatului. Este credință tare ca stânca și curăție. Aici pe pământ este testată credința ta – acolo în eternitate ea va fi dovedită; ea a rezistat testului. Pe această piatră din credință tare va fi scris numele tău nou.

Acest nume va reflecta luptele în care ai stat și suferințele care le-ai îndurat. Va ilustra cine ai devenit tu datorită credincioșiei și harului lui Dumnezeu (2 Petru 1:4). Tu știi luptele pe care le-ai dus ca să ajungi acolo și imediat vei identifica acel nume. Va fi simbolul absolut al victoriei și transformării.

Toate acestea stau ca dovadă că credincioșia ta este prețuită enorm de Dumnezeu. Acest nume nou care doar tu și El îl știți este o mărturie a duhului tău; este cum Dumnezeu te vede. El nu vede ce ai fost tu conform naturii tale omenești. El vede noua creație din tine, rezultatul credincioșiei tale față de El și poruncile Lui.  (2 Corinteni 5:17). Și așa vei fi tu toată eternitatea. Nu vor mai fi bătălii ca să birui păcatul, ci vei fi o creație nouă ca să trăiești în curăție veșnică!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.