Tu ești ales de Dumnezeu

Tu ești ales de Dumnezeu

Chiar înainte ca prima dată lumina să pătrundă în întuneric, și înainte ca Dumnezeu să înceapă să creeze restul universului, sistemele solare și pământul pe care trăim, El s-a gândit la tine.

Chiar înainte ca prima dată lumina să străpungă întunericul, și înainte ca Dumnezeu să înceapă să creeze restul universului, sistemele solare și pământul pe care trăim, El s-a gândit la tine.

În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui. Efes. 1:4. Aceasta înseamnă că Dumnezeu avea deja numele tău în gânduri, înainte de a crea lumea. El te-a ales în dragoste ca să fii copilul Lui când vremea ta pe pământ urma să vină. Așadar, El a avut destul timp ca să Se decidă! El știa despre slăbiciunile tale omenești cu mult înainte ca tu să te naști, și te cunoaște chiar mai bine decât tu însuți – totuși, El nu și-a schimbat decizia! Nu, nu a fost nici o întâmplare că El te-a ales; alegerea ta a fost gândită și hotărâtă după voia liberă a lui Dumnezeu. Efes. 1:5.

El știa despre slăbiciunile tale omenești cu mult înainte ca tu să te naști, și te cunoaște chiar mai bine decât tu însuți – totuși, El nu și-a schimbat decizia!

Dumnezeu este un Dumnezeu al acțiunii, care dorește să realizeze ceva cu viața ta – căci pentru asta te-a și ales. Dumnezeu are planuri mari cu tine, dar depinde de tine dacă El va realiza aceste planuri în viața ta. Această răspundere nu-I aparține lui Dumnezeu! Neprihănitul Iov din Vechiul Testament a spus că Dumnezeu duce la bun sfârșit planurile pentru care S-a hotărât – şi va mai face şi multe altele. Iov 23:14.

Dumnezeu îți poate da cea mai interesantă viață pe care o poate visa vreun om! Dumnezeu nu te-a ales numai ca să fii mântuit prin chinuri și necazuri. El te-a ales pentru o salvare profundă de sub păcat, și El vrea cu mare plăcere ca tu să te hotărăşti pentru aceasta. Ai grijă de această alegere și dă-ți toată inima lui Dumnezeu. Roagă-te la El pentru ajutor ca să termini cu tot păcatul care știi că te frământă. Atunci El trimite Duhul Lui cel Sfânt care te poate ajuta mai departe pe calea spre mântuire de sub păcat.

Acest Duh, Duhul Adevărului, îți arată mereu noi domenii din natura ta păcătoasă – tendințe rele care te fac să păcătuiești ușor în multe situații. Când tu recunoști acest adevăr, Dumnezeu Își poate face lucrarea în tine, căci în acest Duh este toată puterea de care tu ai nevoie pentru a birui păcatul și pentru a îndeplini ceea ce Duhul Adevărului ți-a arătat. Când tu faci asta, ajungi la lucrul la care El te-a chemat – sfințire – un proces de transformare, care printre altele face ca bunătatea și mila ta să fie reacțiile tale naturale, acolo unde tu înainte deveneai mânios, şi acolo unde tu nu aveai răbdare, apare răbdare! Pe scurt, tu devii din ce în ce mai mult asemenea lui Isus – nici un om nu poate experimenta o minune și o alegere mai mare!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.