Acest site folosește coockie-uri pentru a recunoaște vizite repetate și preferințe pentru a oferi facilități pentru mediile sociale și pentru a analiza traficul. Apăsând pe butonul „Accept”, sau folosind site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de Coockie-uri și cu termenii de utilizare.
Un model de viață

Un model de viață

Este din nou iunie – iarnă în Australia. În acest an, conferința anuală pentru tinerii din Melbourne, Sydney și Perth are loc în munți, unde priveliștea este minunată și temperatura sub zero grade.

5 minute ·

Este din nou iunie – iarnă în Australia. În acest an, conferința anuală pentru tinerii din Melbourne, Sydney și Perth are loc în munți, unde priveliștea este minunată și temperatura sub zero grade.

Stau într-un salon aglomerat. Când respir aproape că îmi ies aburi din gură, dar simt că nu mai este mult până acolo. Mă uit în jur și văd alte fete în jurul meu ghemuite, îmbrăcate cu eșarfe și paltoane, iar focul nu pare să facă față. Dar toți sunt veseli și de-abea așteaptă ca prima adunare a conferinței să înceapă.

O viață de transformare

Este anunțată prima cântare: “Pentru ce să nu ne bucurăm noi oare, de nădejdea ce-n credință o avem. În necazuri, luptă, trudă și strâmtoare, ochii se deschid și slava o vedem.” (Cântarea 151 –"Căile Domnului".) Știu bine cântarea, dar în timp ce cânt, mă concentrez mai mult decât de obicei asupra cuvintelor. Mă întreb câți oameni din lume, s-ar descrie pe ei înșiși ca "extrem de bucuroși"? Cu siguranță mi-ar plăcea să devin așa.

Ne ridicăm și ne rugăm. Diferiți tineri Îl roagă pe Dumnezeu, în propriul lor fel, să binecuvânteze adunarea; unii calmi, alții mai puternic. "Vorbește inimilor noastre," se roagă unul dintre tineri, "ca să primim parte în această viață." Mă gândesc că se referă la viața despre care tocmai am cântat mai înainte.

Apoi Tom Harris se ridică să vorbească. El este singurul dintre bătrânii adunării prezent, invitat pentru a ne încuraja și pentru a avea părtășie cu noi. El se uită în jur și zâmbește. "Suntem oameni foarte privilegiați," spune el, și explică faptul că ni s-a dat cuvântul adevărului din Biblie, care ne poate mântui și transforma ca oameni. El citește din Evrei 1, unde este o descriere a lui Isus ca și Fiul lui Dumnezeu.

Viața este încercată și experimentată

Ascultându-l pe Tom, îmi vine greu să cred că acest om a declarat odată lumii că nu va deveni niciodată creștin. Dar știu că este adevărat, l-am auzit povestind despre aceasta. Și acum văd un om cu o dragoste adâncă pentru Hristos; un om care și-a dedicat ultimii 30 de ani în slujba Lui, ca să devină asemeni Lui, în orice fel.

L-am cunoscut pe Tom încă de când m-am născut (am 23 de ani), și pot să spun cu sinceritate că nu am auzit nici un cuvânt de mânie să-i iasă din gură. Nu am auzit niciodată vreo expresie vulgară sau vreun semn de nerăbdare de la el. Am văzut doar bunătate, finețe și dragoste pentru ceilalți oameni. Știu că iubește pe fiecare în parte care stă acum aici. Cum este posibil? Eu știu că oricât de mult aș vrea să cred că am înaintat pe calea vieții, sunt cu mult în urma lui, în ceea ce privește mulțumirea și fericirea.

Un model sigur

El nu este o persoană spectaculoasă, nu este faimos, strălucitor, ci este, fără nici o îndoială, un model sigur pe care orice tânăr l-ar putea lua. Care sunt modelele pe care le au adolescenții de astăzi ? Adolescenții idolatrizeasă starurile pop, din modă, actorii, care au o fațadă de "fără griji" în fața lumii, dar care în realitate se luptă cu probleme despre care noi nu știm nimic de obicei. Cu excepția unor momente când iese la suprafață realitatea despre ei: că sunt dependenți de droguri sau că și-au înșelat partenerul sau că au luat parte la o încăierare în vreun bar sub influența alcoolului.

Nu voi spune că nu știu de ce acești oameni sunt atât de populari și admirați, deoarece n-ar fi adevărat – simt carisma și atracția lor, la fel ca toți ceilalți. Dar sunt ei tipul de oameni cu care eu vreau să mă asemăn?  În spatele strălucirii, avuției și frumuseții lor, sunt ei cu adevărat fericiți? Când vor fi bătrâni, se vor uita înapoi la viața lor fără să aibă regrete?  Mă cam îndoiesc în privința aceasta…

Devino asemenea lui Isus

Tom continuă: "Noi suntem chemați să fim asemenea chipului Fiului lui Dumnezeu; El vrea să facă aceasta în noi." Într-un fel, ideea de a deveni asemenea lui Isus acum, în timpul cât sunt în viață, îmi surâde. Există oare vreo viață cu rezultate mai mari decât aceasta? Și este o cale mai bună de a deveni  mai mult asemenea lui Isus decât să îi urmezi pe cei care deja trăiesc aceasta viață?

Sunt încă tânăr și am viața în fața mea. Și știu cum o voi trăi!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.