«Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați!»

«Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați!»

Aici Isus ne invită cu o inimă caldă. El se adresează celor care sunt sătui de a trăi presați de păcatul propriu, celor care sunt întristați, dar nu de păcatelor celorlalți, ci de păcatele proprii.

3 minute ·

Aici Isus ne invită cu o inimă caldă. El se adresează celor care sunt sătui de a trăi presați de păcatul propriu, celor care sunt întristați, dar nu de păcatelor celorlalți, ci de păcatele proprii. Acelora care sunt complet sătui de a cădea mereu în aceleași păcate, chiar dacă acestea sunt ascunse.

Isus a știut că sunt oameni care știu foarte bine că ar trebui să fie total altfel în viața lor. Poate simți și tu aceasta; o neliniște sâcâitoare, o goliciune care nu se poate umple cu ceva din lumea aceasta, o dorință după Dumnezeu pe care tu încă nu o poți exprima în cuvinte.Tu regreți duritatea ta, și vezi egoismul și aroganța proprie. Te simți mânjit sau «murdar» din cauza gândurilor și fantaziilor proprii care vin și pleacă, fără ca tu să ai control asupra lor. De aceea te simți vinovat.

Felul în care oamenii te judecă, dacă văd sau nu lupta ta, dacă ești creștin sau nu, nu schimbă cu nimic faptul că tu realizezi că nu este bine cu tine. Tu știi că sunt puteri în viața ta care sunt mai tari decât tine, care  îndepărtează pe Dumnezeu din gândurile tale și te duc în lucruri care nu sunt bune pentru tine. Aceste lucruri își pot avea sfârșitul într-o spirală a nenorocirii. Dacă ignori aceasta atunci nu mai ești sincer. Dar tu îți dorești să fii sincer până în temelii!

Isus cunoaște dorința ta, și El știe deasemenea și răspunsul: pentru astfel de oameni Eu am un mesaj! El poate să-ți dea ceea ce tu dorești!

Gândul că Dumnezeu și oamenii din jurul tău trebuie să sufere din cauză că ești legat de păcat fac întristarea mai mare. Tu știi: Am nevoie de ajutor!  În nevoia și tânjetul tău după o viață dumnezeiască curată  ai vrea să dai orice ca să devii liber. Tu vrei cu plăcere să te întorci la Dumnezeu!

Isus cunoaște dorința ta și El știe deasemenea și răspunsul: pentru astfel de oameni Eu am eu un mesaj! El poate să-ți dea ceea ce tu dorești! poate să-ți dea o viață total nouă! Fără El nu reușești, dar cu El  este așa cum promite invitația Lui caldă și iubitoare:

”Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” Mat. 11, 28-30

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.