Vocea Duhului și vocea acuzatorului

Vocea Duhului și vocea acuzatorului

Chiar și un om drept poate cădea de șapte ori. Când cazi, sunt două voci care vin la tine …

3 minute ·

Chiar dacă întreaga ta dorință este să birui păcatul și să domnești peste el, adevărul este că uneori poți cădea. Chiar și un om drept poate cădea de șapte ori și să se ridice. (Proverbe 24:16.) Când cazi, pot veni două voci în minte: una este vocea Duhului Sfânt, iar cealaltă este vocea acuzatorului, a diavolului. (Apoc. 12:10; Apoc. 20:2). Cum poți distinge cele două voci?

Vocea acuzatorului

Diavolul este cel care te înșeală să cazi, de la bun început. El este numit și ispititorul. Iar când ai căzut el spune: „Vezi? Nu este posibil pentru tine. Ai încercat de-atâtea ori să birui … de foarte multe ori … și ai căzut de fiecare dată. Cedează, pur și simplu.” Acuzatorul amestecă adevărul cu minciuna. Este adevărat că ai căzut, dar când el îți spune că trebuie să cedezi, că nu e posibil - asta e o minciună! Pentru că Domnul ajută pe cei care cad! (Psalm 145:14).

Vocea Duhului

Când Duhul Sfânt te pedepsește și îți vorbește după ce ai căzut, atunci experimentezi și simți că este spre eliberare. Există bucurie și pace în spatele gândurilor provenite de la el. Așa poți distinge vocea acuzatorului de vocea lui Dumnezeu. Duhul te va îndemna întotdeauna să te ridici din nou! Pentru că singurul lucru pe care acuzatorul îl vrea este să omoară, să fure și să distrugă. Iar dacă nu te poate omorî, atunci vrea să distrugă cât de mult în tine și să-ți fure cât de mult posibil. Așa funcționează acuzatorul. Dar Isus a venit să ne ofere viață, ba chiar viață abundentă! (Ioan 10:10).

Este atât de multă nădejde pentru tine!

Trebuie să te ridici și să reziști. Ascultă doar de vocea lui Isus! El te-a chemat deși știa exact de unde vei porni tu. Știa despre păcatele tale, despre disperarea ta și despre prostia ta, dar te-a chemat tocmai pe tine! Așadar este incredibil de multă nădejde pentru tine! Iar dacă pârâșul vine cu toate aceste lucruri pe care le-ai făcut, atunci îl poți întreba: „Pentru care dintre aceste lucruri n-a murit Isus?” Atunci el trebuie să plece de la tine.

Pentru că Isus a murit pentru tine. Dar esențialul este faptul că tu poți ieși din păcat și să nu mai păcătuiești niciodată. Însă asta trebuie să fie întreaga dorință a inimii tale. Dacă nu, atunci păcătuiești în baza harului, iar acest lucru arată că nu ești sincer. Dar când ai o dorință sinceră și vrei să ieși din acel păcat din toată inima ta, atunci există speranță pentru tine. Iar Dumnezeu te va întări puternic în lupta ta, ca să reușească în totalitate și cu tine.

„Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.” 1 Ioan 2:1.

Deci bucură-te în speranță! Bucură-te pentru ceea ce va face Dumnezeu. Chiar dacă ai căzut, trebuie să proorocești împotriva păcatului și despre cum va merge în viitor. Nu trebuie să stai jos deprimat și disperat. Ridică-te și declară că nădejdea ta, nădejdea ta vie, este că Dumnezeu îți va da biruință, în fiecare zi! Asta înseamnă să-L cinstești pe Dumnezeu. iar Dumnezeu te va întări și-ți va da ajutorul necesar ca să obții această biruință.

Acest articol este bazat pe o vorbire de-a lui Kaare J. Smith pe 1 octombrie 2019.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.