Dar ce vor spune prietenii mei…?

Dar ce vor spune prietenii mei…?

Am I free to serve God, or am I bound by what the others think about me?

4 minute ·

Arăt bine acum? Ar fi bine să zic ceva așa încât să pară interesant în orice caz… Nu îmi place gluma, dar ar trebui să râd puțin, ca să nu fiu total în exterior. Nu vreau cu niciun chip să par plictisitor!!!

Nu este așa de ușor să fii tânăr în ziua de azi. Este multă presiune și multe cerințe pentru ca toți să fie mulțumiți de mine. Prietenii mei înseamnă special de mult, ceea ce spun ei și gândesc. Dar dacă aceasta mă împiedică pe mine să trăiesc așa cu vrea Dumnezeu vrea să trăiesc, o viață într-o libertate absolută față de oameni?

După ce tânjesc eu , în adâncul inimii? Vreau eu să devin total liger de aceste legături puternice care mă leagă, toate gândurile despre ce cred ceilalți despre mine?

Dumnezeu este de partea mea!

Există o total altă viață. Eu sunt menit pentru o total altă viață.

Efeseni 1,4: „În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui.”

Dumnezeu m-a văzut, ma cunoscut și m-a iubit chiar înainte de a face pământul. El dorește ca eu să trăiesc în libertate față de păcat, singurul lucru care mă poate face cu adevărat fericit și liber. Gândește-te să poți sta fără prihană înaintea lui Dumnezeu, în fiecare zi! Cu acest focus, eu primesc o perspectivă total nouă în viață.

În puterea lui Dumnezeu eu pot să aleg să îndepărtez gânduri care nu sunt bune, curate și pline de speranță!

Atunci când Dumnezeu primește tot locul din inimă, poate face să strălucească lumină de unde era întuneric. Acolo unde înainte nu știam ce trebuie să fac, El începe să îmi arate unde trebuie să merg pentru a fi total liber de gânduri de îngrijorare, liber de frică de oameni. Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, devine un dreptar, o măsurătoare cu care să îmi măsor gândurile. Iar în puterea lui Dumnezeu, eu pot să aleg să îndepărtez gânduri care nu sunt bune, curate și pline de speranță! Asta este biruință!

Dumnezeu sprijină pe cei care își dau întreaga inimă pentru El. Este scris în Romani 8,31: „Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”

Dumnezeu este pentru mine! Este atunci vreun motiv să mă îngrijorez de ceea ce vor zice prietenii mei despre mine? Ar trebui eu în continuare să mă umplu cu gânduri despre ce cred ceilalți despre mine și despre înfățișarea mea?Ar trebui eu în continuare să fiu îngrijorat pentru fațada mea? Absolut deloc! Eu îmi pot ridica privirea și să trăiesc pentru Dumnezeu. El are mai mult decât destulă putere să mă ajute, indiferent de cine sunt.

Cel mai bun sfătuitor din lume

Când eu trăiesc pentru Dumnezeu, atunci devin și eu un luptător pentr tot binele. O frână pentru rău.

Eu devin mai capabil să fiu un ajutor adevărat pentru prietenii mei, pentru că eu am cel mai bun Sfătuitor din întreaga lume. Atunci când eu las ca Duhul Sfânt să mă conducă, să îmi arate ce trebuie să fac, eu pot să mă exersez în a lua hotărâri și alegeri bune care pot fi bune pentru cei din jurul meu. Eu lucrez conștient la ceva mai mult decât la o fațadă. Gândește-te ce un ajutor este pentru prietenii mei!

Un exemplu adevărat pentru prietenii mei

Atunci când eu cred în Dumnezeul cel viu și urmez legile pe care le lucrează în mine, eu devin un exemplu adevărat. Biblia scrie de a fi cap și nu coadă. În loc să îi urmezi pe ceilalți în purtare și gânduri, eu pot să Îl urmez pe Isus în purtarea și în gândurile mele. Atucni păzesc eu poruncile lui Dumnezeu, iar toate făgăduințele Lui sunt ale mele!

Deuteronom 28,13: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini.”

El nu vrea decât să mă facă fericit și liber. Mai întâi aici pe pământ, iar mai târziu în toată veșnicia.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.