Am facut alegerea corectă pentru viitorul meu

Am facut alegerea corectă pentru viitorul meu

Există momente când te confrunți cu câte o răscruce în care ți se cere o decizie importantă pe drumul vieții.

5 minute ·

„Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta, … căci de aceasta atârnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale …” Deuteronom 30:19-20.

Când ești tânăr sunt deseori oportunități care par atât atractive, inocente dar și neofensive, însă când le examinezi mai îndeaproape realizezi că ascund o mulțime de pericole. Dacă alegerile se fac fără să se privească în spatele fațadei, pot rezulta regrete extreme, fără șansa de a mai evita fructul alegerii tale. De aceea este minunat că Dumnezeu, care ne-a ales înainte de punerea temeliilor lumii, a pus un paznic al înțelepciunii în inima noastră, ca să spunem așa, ca el să se ne arate calea la momentul potrivit, dacă suntem ascultători. „... până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric şi va descoperi gândurile inimilor …” 1 Corinteni 4:5. Uitându-mă înapoi, sunt bucuroasă că Dumnezeu l-a pus în inima mea pentru a mă ajuta să fac alegerile corecte în tinerețea mea.

O aventură nouă

Dumnezeu a avut mâna Lui peste mine chiar de la începutul vieții. Eu m-am bucurat de o creștere într-o casă creștină și la un moment dat am și aplicat la un liceu biblic, pentru a deveni misionar. Iubeam oamenii și voiam să le spun despre prietenul meu, Isus.

Ca fată tânără am fost întrebată dacă doresc să particip într-un concurs de frumsețe în branșa sportivă. O ofertă care ieșea din tiparul lucrurilor tipice, care se întâmplă într-o zi, dar mi s-a părut atractivă, chiar flatantă. Când le-am spus părinților, ei au reacționat cu entuziasm și interes prudent. Nu era niciun motiv pentru care să sune clopoțelul de alarmă. Participarea la sporturi era, de altfel, un lucru sănătos și împlinitor, pentru o fată tânără și atletică.

Am acceptat oferta și totul părea ca o aventură frumoasă. Apoi, într-o zi am primit un mesaj cu un conținut surprinzător: „Ai fost aleasă între ultimele 8 finaliste pentru Miss Outdoors - Canada.” Până la acest punct totul fusese inocent și chiar distractiv, însă acum deodată eram pusă față în față cu anumite „așteptări” ale unor jurați. Prima dată mi-au spus despre toate avantajele însă ultima condiție m-a făcut să văd dincolo de fațada acestei aventuri.

De ce era așa de șocant?

Trebuia să fiu timp de un an reprezentanta Asociației Naționale a Sportului canadian, plimbându-mă dintr-o parte în alta a țării, dacă ei hotărau ca eu să merg sau nu.

Deodată m-am simțit prinsă ca într-o capcană!

Alegerea corectă

După tot timpul dedicat acestei aventuri, era o anumită presiune de a continua și frică cu privire la părerile celorlalți! Dar gândul că trebuia să fiu la degetul lor mic și să răspund la dorințele lor mă deranja atât de tare încât nu puteam să dorm noaptea. Până în acest momentul totul fusese inocent, chiar distractiv, dar să continui ca un rob legat, ca să spunem așa, care se avântă spre necunoscut, m-a făcut să mă blochez în spiritul meu.

În acea noapte m-am rugat mult la Dumnezeu să mă ajute! Scrie în Psalmi 34:7 că Dumnezeu pune îngerii Săi să înconjoare pe cei care se tem de El. Sigur așa a fost și la mine. Ca răspuns la rugăciunea mea, Dumnezeu mi-a dat curajul să iau decizia că cea mai bună opțiune era să renunț, și așa am și făcut.

Organizatorii competiției au pus multă presiune pe mine, și nu mi-au făcut viața ușoară, dar Dumnezeu îmi arătase suficient ca să pot spune un hotărât, nu! Presiunea grupului poate fi unul dintre cei mai mari dușmani, mai ales când ne conformăm cerințelor celorlalți și nu putem vedea destinația către care Dumnezeu vrea să ne conducă sau lucrurile de care vrea să ne ferească. „Cum puteţi crede voi care umblaţi după slava pe care v-o daţi unii altora, şi nu căutaţi slava care vine de la singurul Dumnezeu?” Ioan 5:44.

Așadar există momente când te confrunți cu câte o răscruce în care ți se cere o decizie importantă pe drumul vieții. Una dintre ele poate părea vizibil atractivă, cu avantaje și promisiuni, dar într-un final suntem prinși într-o capcană. Cealaltă, dacă o alegem, ne duce pe o cărare foarte puțin populată, cu puține avantaje tangibile, dar care conduce la libertate. Am simțit o ușurare enormă după alegerea mea, când m-am eliberat de planul făcut de alții pentru viața mea. În loc, m-am legat de planul lui Dumnezeu cu mine. Au trecut 55 de ani de la acea decizie. De atunci m-am căsătorit cu un om temător de DUmnezeu și am devenit o mamă a 15 copii și o bunică pentru 88 de nepoți. Sunt recunoscătoare că Dumnezeu mi-a dat har să aleg o viață cu El și nu un moment trecător de cinste și faimă.

„Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.” Proverbe 3:6.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.