Aruncă toată îngrijorarea asupra lui Dumnezeu

Aruncă toată îngrijorarea asupra lui Dumnezeu

Îngrijorarea este necredință curată. Aceasta înseamnă să-L faci pe Dumnezeu mic și pe tine însuți mare. De fapt înseamnă să-l faci pe Dumnezeu mincinos.

4 minute ·

Îngrijorarea este necredință curată. Aceasta înseamnă să-L faci pe Dumnezeu mic și pe tine însuți mare. De fapt înseamnă să-l faci pe Dumnezeu mincinos.

Ucenicilor le-a fost dată o făgăduință: «Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor și toate celelalte vi se vor da pe deasupra.» (Mat. 6:33). În această legătură scrie că Tatăl nostru ceresc știe de ce avem nevoie. El știe, nu este prost. Prin necredința noastră îl declarăm pe Dumnezeu ca fiind orb, prost și limitat. Dar Tatăl nostru nu este nici orb, nici senil. El urmărește exact, până acolo că fiecare fir de păr este numărat. Tu poți să fii total sigur – El a numărat toți banii tăi. El știe exact de cât de mult ai tu nevoie pentru mâine, pentru poimâine și pentru următorii zece ani. Dumnezeu poate totul și știe totul.

O legătură cu cel Atotputernic

Cum este cu noi? Isus spune: «Nu puteţi face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijoraţi de celelalte?» (Luca 12:26). Deci, El poate totul, noi nu putem nici măcar cel mai mic lucru. În urma acestui adevăr, un gând chibzuit ar trebui să fie ascultarea acestui cuvânt: «Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi». (1. Pet. 5:7) Dar atunci trebuie să avem o legătură cu El. De fapt, numai ucenicii au o astfel de legătură, cei care sunt născuți la o nădejde vie. Dacă ești fără Dumnezeu și fără nădejde în lume, atunci nu este așa de simplu să arunci toate îngrijorările asupra Lui. Atunci ești îngrijorat cu un motiv bun.

Credința în Cuvânt face ca tot muntele de îngrijorare să crape și se arunce singur în adâncul mării. Câtă îngrijorare mai este atunci când primești o credință vie în Romani 8:28? «Pentru că știm că toate lucrurile lucrează împreună, spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.»
Atunci toate îngrijorările dispar ca umbra, și soarele neprihănirii răsare cu vindecare sub aripile sale. Îngrijorarea ne îmbătrânește înainte de vreme, provoacă ulcere și infarcturi, oboseală și neliniște pentru lucruri nesemnificative și de râs.

Gânduri noi, ziditoare

Îndemnul sună: «Nu vă îngrijorați de nimic». (Fil 4:6) De obicei omul se îngrijorează de toate lucrurile. Aceasta este o boală nimicitoare, ca un șarpe care se încolăcește în jurul gândurilor și sufocă viața dumnezeiască. Gândurile se mișcă în labirinturi întunecate – din nou și din nou aceleași gânduri ucigătoare.

Dacă arunci asupra Domnului tot ce te îngreuiază, se deschide cerul. În Apocalipsa scrie: «…m-am uitat şi iată că o uşă era deschisă în cer,… și o voce mi-a zis: „Suie-te aici!» (Apoc. 4:1) Acolo s-a luminat cu gânduri noi, ziditoare și gânduri de mulțumire care erau acolo dinainte de întemeierea lumii. Acum ele au intrat în inimă și gând și au luminat privirea «Iată, Dumnezeul vostru!» (Is.40:9). Dacă îl vezi pe Dumnezeu, atunci devii mic în tine însuți și râzi de problemele tale. Înainte îngrijorările ți-au mâncat energia și pofta de acțiune, dar acum vine în loc energie și primești poftă să te ridici și să slujești. Atunci nu te mai lași chinuit de gândurile tale. Jugul îngrijorării se rupe în viața ta, și atunci poți elibera pe ceilalți și poți mângâia un suflet care suferă. Atunci răsare lumina în întuneric și noaptea va fi ca ziua în amiaza mare. (Is. 58:10).

Mai este un îndemn bun în același capitol: Oferă celorlalți ceea ce tu însuți ți-ai dori. Aceasta este o lovitură puternică împotriva îngrijorării. Dumnezeu ia aminte la aceasta și răsplătește.

Dumnezeu poate face imposibilul posibil

Da, haideți să ne exersăm în frică de Dumnezeu, să ne exersăm în a arunca toate îngrijorările noastre asupra Lui. Aceasta trebuie să fie absolut unul dintre cele mai utile «sporturi duhovnicești» care există.

Când Dumnzeu este așa de bun și aruncă toate păcatele noastre în adâncul mării, trebuie să ne folosim de această ofertă incredibilă: Aruncă toate îngrijorările asupra Lui. El poate să facă ceva cu ceea ce pentru noi este imposibil.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.